• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prvi traktor

Kada ste kupili prvi traktor


  • Ukupno glasača
    67

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Kada ste kupili prvi traktor i koji je to bio? Mislim na vaše očeve i djedove ili ako ste vi kupili prvi traktor u obitelji!
 
R

robert

Guest
moj stari rusa '74,a djed je imao malog fiata 45 konja,pa kad je stari prvi put dosao sa rusom,dida mu je rekao da ce izgazit dvoriste i polomit beton sa tim traktorom,koliko je bio veliki... i torpeda 90 '85,tada je bio privatni najjaci traktor u sirokoj okolici,a ko je onda imao 577 sa duplom vucom to je bio gazda i po!! a cijena kukuruza je bila takva,da je u cardaku ostalo za jos jednog torpeda,a ursus od 120 ks bio je jeftiniji od tog torpeda.....zlatne godine....tada smo radili zemlju i u vojvodini...eh kad se samo sjetim.... :cry:
 
R

Ratarko

Guest
Moj otac je kupio Torpedo 6206 1984 godine a do tada smo radili zemlju sa stričevim odnosno djedovim MF iz 1968 godine te Rakovicom koju sam več spominjao jer smo živjeli u zajedničkom kučanstvu po strom slavonskom običaju .
 
P

paor

Guest
1970. otac prodao konje i dukate i kupio malog fergusona
 
B

Bobo

Guest
Jednog lijepog dana 1981.g. je mom ocu pukao film i otsao po 539... Poznanik/rodjak je radio u pozeskom IMT-u, pa nam je sredio da ne cekako 6 mjeseci?!? koliko se onda cekalo na 539, posto je tek bio izasao...


Uglavnom, imam i sliku tog lijepog dana 1981, na pola puta iz Pozege, do sela gdje je taj traktor jos uvijek najveci stroj i uzoj i siroj okolici ;)

Obrisan neispravan link.
 
M

marko

Guest
Moj pradjed i djed su prodali "krdo" krava i ždribaca da kupe forcon majora (neznam kako se to piše ) a bilo je to 1943 ( neznam točno pitam oca pa ak kog zanima kažem) nakon toga su im dotična gospoda da ih sad ne spominjem oduzeli i traktor i vršalicu; pa su kupili Mccormkia (maka) i to su im oduzeli; 1960-neke prvi traktor sa hidraulikom im je bio MF35 pojam za traktor u to doba! pa svi ostali da ih ne nabrajam ima ih dosta!
 
B

bojance

Guest
1977 Nov 558.
Naravno placen coveku u kafani koji je imao veze u IMT.
Dovezen do krusevca pesaka a to je 200 km.
 
B

Bobo

Guest
Marko: Fordson major je ziva sila od traktora! Postojala je i izvedba forme "DOE" koja se sastojala od dva fordson majora spojenih u jedan i tako su radili kao zglobni traktor. Hidraulicna pumpa od prednjeg je pogonila volan, hidraulicne prikljucke te poseban sklop mjenjaca (trebalo se na oba traktora saltati, posto su obadva vukli), a hidraulika drugog je dizala prikljucke i nista vise... Bilo je problema s tim sklopom za mjenjac, pa su se traktori cesto nalazili u razlicitim brzinama. Koliko mi je poznato, da je to kasnije rijeseno...


Postoji i fordson super major, te fordson super super major. Super super major ima 180 KS!
 
Å

Željko

Guest
Moj tata je kupio 1984.god. Zetora 4911 koji i danas služi svrsi, bez "generalke" i kvarova! To je najbolja linija koju je zetor napravio!
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Ma 100%!!!!!!! :twisted: :shock:
Svi hvale tu seriju! Na forumu imaš barem 3-4 ili više Zetora te serije i svi ih hvale!
 
Å

Željko

Guest
Hvalenje nije dovoljno! Koji traktor od te serije je napravio preko 15000h bez ikakvog kvara?
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Još nije prošlo dovoljno vremena da napravi 15 000 sati od kad postoji ta serija!
 
P

pyrc

Guest
Željko kaže:
Hvalenje nije dovoljno! Koji traktor od te serije je napravio preko 15000h bez ikakvog kvara?
I mi smo kupili 1980,4911 pa ne zna se koliko ima sati.Pa,da vidimo kakvi če biti čez 30 godina oni koji su danas novi. :lol: :lol: :lol:
 
B

branko

Guest
mi smo kupili prvi traktor negdje 72 g. international (tad je jos bil mccormick international) d-324, nakon par godina njega smo prodali pa kupili isto ihc-a ali 432 i taj traktor ce mi uvijek ostati u sjecanju jer sam na njemu ucio voziti a i bil je jaci na vuci od 542 imt-a.
 
L

limun

Guest
Ok , prvi traktor, bas ono sto mene zanima, pripremam se da kupim svoj prvi traktor,naime da ne duzim pocinjem se baviti mlijecnim kravama i naravno treba mi traktor.Nesto sam razmisljao o novom IMT , pa ne znam da li je bolje nov IMT ili nesto drugo a polovno.Uglavnom treba mi traktor ,plugovi, kosacica i sijacica kukuruza, gdje sta i koliko novca ?

unaprijed zahvalan,
 

Najnoviji postovi

Na vrh