• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

I

ihorzic

Guest
kad neće karlovački mljekari u prosvjede, a mogli bi mi povrtlari...
kad nas sve zbrojiš, ima nas čak 8...
a svi traktori nam stanu na onakvu prikolicu kaj ju u zagrebu imaju s balama...:rolfer:

Ma nema veze kaj Vas ima samo 8

Utoplite se dobro jedno bure naložite vatre i pecite špek i pokažite se negdje na nekoim križanju i eto solidarnosti , dignut će se i mljekari.

Toma083

Član
Tu od
15 Ožu 2011
Poruka
103
Slažem se nnumf1.. Selo izumire i još ga k tome neke određene osobe sustavno uništavaju, gdje i kad je kraj tome? Još mi sad zvoni u glavi onaj post od Abrkili-a, ko da su moje misli u tome. Dok sam bio klinac,a to nije tak davno, pred 10-15g, jeo sam sve kaj se proizvelo doma, pio mlijeko u štali bez sanitarne kontrole koje nije imalo leukozu, jeo sam sir koji je bio napravljen u kuhinji,a ne u specijalnoj prostoriji uz dodatak primjesa, na vrtu sam mogo uzet mrkvu i pojesti ju, mogo sam uzet jabuku sa stabla i odmah ju pojesti bez straha da ću se razboliti i kaj je najvažnije zdraviji sam bio nego kaj sam danas kad jedem ovo smeće iz trgovačkog centra. Prije su mi govorili da pojedem jabuku koja ima crva jer je zdrava, danas mi to brane jer nije zdrava nego je zdrava ona koja je špricana 11 puta godišnje, pijem mlijeko koje je 5 puta obrano i nema okus po onom mlijeku koje sam pio, jedem sir koji ima više aditiva u sebi nego mlijeka, kupujem povrće uvezeno od ko zna kud dok naše oranice stoje prazne jer se seljaku ne da prilika da ju obradi.. Pitam se tko je kriv za to, kome je u cilju da unušti ono pravo, istinsko selo i malog skromnog čovjeka koji radi i živi tamo od kad mu postoje korjeni. Nešto je gadno krenulo kako nismo htjeli.. Hoće li se ikad vratiti ono kaj je bilo, jel ću moći pojesti jabuku, popiti mlijeko, pojesti sir onakav kakav je prije bio i kakav treba biti?
Zato ljudi moji izborite se za ono kaj vama i nama pripada, nedajte da vas uništi razdor i neslaganje. Pokažite da znate obraniti čast kad vam je najteže i nedajte "velikim igračima" da vas slome i ponize. Zapamtite niste prljavi i neuki seljaci neko ste LJUDI

tako je sa šalicom smo čekali pred štalom i pili mljeko a ne danas bijelu vodu

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
Ma nema veze kaj Vas ima samo 8

Utoplite se dobro jedno bure naložite vatre i pecite špek i pokažite se negdje na nekoim križanju i eto solidarnosti , dignut će se i mljekari.
kod mene u zadarskoj zupaniji ima jako puno povrćara i stocara,,,, vrlo malo ratara i nesto ribara al to je zalosno 99% njih zabilo glavu u zemlju kao noj nitko nece prvi krene,,,, kad bi njih par glavnih iz udruge krenulo skupilo bi se bar 400- 500 povrtlara kod mene

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
tako je sa šalicom smo čekali pred štalom i pili mljeko a ne danas bijelu vodu

Pa nije mi bilo boljeg nego dok je baka friško podojeno procjedila, umješala kraš ekspreso i šnita domačeg kruha,mmmmmmm! Još sad mi se cijede sline dok se sijetim!:heart:

I

ihorzic

Guest
kod mene u zadarskoj zupaniji ima jako puno povrćara i stocara,,,, vrlo malo ratara i nesto ribara al to je zalosno 99% njih zabilo glavu u zemlju kao noj nitko nece prvi krene,,,, kad bi njih par glavnih iz udruge krenulo skupilo bi se bar 400- 500 povrtlara kod mene

EVO VAM DALMOŠI , PRIMORCI , ISTRIJANI , ZAGORANI ,.. RAZLOG I NAĆIN KAKO DA NAM POMOGNETE - RAZGLASITE DALJE I TO JE TO :

