• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

put kurble za Ursusa

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Nemoj ni probavt rolcangama...mam buš strgal onaj kolotur,tak sam i ja...radije ga skini komplet dolje....tri vijka ga drže i odšarafiš holendere od u ulja,24 ključ...
A sad za ovaj filter dolje,ja se nisam nikad s tim susrel...kod mene je drugačiji

Neznam gdje se skriva muhaničar s komentarima... valjda je zameril za kurblu... a ja ju vozim u autu i nadam se da bu stigla do pukija tj. istim smjerom natrag...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Neznam gdje se skriva muhaničar s komentarima... valjda je zameril za kurblu... a ja ju vozim u autu i nadam se da bu stigla do pukija tj. istim smjerom natrag...
Tu sam ja.
A kaj bum ja s njom :scratch. Samo ti nju zvadi (ali oprezno)jer kad mi obračunaš kolko ti je mina više goriva potrošila od kad ju voziš, pa kemijsko čiščenje unutrašnjosti vozila i nedaj bože da s njom još negde zapneš dok buš ju vadil ......... Ispalo bu da sam ja još tebi dužan.
Ali rundu buš svejedno potegnul ;)

Ovo prije navedeno si valjda riješil. a kaj se tiče opaljenja jel pali poslije na toplo bez grijača?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Vračam se na predhodni post u kojem si sam dal dio odgovora na svoje pitanje. Izgleda da je makinica kod Pukija u boljem stanju nego tvoja i sad tvoja zahtjeva lagani remont. Remont zahtjeva ulaganja, a pošto veliš da dima ima nevjerujem da je do pumpice.

A jeste probali kurblati na vruče?

na krurblu bi prijel sigurno od prve, samo treba snage u rukama...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Vračam se na predhodni post u kojem si sam dal dio odgovora na svoje pitanje. Izgleda da je makinica kod Pukija u boljem stanju nego tvoja i sad tvoja zahtjeva lagani remont. Remont zahtjeva ulaganja, a pošto veliš da dima ima nevjerujem da je do pumpice.

A jeste probali kurblati na vruče?

Grijače ima u usisnoj grani filtera zraka. i to dva komada. te sam stavil nove. A kaj da delam remont kad vuće ko mutav i ne pije ulje??? Ulje sam mijenjal prije nekoliko meseci, jučer ga kontroliral i opet kak i svaki tjedan nivo na crtici....(imam samo jenu crticu o tome sam pisal, a nitko nije znal reći jel max ili min ili sredina)

Da nije problem anlaser? Akumulator? prespora vrtnja? kolki bi akumulator trebal imati? Ah i struja me zanima... 86. god je i ima instalaciju 12V

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Grijače ima u usisnoj grani filtera zraka. i to dva komada. te sam stavil nove. A kaj da delam remont kad vuće ko mutav i ne pije ulje??? Ulje sam mijenjal prije nekoliko meseci, jučer ga kontroliral i opet kak i svaki tjedan nivo na crtici....(imam samo jenu crticu o tome sam pisal, a nitko nije znal reći jel max ili min ili sredina)

Da nije problem anlaser? Akumulator? prespora vrtnja? kolki bi akumulator trebal imati? Ah i struja me zanima... 86. god je i ima instalaciju 12V

Od sto junaka glasa čuti nema?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Od sto junaka glasa čuti nema?
Moj Mrga, moraš malo više forumariti, a ne samo pitati i nestati. Ja bi se stobom malo pospominjal o tom tvom problemu, a ovak moremo samo nagađati.
Mislim da je problem u jednoj od glava, e sad jel tvoja il njegova ......

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
to bi onda dva kvačila na kurblu ?..bi se zglavami trkali:shock:

Idući tjedan štukam kurblu, nadam se da se nebu muhaničar ljutil, prekratka je pa moram skidati prednja dva utega i kopču za vuču da bi kurblal:x. nakon toga sam več dogovoril s nečakom da bu stal na kuplungu i to do kraja da razdvoji sve i dignul dekompresor, a ja vrtel i onda bu ga spustil....

O gospođama nebumo pogotovo takvim, ko zna kaj bi mi podvalila kak i ovom ursusu :butthead:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
Idući tjedan štukam kurblu, nadam se da se nebu muhaničar ljutil, prekratka je pa moram skidati prednja dva utega i kopču za vuču da bi kurblal:x. nakon toga sam več dogovoril s nečakom da bu stal na kuplungu i to do kraja da razdvoji sve i dignul dekompresor, a ja vrtel i onda bu ga spustil....

