• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prskanje voćaka - zaštita

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,749
Zato što je taj decis za k

Uništi samo ono što dotakne. A lisne uši se ufrcu u list i ne može im ništa.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,408
Decis: Ovaj insekticid (deltametrin) se dobro slaže s većinom fungicida, pa tako i s ova dva. On će ti riješiti lisne uši ili druge nametnike koji se sad aktiviraju.
Pa ovo si ti napisao, a sad si napravio salto mortale i napisao da je Decis za Kur(kumu)...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,749
Da sam imao mospilana išao bi s njim 😂

Decis ti je dobra preventiva. Dok uši tražiš povećalom

Kad ih vidiš, za decis je kasno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,408
@zoran89 o kakvom povečalu pišeš? Za moj vid lisne uši moraju biti veličine muškog palca, ne za povečalo.
Moram ti prestati vjerovati i biti ti sljedbenik u miksanju otrova. Mislim da se i sam znam dobro zatrovati, novac uzalud na to potrošiti i živce si žderati.
:cool:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,749
Znači decis (kontaktno sredstvo) ti djeluje dok su lisne uši na listu otvorene.

Znači dok ih moraš aktivno potražiti jer štetu ne vidiš

Jednom kad krenu frkati listove, onda decis više ne djeluje jer me može doći do njih. Onda trebaš sistemik.

Mospilan ili doktora za lisne uši Pyrimor.

On ti ima sistemicko I plinovito djelovanje. Znači jedna komponenta ulazi u list, druga isparava i plinom pobije lisne uši. Pyrimor je aficid, znači djeluje samo na lisne uši.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,408
@zoran89 nemoj biti razočaran ovom mojom izjavom, ja ti sve to znam, a opet ide zaštita sve teže i teže, lošije i lošije, ili jednostavno ne vrijedi ništa pa da mu hebeš m****.
Puno put bi najradije uzeo pilu odrezao stablo i nabio ga u kadu s otrovom, na tu se pacaj...
Jedno stablo je tip top, voćka do njega je čista koma. Štiti ih ista osoba, istom špricom, istim otrovima u istih par minuta. I onda ne biti nor, lud, ljut, ma daj....

Najnoviji postovi

Na vrh