Poziv na bojkot benzinskih crpki 22. 2.
"Pozivamo sve građane RH da na 24 sata sudjeluju u bojkotu benzinskih crpki te tako pokažu nezadovoljstvo trenutnim cijenama naftnih i benzinskih derivata, ali i da time zadaju udarac naftnim kompanijama u poslovanju", stoji u priopćenju objavljenom na Facebook stranici inicijative "22.02.2012. Dan bojkotiranja SVIH benzinskih crpki u Hrvatskoj!".
"Evo nekih činjenica u vezi neopravdanog poskupljenja nafte koji utječe na sve građane koliko i na ekonomiju u cjelini. Kada rastu cijene derivata kažu da je to vezano uz tečaj dolara i mediteransko tržište. No kada je tečaj dolara povoljniji i kada cijene barela sirove nafte padaju oni ili ne mijenjanju cijene ili je to pojeftinjenje od par lipa, a kada dižu cijene onda dignu maksimalno koliko se može (3%). U lipnju 2008. god. prosječna cijena barela sirove nafte na mjesečnoj bazi iznosila je rekordnih $ 130.28. 2008. godina je bila rekordna po visokim cijenama sirove nafte, ali i realnijoj cijeni iste u maloprodaji. Cijena barela na američkom tržištu trenutno je oko $ 99, a londonskoj burzi $117", navodi se u priopćenju.

U zaključku poručuju: "Pokažimo zube i naftnim kompanijama i državi koja ima enormno visoke namete po litri derivata. Složno im dajmo do znanja da nam više ne mogu samovoljno i bahato nametati neopravdano visoke cijene jer za to nema razloga. Samo masovan bojkot ima smisla, odazovite se 22. veljače (srijeda) te budimo složni i ne dajte da vas zavaraju. Ako budu ignorirali bojkot, organizirat ćemo novi još duži, pa idemo do kraja. Ne čekajte da cijena dođe do 12-13 kn jer je i ovako za većinu građana neizdrživo. Vozači, poljoprivrednici, ribari, ujedinimo se. Spontano smo krenuli, organizirano djelujemo".

„ VIDI SLUČAJNOSTI “

Pitam se hoće li se solidarizirati sa nama seljacima i radnička klasa – ili je cijena goriva OK.

EVO MALO USPOREDNOSTI

Cijene na benzinskim crpkama u RH 2008. 2012.
Eurosuper 95 = 6.62 kn Eurosuper BS 95 = 10.20 kn
Super plus 98 = 6.66 kn Eurosuper BS 98 = 10.58 kn
Eurodizel = 6.89 kn Eurodizel BS = 9.63 kn
Plavi dizel = 3.75 kn Plavi dizel = 6.17 kn
Loživo ulje = 4.11 kn Loživo ulje = 6.95 kn
Autoplin = cca 4 kn Autoplin = 5.49 kn

Pokažimo zube i naftnim kompanijama i državi koja ima enormno visoke namete po litri derivata. Složno im dajmo do znanja da nam više ne mogu samovoljno i bahato nametati neopravdano visoke cijene jer za to nema razloga. Samo masovan bojkot ima smisla, odazovite se 22. veljače (srijeda) te budimo složni i ne dajte da vas zavaraju, stoji u pozivu grupe anonimnih građana.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Majko božja jeste se vi zapalili ko bi vas naoružal za čas bi bili u americi ,dajte malo stišajte stvari.
Spominjete ribare ko je dao podršku ribarima kad su se bunili za plavi dizel ,kad su kukali kad nisu imali gdje uploviti od jahta da istovare ribe,gdje su svi bili kad su se bunili protiv zerpa.Nikog nije bilo briga onda šta mi jedemo ribu iz drugih država pogledajte odakle jedete smrznutu ribu koju pakira Ledo i da sve ne nabrajam,nemojte me krivo shvatiti nisam ja protiv prosvjeda,da pače ja sam za i to malo žešče ali i sami znate kak svaki naš prosvjed završi na žalost tako če i ovaj pojedinci če obrati vrhnje a ostali če biti smuljani.
Tek nakon par dana če shvatiti šta im se desilo i onda če ti seljaci biti ljuti i onda če prozivati te pojedince iz udruga i tak svaki puta mi brzo zaboravljamo nažalost..

I

ihorzic

Guest
Nismo se mi zapalili niš , nek nas je stislo .

Dobro si rekao zapalili se , a ti bi trebao znati kak se to sprečava jer smo kolege.
Samo kaj ja nemam JVP da me financira i stvarno me brine cijena goriva.

