• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva 2008.-2009.-2010.-2011.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Re: SJETVA PŠENICE '08

iskreno ,ja nisam jos nista uradio za sijanje psenice.....
planiram posijat 20-25h .....i kad krenem na oranje i ostale poslove mislim to napraviti za 2-3 dana,,,,,
neznam kako biti pametan pa izabrat sjeme?

sto sijete*?

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

mi cemo do 40 ha sijat, oko 20 ha je poorano do sada ostatak za koji dan,
od sjemana, srpanjka no 1.

S

seljaček

Guest

Ako bog da 25 jutara ječma i 10 jutara zobi za vlastite potrebe.

B

Bobo

Guest

Mi cemo oko 10-12 jutara sijat super zitarku i gabi...

Jos se soja vrsi, pa cemo onda u komadu sve pocet pripremat za sjetvu i to polako odraditi za jedan vikend... Mislim da s rokovima ove godine nece biti problema, tako da ce sve biti optimalno posijano.

B

bok123

Guest

Smiljan kaže:
kikoporto5820 kaže:
Kad si tako pametan onda si kupi traktor od 50 ks pa radi 30 h zemlje meni se čini da nisi nikad ni sjeo u traktor a tu glumiš nekog pametnjakoviča reci tu tvoju tvrdnju javno negdje 50ks na 30 h pa da te ljepo ismiju :lol: :lol:
Reci sto u mojoj matematici ne valja pa me onda ismijavaj koliko hoces i ja cu priznati svoju zabludu, a do tad ne zelim raspravljati na toj razini. :) ;)

Usput, problem nasih seljaka i jest u tome (izmedju ostaloga) sto ne zele (ili ne znaju?) razgovarati s argumentima vec se sve radi na halabuku i sitne parcijalne interese.

Pa nek svatko radi sa traktorom koji hoće. Ima ljudi koji mogu izdržati sa malim traktorom. Mene boli kičma pa sam kupio veliki traktor za velike poslove. Radim da mi bude lakše a ne teže. A ko voli nek izvoli. Zbilja nije nešto za veliku diskusiju.

K

kikoporto5820

Guest

danas palo 12 h sutra pripremam za subotu 9 h
odlično se sije uopče nema sjemena vani grablje na amazonki sve zagrnu samo ima dosta sjemena u suvom a ne javljaju kišu

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

bilo bi dobro povaljati inače će šareno nicati a ne bi bilo loše i malo povećati dubinu sjetve.

K

KRESO

Guest

ja posijao 20ha idem dalje pripremati možda još 10ha ,, ja sam sijao ludwig prije dvije god i hvala nikad više jedino ako ti treba puno slame a malo zrna .... ja sijem srpanjku,gabi i moniku ako nađem

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

ma nemoj me da ludwig ima puno slame a malo zrna :?: :?:
u prospektu rwa sam čitao da je najbolji po prinosima al je i stabljika max visine 105cm :scratch .a meni slama ne treba nego zrno...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

posijano prvih 20 jutara,

DSC02265.jpg

B

Bobo

Guest

OPA!

Sijacica je, cini mi se, polozila ispit ;)

Kako si s njom zadovoljan?

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

sijačica je položila, zajedno sa 533, mislio sam možda da će mu bit teška al ide mali ko pravi ;)

B

Bobo

Guest

TX75 kaže:
sijačica je položila, zajedno sa 533, mislio sam možda da će mu bit teška al ide malo ko pravi ;)

Naravno da je 533 morao s njom raditi, kad ju torpedo ni praznu ne moze dici ;)

Drago mi je da si zadovoljan, posto nisi bas bio odusevljen kad ti je otac rekao da je uzeo polovnu sijacicu ;)

K

KRESO

Guest

marko hurlimann xa86 kaže:
ma nemoj me da ludwig ima puno slame a malo zrna :?: :?:
u prospektu rwa sam čitao da je najbolji po prinosima al je i stabljika max visine 105cm :scratch .a meni slama ne treba nego zrno...

ma on izgleda fantastično misli si čovjek pa tu će biti preko 10t/ha , a ono šipak ...jbg a probaj , ja ti kažem kak sam ja prošao i od onda samo hrvatske sorte...,. a od rwa sijem kukuruz i tu sam zadovoljan pogotovo sa kuxarom.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

ma jbga ako sam se zamrdao..probat ču pa kako bude morao sam prije pitat pošto je več sjeme doma :madmana: ;)

K

kikoporto5820

Guest

Jel tko sijo kada sortu VALERIUM mi smo posijali 10 jutara nismo mogli nači nigdje ništa poznato pa smo to uzeli

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

lijepo svjete svjetla ;) ;)
mogao si malo više poslikat sjetvu :blackeye

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136

a zbilja sam zurio da to stignem posijat pa nisam slikao....
planiram jos 15h posijat pa cu uslikat joss....

a sto se tice svjeetala bacaju snop ohho hoo....zbilja pregledno!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh