• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prva reparatura pumpe&dizni

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Nisam niti mislil nositi nego me sam zanimalo dali tko zna kakve kvalitetne bošiste z mojega kraja za svaki slučaj. Gle prije nego sam ga zatiral v radionu stajal je duže od meseca pod hruškom na ledini i kresnul je ko od majke rođeni dok je videl ključa.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Kaj sa vozilima koja imaju podmazivanje pumpe prek kartera, onda bi stalno mešalo ulje i naftu u karter?
Misliš na one klipne pumpe kaj imaju centralno podmazivanje preko uljne pumpe motora?
Ursus inače pali, kad ne pali onda je definitivno došel kraj

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Puki onda moj več dugo crkavle, ali se konjusina neda sam tak :)

Je muha, na centralno podmazivanje sam mislil, a sad kakve su pumpe u pitanju nebi znal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Roto pumpe nemaju podmazivanja, pardon imaju, ali ne uljem.
Klipne novije generacije su tak izvedene da nemože doči do mješanja nafte i ulja, mislim može kak i na roto pumpama koje inače nemaju podmazivanje .... Ma zakompliciral sam, zaboravi..... To tebi ionak nebitno.

Samo gas

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Koji ventili Puknuti?
Nepovratni iznad elemenata?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma se je bitno,šalim se. Znam sam da je naš dajc 26 ili 28, več sam pozabil koji je model bil imal pumpu direkt s pločom na bloku jer dok su ju fkrali dolje je sam luknja ostala i videl si direkt v karter.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Prelivna cijev je ono što ide dole pokraj mjerača za ulje?

Primjetio sam da kada je traktor na jako malom ler gasu (ispod 800 okr/min) baca ulje/naftu na tu cijev kada ga mrdam. Skužio sam kada sam pumpao gume. Radio je na malom ler gasu i prodrmao sam ga, a na tu cijev je curilo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
To je normalno, baca on i u radu pod večim gasom samo ti onda nemaš vremena gledati

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Jedno malo banalno pitanje, ali do kud se na ursuli toči ulje v pumpu? Ja sam svakiput do sad naleval dok ne počne teči nad mjerac van i onda zaprem i krkam dok na prelivnu ne procuri, mislim da nemrem ništ tak zaj... ili?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Kavasaki, u prednji dio tak, a u zadnji jednu uljenku cca deci i po.

Marko, mješavina nafte i ulja

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Muha u koji zadnji dio, ja ispustim dole na bočnom šrajfu i punil na onome gornjem ključ 17.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Da ne otvaram novu temu, postavil bum pitanje tu.
Vidim da na forumu imamo iskusne mehaničare, pa imam jedno pitanje za njih.

Znači zanima me koji su simptomi loše bosch pumpe na traktoru, i isto tak koji su simptomi turbine koja je pri kraju pri radu traktora pod opterečenjem

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Pumpa neče pumpati, a turbo neče fučkati :(giggle)::(giggle):

I jedno i drugo imaju za simptome pomankanje snage motora uz to da turbo zna usljed poderanosti podiči potrošnju ulja.

Steff

Aktivni član
Tu od
23 Pro 2010
Poruka
487
Dobro, gubitak snage, to sam i sam primetil na traktoru, al kak sad znati jel ne valja pumpa ili pak turbina slabo fila?

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Zna li neko gdje bi mogo nabaviti maticu(casicu) za tijelo dizne BOSCH sa oznakom KBEL 84S4/13 u pitanju je motor 239 dt international,ili zna za neki dobar servis da zovem i trazim, u Bosni i Srbiji sam sve moguce servise zvao i nema niko,dakle situacija je ozbiljan i hitna ko zna sta nek pise

evo islika te matice
IMAG0791.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ako si Boš meštre kontaktiral i oni nisu mogli nabaviti onda je to stvarno problem.
Na nekoj stranici na netu sam našel da bi osim Internationala pasala diza sa Case-a nekog.

Da je moja ja bi ju dal otokariti od kvalitetnijeg materijala i siguran sam da (ako je tokar dobar) to mora igrati.

Najnoviji postovi

Na vrh