Ja ne točim gorivo samo u auto nego u traktore , mastere i webaste i nije mi svejedno.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
ma ja tebe sasvim kužim i ja sam isto tak ljut i nabrijan al vidiš i sam da nejde ništa nabolje a mi ko narod nismo dozreli da dignemo bunu u tome je stvar svaki od nas tanka i trakotor i auto i jako dobro znamo koliko to košta jučer veli da državi ide 5,30 kn to ti je skoro pola a zašto da si oni imaju od kud dati mizerne mirovine i plače svi smo mi jadni ali nemojmo se između sebe zavaditi jer i onak se nemremo ništa pametno dogovoriti svako od nas ima svoje mišljenje koje se treba uvažiti nemora biti u pravu ali se treba slobodno izraziti

I

ihorzic

Guest
Ma OK. u pravu si - nek ide sve svojim tokom .

Mi hrvati nikad u povjesti nismo znali upravljati sa sobom , uvijek je bio netko tko je gospodario sa nama,..
Od Franje Josipa pa do EU.

Nismo mi sposobni za ništa.

zeko2511

Član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
144
evo veli kum inaće radi u policiji da im je došla naredba da se u vrbovcu prije ulaska na obilaznicu postavi barikada ak traktori krenu u zagreb...a pošto je i sam poljoprivrednik i mljekar podržava mljekare i prosvjed pa je na godišnjem i svaki dan je na punktu u rovišću

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
evo veli kum inaće radi u policiji da im je došla naredba da se u vrbovcu prije ulaska na obilaznicu postavi barikada ak traktori krenu u zagreb...a pošto je i sam poljoprivrednik i mljekar podržava mljekare i prosvjed pa je na godišnjem i svaki dan je na punktu u rovišću
kad nekome popuste zivci otiće u tri p.m. i barikade i vlada HAHAHAHAH EVO ZA STO SU GLASALI NASI GRAĐANI OVE NASE NAZALOST BIVSE REPUBLIKE HRVATSKE ZA KOJU SE GINILO

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
nebi se čudil da dođe do incidenata,ljudi plaču od muke i sad kad pukne stani mu na put i imaj hrabrosti ga zaustavit.
kad krene sa traktorom na barikadu a ima onih i sa korpama.
nadam se samo da neče nitko stradat,a sve ovo ne miriše na dobro.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Jesu se sad pod večer još pojačali? Kad sam isel s posla u 3h bilo je oko 100 traktora!

Sad malo prije sam došao doma,išao sam s autom da malo pogledam..

Zaobilaznica je i dalje skroz zatvorena i otud se traktori ne miču..
Koliko sam uspio vidit ima oko 70traktora pa na više..

Rancher

Član
Tu od
4 Velj 2011
Poruka
135
ne bi me cudilo kada bi policija blokirala prosvjednike ako krenu prema Zagrebu jer ne zele prosvjednike u glavnom gradu...

Palac gore prosvjednicima na svim punktovima!

Posljednje uređivanje:

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
ma sretno im svima bilo, i dao bog da se izbore za svoje ciljeve....
ja radim u državno firmi, ali istog trena bih im otišao dati podršku i stati uz njih jer znam za šta se bore, ne traže milione, samo mogućnost da prežive...
ljudi jednostavno ne shvaćaju da sutra to njih čeka.... gorivo 11kn.. plaće pale u zadnjih 3 godine 10%... al svi šutimo i nadamo se nečemu boljem.... dok Čačić ima imunitet za ubit čovjeka, nama isključe plin ili struju zbog neplaćenog računa...

kako bi moj kolega rekao, dobri smo sluge, ali loši vladari....

ne kudite i ne pljujte po policiji... oni su najebali isto kao i vi.... ljudi rade po naredbi... a zna se tko izdaje naredbe....

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
ne bi me cudilo kada bi policija blokirala prosvjednike ako krenu prema Zagrebu jer ne zele prosvjednike u glavnom gradu...

Palac gore prosvjednicima na svim punktovima!

Na pretprošlim prosvjedima smo krenuli iz DJ prema Sl Šamcu, tj prema granici i upravo nam se to dogodilo ... 1km dalje od 'punkta' nas je policija pod punom opremom zablokirala ...

I da se nadovežem Đakovačka obilaznica je u potpunosti zatvorena i blokirana i to ne od strane prosvjednika nego policije, vjerojatno zbog sutrašnje najave odlaska za ZG.

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532

ćelo a tko su ti među glavnima u poljoprivrednoj komori kod nas
i kako su članovi izabrani ?
kad vidiš tko je mislim da je sve bilo dogovoreno bez glasanja a to ti sve govori

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
ćelo a tko su ti među glavnima u poljoprivrednoj komori kod nas
i kako su članovi izabrani ?
kad vidiš tko je mislim da je sve bilo dogovoreno bez glasanja a to ti sve govori
mislio sam na ekipu iz udruge stocara i povrtlara

Najnoviji postovi

Na vrh