• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PŠENICA sjetva-žetva, 2011.-2012.-2013-2014

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

Bobo

Guest
Koje klinac nevrijeme... ja tek iduci vikend idem u svoju psenicu. Danas i sutra idem usluzno i malo jos tko naleti tokom tjedna...

Jos nije sva zrela, pa bolje mir.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Stari je sluso na vijestima danas i jadan je dojurio u polje da nam kaze. Navodno su rekli da bi moglo bit jako gadno u ovim nasim krajevima... Sutra ce svi radit punom parom. Imam jos 6 jutara i na redu sam popodne, nadam se da ce proc bez vraga!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Kićo koliko je puna Pronarka vagala,al se sjaji bolje nego kad je bila nova:partyman::partyman:

Žuti org

Član
Tu od
19 Svi 2012
Poruka
232
moja sirotinja pospremljena na tavanu nije ful suha ali nisam mogel ostavit duze radi divljih svinja sve bi uništile

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
nosio sam rucni uzorak mjerit danas. u 3 mjerenja od 8,8 do 9,5 vlaga. vec je to trebalo skidat. a kada ce se, neznam.. :|
i mene zanima koliko pronarica vagne? zasto vuces po jednu prikolicu? policija zafrkava?

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Kićo koliko je puna Pronarka vagala,al se sjaji bolje nego kad je bila nova:partyman::partyman:

Ide preko 9 tona u nju al bila je momacki nasisana.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
nosio sam rucni uzorak mjerit danas. u 3 mjerenja od 8,8 do 9,5 vlaga. vec je to trebalo skidat. a kada ce se, neznam.. :|
i mene zanima koliko pronarica vagne? zasto vuces po jednu prikolicu? policija zafrkava?

Ja sam vuko dvije. Pronaricu i onu plavu od auto-škole a sin sa 560 Tehnostrojku. S tom Tehnostrojkom sin cijele godine prevaza kojesta i ne zelim mijesat ulje iz Masnog.
Pronarica je i prosle godine imala preko 9 tona psenice. Ona i u plavoj buker i pol stislo 14800.

Gradacac2

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
183
Ja sam svoju silu od psenice predao juce u mlin.
na 0.3 h imao citavih 500kg.Tako da sam na toj maloj parceli imao
gubitak od 150 eura.
Nevrijeme je ucinilo svoje.I definitivna odluka za ubuduce.
psenicu ne sijat jer je totalno neisplativa.Bar u mom slucaju.
Sad cekam tritikal da vidim kako ce on da rodi...

I

ihorzic

Guest
pas mater ima je zrele a ima nekih 30% mekane - a javili danas veliko nevreme

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
kod mene jučer gotovo, srpanjka, vlaga 9,7.....hektolitar 81,5.....na 0,44h prinos 2420kg

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
Bc Mihelca (brkulja)
ručna sjetva 210 kg/ha
sjetva 6.10.2011.
žetva 3.7.2012. (oko 25% mekanog zrna, hebiga, prestrašili se nevremena, a na kraju niš:) )
bez prskanja
bez umjetnog gnojiva
stajnjak kolko ide (oko 80t/ha)
prinos 4,5t/ha (23 vreće na 0,24ha) ili na 1kg sjemena sam dobio minimalno 20-22kg zrna
trošak proizvodnje oko 0,6kn/kg (a do sada sam pšenicu po 2,2kn/kg na placu kupovao)
ja zadovoljan... bit će organskog kiselog kruha :)

Posljednje uređivanje:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
zakosili konacno i psenicu danas.

skinuto 3,3kj. sorta je zitarka.

romantika na poljoprivredni nacin :mrgreen:

prinos je 5,6t/ha ili 3,2t/kj. vlagu i hl neznam.
za sada ja dobro, nadam se da ce tako i ostat..

Posljednje uređivanje:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Evo prošla gužva u žetvi..
Sad su ostali samo oni kojima nikad nije kasno:supz:

Evo jedna slika danas uhvačena:
553940_3845779717378_1785387602_n.jpg

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Moja psenica je skinuta 2. i 3. ovog mjeseca, izvezena je djubrenica i danas uzorano 5kj.
Niko se ne hvali prinosima? A ove godine su bas onako "momacki".

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
kod nas je malo gužva zbog nestašice kombajna ali tko je požeo prosjek je 3tone po rali i više,u nedelju sam ja na redu ako se kombajn ne potrga jer kod nas je jedan dio zemlje smrt za kombajne

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
primjese

molim iskusne kombajnere da iznesu svoja iskustva u čemu je problem što su primjese 9% a pšenica čista bez korova, moje mišljenje da je problem u kombajnu, dali ide prebrzo tako da sita i ventilator nestigne izbaciti prašinu,pljevu i sitna zrna.jer su na mojoj parceli bila istovremeno dva ista kombajna, jedan išao sporije i pšenica bila čišća, ali pomješana s drugim velike primjese. ako je u pitanju nemar kombajnera, uz to što sam mu platio odmah na njivi oštečen sam još s primjesama.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
molim iskusne kombajnere da iznesu svoja iskustva u čemu je problem što su primjese 9% a pšenica čista bez korova, moje mišljenje da je problem u kombajnu, dali ide prebrzo tako da sita i ventilator nestigne izbaciti prašinu,pljevu i sitna zrna.jer su na mojoj parceli bila istovremeno dva ista kombajna, jedan išao sporije i pšenica bila čišća, ali pomješana s drugim velike primjese. ako je u pitanju nemar kombajnera, uz to što sam mu platio odmah na njivi oštečen sam još s primjesama.

Nemar kombajnera.!

Kombajn nije bio dobro podešen.
Ima tu više greški,vjetar je bio slabo podešen i sita nisu bila dobro složena.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
prva njivica skinuta i prinos 1550kg na cca 2200m... malo mama stavila kombajistu u red i pšenica prelipa, prečista...

sada su na redu još 5 njivica za ovu godinu pa da vidimo tamo prinos, pošto su udaljenje i do 20km

stavio bi sliku al trenutno neznan kako

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh