• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Zbilja???
Pa to ako uzmem, direkt na pozicije i vozi Miško..

Poslano sa mog V7A koristeći Tapatalk

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Nakon što sam odustao od kupnje LED lampi za traktor sa Ebay-a istu takvu sam kupio u trgovini i namontirao, slika naravno nemam ali će biti drugi put.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Dojmovi su odlični, lijepo osvjetljava i daleko, boja svjetlosti je plavkasta kao što se tu spominjalo. Mislim da je spot a ne flood jer vidi se da udara dosta usko, osvjetli i okolo ali glavni snop svjetla je dosta uzak, ne znam kako bi to bolje objasnio. I mom bratiću se odmah svidjela i sad bude sebi kupio za traktor takve LED lampe. Još planiram staviti i dvije takve napred na kabinu. :8):

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,082
Ja imam flood,i malo mi je bolje nego kad sam imo spot,imaš osječaj da slabije svjetli a ustvari rasprši se pa dobiješ više osvjetljenog prostora,puno mojih kolega je stavilo iste ove, i sve zadovoljni

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Ne znam jel smijem reklamirati ako ne nek brišu moderatori. U Sekri 125 kn okrugla 27w.

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Trebao bi savjet,kako spojiti radna svjetla?mozda ima negdje u ovoj temi ali iskreno nemam vremena trazit jer nocas idem na polje pripremat za repicu.znaci ja sam imao od prije dva radna svjetla i sad sam stavio jos 4, i ja sam samo nastavio zicu i prekidao sam je na mjestima gdje dolazi svijetlo i ponovno spojio da dalje zica ide do slijedeceg svijetla..i sad dok spojim na ona dva sta su od prije na traktoru,sva radna svijetla izgube snagu i zarulje jako slabo svijetle...evo htio bi savjet gdje sam pogrijesio,kako to da ispravim jer mi je stvarno hitno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,427
To ti je kak da si traktoru zakapčil 6 prikolica umjesto dvije...
Budi sretan da se instalacija nije vužgala.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
meni ovak po opisu djeluje kao da si ih spojio u seriju ..a traba ih spojiti paralerno

ako razumješ kaj pišem buš shvatil kako , ako ne . nemoj to sad na brzinu , razmisli kaj delaš ..buš skuril žice troška u pizdu metrinu

Posljednje uređivanje od moderatora:

kiki1903

Član
Tu od
9 Svi 2013
Poruka
223
Ako ti idu preko osigurača ova 2 i ti spojio još 2 imaš preopterećenje
A ako ti idu na direkr onda ili je masa ili je po meni slab kabal ili prekidač
Po meni spoji na više izvora + i onda se ili izvuci žicu od 6 kvadrata direkt sa plusa na prekidače i spoji kak spada
Kod mene je ukupno 10 svjetala h3 tako da alternator pošteno osjeti

Posljednje uređivanje od moderatora:

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Ma ja sam samo probao ovako,nisam nista provlacio zice ni nista nego samo ovako na podu,pa sam vidio kak se oslabi svjetlost pa reko to nije nesta dobro bolje da pitam nekog iskusnijeg...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,427
Ak već hoćeš tolike lampe, kupi LEDice, koliko god loše (plavo) svijetlile, jer za halogene treba ozbiljna preinaka instalacije.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ili nameči puno lampi netreba velika preinaka samo ih ne spojiš a lijepo izgleda traktor .(Dobre za dan kak Podravcima pregorele sijalice ) .

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
343
Za Maschio,

Ako si ovako spojio trebalo bi raditi!

Voditi računa o opterećenju alternatora!

Prilozi

• 100_1011.jpg
    100_1011.jpg
    24.2 KB · Pregleda: 140

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
treba voditi račun i o opterečenju prekidača ili releja a bome i vodiča , ovisno kako je izvedeno .
dodatne 4 lampe su 200 % više tereta

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
sad sam stavio jos 4, i ja sam samo nastavio zicu i prekidao sam je na mjestima gdje dolazi svijetlo i ponovno spojio da dalje zica ide do slijedeceg svijetla..i sad dok spojim na ona dva sta su od prije na traktoru,sva radna svijetla izgube snagu i zarulje jako slabo svijetle...
Serijski spoj - NE VALJA, sva trošila moraju biti paralela osim grijača cilindara motora, ali to je neka druga priča :)
spoji si nove lampe preko novog osigurača i obavezno stavi na to relej, inače ne bu dobro :icon_wink:

Najnoviji postovi

Na vrh