Tako cu i ja od ove godine, sijati ju samo za svoje potrebe, psenicu za prodaju se uopce ne isplati sijati..
A sad, s cime budemo zamjenjivali kulture na njivama nemam pojma..
Neznam kako ide s tritikaleom za prodaju, jel se to uopce moze prodati, s njim nemam nikad problema, on je uvijek dobar..
Vezano za tritikal, ja imam jako dobra iskustva i sav urod sam prije dvije godine, odnosno prošle godine prodao doma, po dobroj cijeni, bila je bolja od pšenice, prošle godine je išao po 1,60 kn/kg.
No ove godine kod nas i njega uništava hrđa i boleštine kao i pšenicu, a do sad nikakvih problema.
Čitao sam danas, mislimna poslovnom forumu zanimljiv članak, naime piše tamo da je još u doba carice Marije Terezije cijena pšenice bila određena cijenom pekarske kifle od 70 grama, odnosno da je ona naložila da se seljacima pšenica plaća po kilogramu toliko koliko košta jedna kifla. Svaka čast pametna žena sa smislom za proizvodnju i ekonomskju politiku.
Kad bi mi danas primjenili tu formulu svi koji prozvode pšenicu bi bili bogati ljudi jer se današnje cijene kifle kreću od 1,60 kn do čak 2,10 kn recimo u Mlinarovim pekarama.
Mislim da bi se sa takvom cijelom dobro proveli.
Posljednje uređivanje od moderatora: