• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
Nebudete ništa napravili sa svojim prosvjedima na cestama. Ko vas je tero da kupujete tolke nove i skupe traktore i ulažete u suvremene štale.... Dobro da nesjedite u kuči i stisnete dugme da se sve samo napravi. Niste razmišljali da štetite samo vozačima Dukata koji uz iovako male plače moraju sad iz Bj u Zg na utovar konzumne robe i onda razvozit i po 250 km u jednom smjeru jer ste vi blokirali Sirelu a Dukat ne.. Kad radite nešto onda radite kak spada ili čiči kući mili moji :evil:

a ko tebe Alen tera da voziš kamion dobro da ne sediš u kući i tišćeš dugme da se sve samo napravi i da ti lova pada s neba nisi razmišljao dok si išao u školu kaj si mislil da vozač kamiona sedi u fotelji u dukatu i prima najbolju plaču daj molim te radi kak se spada ili mili moj čići u kući i ne maltretiraj svojim glupim komentarima te jadne ljude koji se vani smrzavaju

krunek

Član
Tu od
25 Lis 2009
Poruka
32
U Večernjem listu piše da ce se sutra blokirati sve mljekare, i da su vec sada blokirane neke državne ceste!!

A

Alen

Guest
Nisam rekao da ja vozim kamion :lol: . Samo se smrzavajte al nećete ništa postići. I ja sam nekad se bavio poloprivredom al kad sam vidio da nejde stao sam a ne se zaduživao kao neki :gitarist:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
alene, ne mislis li da bas nije za usporedbu tvoje bavljenje poljoprivredom i ovo sta i koliko rade ozbiljniji stocari/ratari? ne mogu samo tako reci gotovo, necu vise..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
alene, ne mislis li da bas nije za usporedbu tvoje bavljenje poljoprivredom i ovo sta i koliko rade ozbiljniji stocari/ratari? ne mogu samo tako reci gotovo, necu vise..
Mogli bi, da si nisu dali staviti kreditnu omču oko vrata. Govoril sam to svima pred 10-tak godina i svi su mi rekli da nisam normalan, da to nemre biti.
Kredit je način da se ljude pokori i prisili da rade i ono kaj nebi htjeli.

Da se razumijemo, nisam protiv ljudi i prosvjeda, no upitni su rezultati. Pogotovo bez generalnog štrajka.
Ne veli se uzalud da su hrvati narod kakvog bi svaki diktator poželio :(

A i mislim da je prosvjed krivo usmjeren. Neke stvari treba riješti u ministarstvu, a onda bi se i otkupljivači drugačije ponašali.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Podrška dečkima gde god bili,samo me sutra propustite na cesti kad pem za Koprivnicu.Bude opet v Rasinji punkt?
ZJ,sve stoji,al kad i Jakovina nebre sve.I Čobi je tu grdu ulogu odigral.O kreditima sam se raspisal tam prije.Nisu badava stari ljudi rekli : "Prvo zob,onda bič!"
I tak je na kraju.

Posljednje uređivanje:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
bude morala raditi puška u ovoj državi i to bude jedini način da se malo napravi red a tko bude prvi vidjet če se ,ja osobno mogu prodati polovicu i banke odjebati ali velika večina ne i banke se budu morale zamisliti:finga::finga:

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
kak su zamislili tu oznaku "mlijeko hrvatskih farmi"...:rolfer:
to bu riješilo sve probleme stočara...:rolfer:
pogotovo kad ju dukat nakelji na svoje flaše...:rolfer:

