• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

Jajo

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
351
Nedavno je bio dokumentarac na History channel koji je govorio o mljekarstvu baš ovakav scenario su prošli engleski farmeri prije 20-ak godina nažalost velika većina je propala nije se uspjela prilagoditi zahtjevima (monopolu) tržišta kod njih su to bili veliki trgovački centri a kod nas mljekare. čini mi se da i kod nas centri diktiraju politiku oko mlijeka posredno preko mljekara. Trebalo je osnivati zadružne mljekare čiji bi vlasnici biti sami prizvođači i tako direktno pregovarati sa centrima, za ovu igru velika večina seljaka nije spremna mljekare mogu duži period izdržati bez otkupa jer im je dozvoljen neograničen uvoz dok seljak neće imati za ratu kredita i pristaće na još niže cijene mlijeka, nažalost

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
ja sam videl oko 12 da je kolega sa lamborginijem r3 išel pa predpostavljam da je i on išel za zg

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
hrvoje999 i kaj bi to trebalo značiti dal idu doma jer je nešto dogovoreno ili se priključuju drugima da ih bude više ?:confused:

Posljednje uređivanje:

Jajo

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
351
mislim da se varaš!

Daj bože da se varam, imam školskog koji ima 3600 kn kredita mjesečno što za štalu što za traktor i priključke i sam kaže da izgura još samo ovu godinu pa da se riješi tog kredita i nažalost krava.

Posljednje uređivanje:

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Daj bože da se varam, imam školskog koji ima 36000 kn kredita mjesečno što za štalu što za traktor i priključke i sam kaže da izgura još samo ovu godinu pa da se riješi tog kredita i nažalost krava.

mislim da se nevaraš
tko će francuze natjerat da kupuje naše mlijeko???
što im naši mogu???

ma dajte ljudi , nama gori pod nogama ,a njima se živo jxxe za nas
mi smo jako naivan narod,
pogledajte slovence, jednu trećerazrednu trgovinu nisu dali prodati (M)
a naši ,sve što vrijedi
i guzu bi dali za pare
žalosno ,jako žalosno

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ne,išli su prema Zagrebu,kolko sam uspel videti nekih 15-20 traktora,nisam siguran u broj.Možda nebi bilo loše da se neko i bez traktora pridruži.Treba pokazati da ne želimo tuđu vodu umjesto našeg mlijeka.

mali gazda

Član
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
93
dobro ljudi kaj je ustvari to danas dogovoreno ja ovu temu u agro klubu čitam več 3 put i ništ značajno ne vidim da je ustvari riješeno:scratch

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Izgleda da nikaj još.Ja čekam vijesti u 17 da vidim kaj bude možda.Izgleda da su ovi iz Dukata najednom oglušili i oslijepili.Forumaši govore da ulazi u tvornicu nisu blokirani,na tv govore da jesu,ko zna možda su i njih "kupili" već.

denimede8

Član
Tu od
8 Lis 2011
Poruka
32
Izgleda da nikaj još.Ja čekam vijesti u 17 da vidim kaj bude možda.Izgleda da su ovi iz Dukata najednom oglušili i oslijepili.Forumaši govore da ulazi u tvornicu nisu blokirani,na tv govore da jesu,ko zna možda su i njih "kupili" već.

to ti je uvijek tak ko ima vise para sve potplati i svi u njegovu korist govore, a novinari govore slabo istinu nemoj bas sve vjerovat. :D

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Kaj bi vjeroval,tu više nebreš nikome verovati.Evo,šturo izvješće da su prosvjednici tam.Ni dal je kaj obavljeno ni ništa.Bitno da se Kosorica prepucava,Josipović ispričava,Milanović ide na bal.Ma ajde.Neznaš dal bi plakal ili zel bombu i raznesel to sve.

A

Alen

Guest
Nebudete ništa napravili sa svojim prosvjedima na cestama. Ko vas je tero da kupujete tolke nove i skupe traktore i ulažete u suvremene štale.... Dobro da nesjedite u kuči i stisnete dugme da se sve samo napravi. Niste razmišljali da štetite samo vozačima Dukata koji uz iovako male plače moraju sad iz Bj u Zg na utovar konzumne robe i onda razvozit i po 250 km u jednom smjeru jer ste vi blokirali Sirelu a Dukat ne.. Kad radite nešto onda radite kak spada ili čiči kući mili moji :evil:

denimede8

Član
Tu od
8 Lis 2011
Poruka
32
Nebudete ništa napravili sa svojim prosvjedima na cestama. Ko vas je tero da kupujete tolke nove i skupe traktore i ulažete u suvremene štale.... Dobro da nesjedite u kuči i stisnete dugme da se sve samo napravi. Niste razmišljali da štetite samo vozačima Dukata koji uz iovako male plače moraju sad iz Bj u Zg na utovar konzumne robe i onda razvozit i po 250 km u jednom smjeru jer ste vi blokirali Sirelu a Dukat ne.. Kad radite nešto onda radite kak spada ili čiči kući mili moji :evil:

terala ih je EU da da naprave i ulazu u takve stale po europskim standardima

K

Ketty

Guest

Bez uvrede al to ti je kao da tim vozačima damo nekog starog fapa pa nek onda voze a mi ćemo psovat što ih nema na vrijeme jer im kamion svako malo stane...

A

AGRIPLUS65

Guest
biti ce rezultata 10-20%manje proizvođaća mlijeka kojima ce dukat i ostale mlijekare otkazad otkup mlijeka radi nepoznatih razloga.

Najnoviji postovi

Na vrh