O gospođama nebumo pogotovo takvim, ko zna kaj bi mi podvalila kak i ovom ursusu :butthead:

mrga srami se:finga: vidi kako deda kurbla
http://www.youtube.com/watch?v=-XgBd1FHJks&feature=player_detailpage

ako ti kurbla dosadi onada ti evo jedno puno lakše riješenje
http://www.youtube.com/watch?v=YYePrG80AzA&feature=related

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
pa vjerujem da je umijesto onog vatrenog mogao imati 30-ak medeka u top stanju
jel zna itko koliko bi došla reparacija hidraulika na medeku:scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Evo i mene opet!
Jučer sam sklopil hidroulik na medi.Bile su puknute dvije gumice na ventilu ispod onog pokloca koji drže 5 šrafa.Set komplet gumica je cca.50kn. Treba ti još jen muž da to skinete jer je poklopac težak kaj vrag!
Zamjenil sam i gumicu kam ide usis pumpe.Mislim da je ona zezala kaj nekad nije htl dignut dok je hladan da je tu vukal falšzrak.
Sve u svemu nije neka svemirska tehnologija i ak malo pratiš nije problem složit.
Inače sam to skidal prije nekih godinu dana i nosil majstoru lokalnom da to reparira, ovaj put sam se malo poigral sam i zašparal za 2 gajbe radlera stim da je jedna zgorela prilikom slaganj:supz: proklete vručine....
Ovu noč je ostal dignut i do jutra nije spustil ni 3cm.
Prije je pao odmah čim si zagsil motor ili isključil pumpu.

Zna možda neko čemu služe oni 2 šrafi 8mm na poklopcu gore pored priključka za vajnske cilindre??? Imaju gumicu ispod sebe i ušrafljeni su u neki ko holender na 19ključ.
Baš jučer pitam za tebe ........
Na ove šarafe misliš?

Uploaded with ImageShack.us

Puki kaj si to slagal? Moreš poslikati?

Ja sam naime zamjenil filter na hidrulici, tamo kod desne noge, očistil lamelni pročistač do temelja, sve pažljivo složil, dizal bez problema. Jučer upalil i neće i neće, onda odšrafil na lamelnom prečistaču lijevi šaraf od hidro cijevi (šuplji) ako gledamo lamelni prečistač dok sjedim, danas opet isto, dok ne "odzračim" ili kaj to več napravim, medo ne diže...

Ima netko ideju što je problem?

Inače diže hidraulik ok, i jak je kad radi...
Ja bi možda probal, ali više nema gratis. Purga je zaprta znači mjenjamo lokaciju, jedu se kobase na metre.... Pozvani su svi koji znaju gde ih služe, natavno ti si sponzor :D

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Bože dragi pa ti bi samo jel i to prije nek nekaj napraviš... to ko u Gajevoj u Zg kaj se plaća unaprijed?

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Dosta mi je već tog Mede!

A ja bum svog medu otpeljal f potok!

Kobase naravno moreju, a stalno se spominje žderačina, pa dajte recite gdje pa da dojdem i platim....

Kurbla me bu još skupo koštala....;)

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Pa to da te bu skupo koštala to ti je bilo več jasno od početka.
Koliko bi mene samo "tvoj" kompresor došel.
Dečki pustimo sad troškove i peneze.
Ideme jen dan te kobase pojesti i gotovo!!!
Ak bu išel medo v grabu javi samo h koji je. Bum ga ja zvitlal :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Bože dragi pa ti bi samo jel i to prije nek nekaj napraviš... to ko u Gajevoj u Zg kaj se plaća unaprijed?
:scratch Onda ništ, deni dizalicu pod poluge i pumpaj.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
:scratch Onda ništ, deni dizalicu pod poluge i pumpaj.

Omotal bum kobase na metre oko poluga, onak pečene..... možda navlečem kojeg pesa da mi pomore...:gitarist::gitarist::gitarist:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Omotal bum kobase na metre oko poluga, onak pečene..... možda navlečem kojeg pesa da mi pomore...:gitarist::gitarist::gitarist:
Samo pazi da se nebute pogrizli. Ti škrt, a oni gladni :?

Najnoviji postovi

Na vrh