Imt 542 De lux
Dobro znana faca
- Tu od
- 28 Kol 2010
- Poruka
- 1,166
Trebalo bi biti razlike, oranjem ili podrivanjem se unište rupe miševima što kad se samo tanjura nije slučaj, mi smo samo tanjurali i sijali, ali i kolega koji je podrivao i sijo je već trovo miševe na 50 ak ha koliko ima posijano
Trebalo bi biti razlike, oranjem ili podrivanjem se unište rupe miševima što kad se samo tanjura nije slučaj, mi smo samo tanjurali i sijali, ali i kolega koji je podrivao i sijo je već trovo miševe na 50 ak ha koliko ima posijano
Vidim na nekim psenicama bijele trake. Najcesce na uvratinama, ali negdje ima cijelom duzinom njive. Da li je to od herbicida ili je u pitanju nesto drugo?
Imamo i mi takve zemlje, dok nije bila nasipa Sava bi ju svake godine poplavila, teška crnica koju je najbolje orati za jesensku brazdu u 9. mjesecu. Ove godine imamo pšenicu na 50 kj takve zemlje, istina je da je miševi baš ne vole, ali ima ih i tamo dosta. Puno više ih je u lakšoj zemlji.Vi imate Bogom danu zemlju kaj bi bilo da kod nas još i miseva ima...
Ne oremo vec godinama za psenicu i do sad nismo imali problema. Ove godine katastrofa. Pogotovo pored dobrih susjeda koji su zaboravili njive od ljetos kad su ovrsili. Sad poceli orat pa rastjerali sve u psenicu. Sve ukupno su sigurno 20% pojeli do sad.
Suncokret. Oranje je presporo i previse goriva se trosi. U susnim godinama kakve su zadnje dvije nije ni bilo moguce orati. Tanjuracom se usitne biljni ostaci. Sjetvospremacem se poravna i zatrpa umjetno gnojivo i ide sjetva.
Zemlja je srednje lagana.