• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Hvala kolega, upravo naručeno sa trgoagencije :D Em jeftinije nego eYeb, em prije dođe :)

A kod mene ima i štednje struje jer mi je alternator pri kraju, pa bolje da malo prištedi, a i nekako mi se oči odmaraju, čini mi se kao da se više umaraju sa žutima... Bilo kako bilo, ako mi ne bude pasalo, ići će na bubanj, 2 komada sa dostavom 209kn tako da nije neka wow cifra.

Nedavno sam pomagao kolegi u prevozu kukuruza. Ima LED rasvjetu na Ursusu i dok sam vozio s njegovim traktorom 2 ture, nekako mi blaže djeluju, možda samo placebo efekt...

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,432
Re: Iskustva s alatom

Airbox, poruke su ti preseljene u pravu temu.

Meni se ne sviđaju: svijetle plavo i loš je uzvrat boja.
Em ih je grdo za vidjeti, em gledaš crno-bijeli svijet.

Ni jedan LED ne svijetli ni lijepo niti prirodno ko halogena žarulja. Zato ti je svjetlo blaže. Ja to velim - prazno.

Posljednje uređivanje:

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Reparacije alternetara su ti 200-300kn tak da se to isplati napravit noovisno o svjetlima ako misliš da su pri kraju.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ak se cijena nije promijenila ležajevi 47 kn prsteni 60 kn i četkice 15 kn sa poslom u KŽ je plačeno za Zetora 150 kn.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,377
Bio sam zagrijan za led radna, al sam brzo odustao dok je kolega stavio. Nisu mi baš ugodne za oči.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako su se ljudi naviknuli traktore , aute , mobitele ,.... rukavice s pet prstiju ,......antivirusne programe onda se budu i na led svjetla .

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Ma kod mene je kolektor na alternatoru potrošen pa četkice baš ne naliježu kako treba jer ih feder izbaci maltene do kraja, a još nisam skinio alternator da vidim jel se to da mijenjati ili mora novi rotor/alternator, a regler sam stavio novi, al' nema vajde... Punjenje kad se upale svjetla iznosi oko 12.3v što je na nekoj donjoj granici punjenja tako da zasada ništa ne diram dok ne vidim da uopće ne puni jer je i akumulator star 7 godina pa su novci već spremi za eventualno mijenjanje jednog ili oba čimbenika.

Kontrolka od alternatora mi stalno gori, kako se pali više trošila tako svijetli sve jače, a kada negdje traktor poskoči malo se valjda i četkice namjeste pa onda ugasi kontrolku na koju sekundu...

A i kako kolega puknuti veli, naviknit ću se na svijetla, a i manji su potrošači pa je i manje opterećenje za akumulator :)

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
S tim da kad ce ti punit normalno 13,8-14,4 imat ceš puno jača svjetla ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ima puno vrsta LED svjetla,tak ima je i cijena..
Treba gledati da su bar 36w,onda je to donekle svjetlost,ove od 27w su više za nuždu,ili bar 4 komada stavit..
Da sad biram uzeo bi 48w,imam i 27 i 36 trenutno ali nije to nekaj posebno,jedina prednost što manje struje troše..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Airbox, da nemaš ti možda problema sa instalacijom, tanak kabel, loša masa? Probaj mjeriti na kućištu i stezaljkama alternatora.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,586
Jel vrijede stogod naspram obicnih? Ne svidjaju se ni meni bas led, no s ovima bi probao.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Pa nezz jel ima šta sa instalacijom, ali kažem da je kelektor pri kraju, klizni prstenovi su udubljeni jer nove četkice jedva diraju kolektor, s tim da je jedan klizni prsten više potrošen od drugoga. On zasada još puni, al' do kad će to ćemo vidjeti, nebi bilo loše to sve pretresti.

A na farovima su sjenila loša tj matirana pa ne može baš ni svijetliti jače nego da staviš svijeću pred ogledalo xD

Vidjet ćemo kada dođu ove Ledice šta je...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kliznih prstena ima za zamjenu , samo ponekad dobiš na mostu izgubiš na čupriji ...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Tako da se više isplati kupit novo. Ja sam za ono popravi šta možeš, a kupi ako moraš, a za akumulatore i alternatore sam više kupi novi, montiraj i živi bez brige...

Tako kolega stalno kupuje akumulatore za 100 - 200kn i u godini kupi 3 komada, a da je odmah dao 500 - 600kn za novi imao bi ga makar 3 - 4 godine. Škrtac gotovo uvijek plati 2 puta.

Na vrh