sad ću bit ozbiljan, ako francuzi neće odustat od svog nauma, il u pregovore s ostalim mljekarama, il trrrkom delajte na prodaji vlastitog mlijeka...
ima x kumica na placevima koje bi se dalo organizirati da prodaju to svježe mlijeko uz svoje sireve po akcijskim cijenama (nek bude 3 kn svježe mlijeko), zadovoljene imaju sve sanitarne uvjete za to, a na nivou udruge kontaktirati udrugu hrvatskih tržnica da to medijski poprate...
vratimo ljude na tržnice po domaće mlijeko...sve će biti legalno, a ipak ne vjerujem da bi dukat mogao ići akcijama ispod toga...
malo organizacije...
ili u krajnjem slučaju bojkot Dukatovih proizvoda, evo ja sam već drugu godinu za vindiju :finga:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
bude morala raditi puška u ovoj državi i to bude jedini način da se malo napravi red a tko bude prvi vidjet če se ,ja osobno mogu prodati polovicu i banke odjebati ali velika večina ne i banke se budu morale zamisliti:finga::finga:
Napravi to čim prije, jer budu našli načina da te zaj... ChF je samo jedan od primjera. Da dižem kredit, mogel bi biti samo u kunama...ili ga nebi digel.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
nije istina. mediji i pišu da je blokirana dukat i sirela a nije bila niti minute kao ni danas. a ako ne krenu po mlijeko sutra će biti blokirane sve mljekare u hr i neće se puštata niti mravci ispod ograde :weedman: ako se neće drukćije dogovoriti

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
sa oružjem moram biti pametan jer imam još uvjetne a sa bankom sam još bez ovrhe a zubi su mi falični jer mi fali velik broj ali nitko ne može reći da se u ovoj državi nije nakotilo previše parazita i krvopija:finga::finga::finga:

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Iskreno mi je zao svih ovih ljudi i onih koji su izasli na prosvjed i onih koji prosvjeduju pred malim televizorima
Došlo je vrijeme da ti za svoj posten i mukotrpan rad moraš ic na ulicu prosvjedovat da bi mogao prezivit
Niko od ovih ljudi ne prosvjeduje jer bi koju lipu više za litru mlijeka, nego zato sto postojeće obveze nemoze plaćat
Pa normalno je da bi svaki iole ozbiljniji proizvodač htio svoju farmu modernizirat i uzimao je neki kredit,a sad ispada da si je samo stavio omču oko vrata i to ne samo sebi nego cijeloj obitelji
Nitko nije bio glup pa isao uzimat neke nerealne kredite,većinu je trebala cijena mlijeka isplatit a nakom par godina cijena mlijeka ispade jeftinija od cijene vode...

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
a radi kog je išao modernizirat farmu i ostalu prateću mehanizaciju??? istina jednim dijelom radi sebe, ali onim rezervama, npr za skladište sijena, lagune, odlagalište đubra i đubrenice, kojekavih kada i nepotrebne aparature gdje rijetko u svijetu postoje. naravno radi eu i sad kad se treba mjeriti po eu sad nije dobro jer je u eu mlijeko skuplje nego kod nas.......
za sve je kriva država, mi smo krivi zato jer smo u to upali i obavezali se u nadi da će sve bit oke, i nepromišljeno uzimali ogormen kredite.
pravila tu nema. nebi se tolko ma niti na pola zadužili da nemoramo razno razne papire i kojekave nužno nepotrebe (trenutno) gluposti raditi i dograđivati.
a vi recite da to nije tako

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Ma neznam samo s kojim rezervama,bio je rat ,pa ova i ona vlada svako uzeo ponesto
Ja bi isto uzeo kredit za modernizaciju i ljudi su dobro mislili i htjeli nego ova banda lopovska sve hoće rasprodat i ucjenit svakog
Ispada da ako nisi u Zagrebu nista neznas i nevrijediš,jer "gospoda" u koju spada pola moje familije a mislim da svako ima takve fine gospode misli da šunka pada s neba,mlijeko ide na pipu samo filter mijenjaš
Moj pametni stric inače profesor fizike jednom prigodom kod nas u vrijeme zetve onako podrugljivo pita ko će mi kombajnirat,ma reko jedan doktor elektrotehnike i strojarstva inače moj šogor.
Sad je u Italiji jer ovdje posla NEMA

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Svakako podržavam prosvjed kakav god ishod bio...

Lako je komentirat sad nekome ko nema blage veze s ovim,kao oni tupani na 24sata,večerenjm,i tim sličnim stranicama gdje ostavljaju glupe i provokativne komentare..

A nešto če se ipak postič s prosvjedom kaj vi god kazali..

Najnoviji postovi

Na vrh