• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
Bil sam u Sloveniji danas u Dobovi... 24,70 eura komad
Bit ce ti zao kad se polupaju, a mjesto im je pogodno za to,

S relejima je bolje utoliko jer nema tak jakih šaltera kak su releji. Osim toga, šalteri za jače struje su glomazni.
Druga je prednost ta da između šaltera za paljenje i releja so dovoljne tanke žice i nije važno koliko su duge, a između osigurača, releja i lampi, gdje trebaju "debele" žice (zapravo je 1,5mm2 dovoljno) nema dugačkih žica.

Kak su ti lampe na kabini, a pretpostavljam da ti je na nju dovod dosta jak, dodaj dva releja i dva osigurača tam kod ventilacije, a šaltere postavi gdje ti je zgodno.
Ove dvije lampe na blatobranima ostavi spojene kak su i bile.

Tanki vodici prekidac-relej, kako cemo napojiti potrosaca, izvor-relej-postrosac.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Danas sam namontirao 2 komada LED od 27w naprijed na kabinu i platio sam ih 155 kn obje, naravno sa ebay-a, došle su za 12 dana iz Kine. Kod mene u trgovini takva jedna košta 130 kn tako da se isplati uzeti i malo pričekati na dostavu.

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Jel smijem spojit jos ova dva osiguraca,relea i prekidaca na onu zicu gdje je spojen stari osigurac,relej i prekidac?znaci to je zica od koje krece taj strujni krug za zadnje dvije radne lampe koje su ugradene vec dugo godina..ta zica na koju bi jos spojio ove dvije je dosta debela..

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,946
Ne nužno, i grijači mogu biti u paralelu.
MUHA
Ovo "ne nužno" kaj si s tim dokazal? Ako si ti majstor, što sam čuo i što poštujem, to istovremeno ne znači da svi ostali znaju barem 5 % od tvojeg znanja, jer NE ZNAJU. Ovakvim komentarom ih navodiš na GLUPE EKSPERIMENTE i ideje.
Tvoje ne nužno se odnosi na ovo: ako je na motoru samo jedan grijač i na jedan jako mali dio vozila gdje su grijači u paraleli, većina grijača su "glikerce" od samo par volta i u spojeni su u seriju. Ako sam opet pogriješio molim te napiši, što i gdje sam pogriješio.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,748
No sikiriki, samo sam htel spomenuti da postoji izvedba grijača motora u paralelnoj izvedbi.
Glupi exsperimenti su uvjek doveli do revolucionarnih izuma :icon_thumright:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,946
U redu, sa velikim zanimanjem očekujem navalu revolucionarnih inovacija - uz napomenu, sam' da ne bude: jebiga nisam znal da ide na benzin, a ne na naftu; uvjeren sam da me ti kužiš, kaj sam s tim htel povedati.

lp

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
735e5dd887ed184c9f9577270ea957cb.jpg

1f43f8c70d558df203f07336092ac4e4.jpg

e1fa752793c6fc9548d8262b33f743c6.jpg

Mislio sam lampe staviti gore na kabinu ali zbog krova bi morao raditi nosače pa sam odustao i brzo bi ih potrgao u šumi.
Odlično osvjetljavaju imaju širok snop svjetlosti makar je plave boje, a ne žute i kad ih ugasim sa normalnim svjetlima ništa ne vidim jer je ogromna razlika sa njima ili bez.

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,082
Ja imam iza širok snop a napred fokus, svjetle dublo jače od običnih farova al moji nisu toliko na plavo nego je samo nekako hladnije svijetlo ali mislim da se bas zbog toga bolje i vidi

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Dobro nije bas plava boja ali se super vidi. Možda uspijem snimiti po mraku da se vidi razlika.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Ja sam spojio preko osiguraca 3 lampe i na jeftini prekidač kojem sam otkinuo navoj dok sam ga prstima šarafao.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,082
https://www.youtube.com/watch?v=kiOJu_fDdJQ

Evo kako ih ja koristim, stvarno neznam sta bi bez njih, malo trose jako svijetle, ja ih imam spojeno preko osigraca svako ima svoje prekidace, a na ac direktno na bateriju sa svojim osiguracima posebno zadnje posebno prednje i isto tako zasebni prekidači, ista stvar

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Re: Iskustva s alatom

Gospodo, morti ni prava tema za ovo, al' ne znam gdje bi dalje pitao...

Zanima me dali se netko susretao sa LED radnim svijetlima i kako su se pokazala? Ova moja svijetla na Zekanu su već mrtva, sjenila su matirala i sve je to slabo za noćni rad, više se umorim nagađajući gdje se nalazim i šta je ispred mene nego od samog posla...

Gledam po eYebu malo i ima toga, al' sve je u Čajni, a dok to dođe neće mi više ni trebati... Jel zna netko gdje toga ima kod nas za kupiti? Danas sam bio u par prodavaonica sa auto dijelovima. 2 nemaju uopće takvo šta, niti imaju vanjskog suradnika od koga bi to naručili, dok 3. imaju, al' košta od 755kn do 939kn pa ništa od te ljubavi i sam prodavač se začudio da toliko košta...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Re: Iskustva s alatom

Airbox, imaš to u trgoagenciji za kupiti a vidio sam i kod mene u agrariji, cca 120kn komad.
Abarth, to bi trebao biti autotransformator a dosta se loše vidi naljepnica tako da je teško reći bilo što.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Na vrh