• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskalice

cupsek

Novi član
Tu od
5 Lis 2013
Poruka
15
Poz. Imam pitanje u vezi Leško prskalice 330 l. Pritisak na pumpi mi pada skroz na nulu nakon par minuta kad ga napumpam na 2.5 bara. Da li je problem u membarani ili što drugo.

cupsek

Novi član
Tu od
5 Lis 2013
Poruka
15
Ok. Hvala, budem rastavio i zamjenio

Posljednje uređivanje od moderatora:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Prskalica mi radi dobro...pritisak dobar...dobro prska...ali dosta glasno radi pumpa...nije problem dok su sve grane otvorene...onda nije tak jako glasno...ali imam na razvodniku 3 zatvaraca i onda ako moram jednu granu zatvoriti onda se dosta jako cuje...dok okrece krdan ko da nest preskace u pumpi...jel to jednostavno tak radi pumpa ili je nest problem?

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Onda su najvjerovatnije otišle bočne membrane odnesi majstoru da ti to prepakira ako ti to smeta a i nije to tak preskupo a puno ljepše radi.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Nije da me smeta al da nebi nekaj dalje otislo zbog toga pa bi mozda bolje bilo zamjeniti da mirnije radi...hvala...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kakav kardan imaš?
Da nije onaj s teleskopom od pravokutnih cijevi? Taj lupa...mora biti s limun cijevi, on gotovo da ne lupa.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Limun cijev...al s obzirom da je bil trgani i slagani ne iskljucujem.da.je.krdan...jer kao sto sam napisao sprica.dobro radi...budem posudil krdan od kolege sad kad bum sprical kukuruz, bas da vidim dal bude bolje...

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Ima li neka caka kod montaže manometra na agromehaniku 440l. Prošli manometar je normalno radio pa zablokirao na 4 bar, stavio sam novi ali mi on ne reagira uopće, kazaljka ne ide sa mjesta....

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Ona gumica ispod manometra...ona ti je kriva...barem meni tako bilo na kzk...ja ju morao maknuti jer uopce nije reagirao manometar...

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Hvala! Pogledao sam u rupu od manometra i vidim da ima dolje neka sitna rupa, vjerovatno nije u centru sa manometrom pa ga zatvori. Nisam znao da se može vaditi. Ide ona van i na navoj manometra stavljam teflonski konac, tako da mi ne pusti na njemu. Hvala na pomoći!

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Tako je.upravo sam to i ja.napravio...izvadio i teflonsku gore na navoj...iako mozes i prosiriti rupu pa stavit gumicu ako bi slucajno pustalo...

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ekipa gdje ima dobar majstor za pumpe?
Imam neku stariju pumpu za reparaciju , sad s ecudno ponasa, osim sto ispusti zrak na membrani, poceo jqko vibrirati manometer, I pritisak sam skace od 1 pa do 3bara.

Jel znate neku trgovinu gdje se mogu kupiti nove cijevi i crijeva za postaviti na grane. Preradio bih xijelu spricu na tripl sistem I da se to isplati?

Il da idem kupit neku do 400-600l polovnu s 10m granama? Kolika je cijena takvih i jel ima tko sta za ponuditi da se da nastimati za 300l /ha.

Bit je sto manje soje zgazit kad vec moramo u nju parputa ici...a da ju more manji traktor nosit.

Kojim brzinom spricate uopce? ja idem s 533 I direktna na 6km/h I 3bara i baci mi onda 330L /ha... jel to ok?

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Koja potreba ici 330l/ha. Bacanje i vode i trosak vremena bezveze. Dovoljno je 200 litara po hektru i ne treba ni kapi vise.

Ima ovih poljskih sprica, cujem da nisu lose, a nosi ih i 533.

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Razmišljam o kupovini nošenog atomizera za masline. Treba mi pokriti prskanje krošnje od 0 do nekih 4-5 m visine. Ne znam ništa o atiomizerima pa bi molio pomoć koji tip atomizera da gledam... možete i neke primjere modela staviti pa ću valjda skužiti što trebam gledati odnosno kakve konstrukcije treba biti. Razmišljam o 200-400L, a s obzirom da ciljam rabljeno fleksibilan sam ovisno što nađem.

Najnoviji postovi

Na vrh