• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Znači, ak dođe do kakvog šusa, trebao bi samo osigurač pregoriti?
Sutra dojdu lampe, pa budem još to poslikal, i probal spojiti, ako nebude radilo, idem kod električara.
Imam par praznih prekidača u kabini, pa bi se onda dalo spojiti na neki od njih da ih mogu posebno paliti, zasad mi to nije problem, nek se pale skupa s pozicijom, mislim da ne bi trebalo biti problema na cesti, da neće zasljepljivati vozila iz suprotnog smjera...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,432
Hoće. Nemoj to raditi. Osim toga, rekel bi da je i kažnjivo.
Povleci malo dulje žice ispod zadnje šajbe u kabinu, pa tam postavi sklopke, makar privremeno.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ok. Onda svakako nebum sam ništa prčkal, bolje da se složi kako treba biti!

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Inače bi zetor trebao imati instalaciju za radnu lampu za zasebnim osiguračem.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Svako si moze provuc novu instalaciju.

Uzmi zicu od 2,5 kvadrata, stavi klemu i provuci si u kabinu sa alnasera, uzmi kutiju osiguraca, stavi 16A osigurac. Plus sa te kutije vuces do prekidaca, sa prekidaca ide plus na jednu lampu, minus sa te lampe koja ima dovod spajas na plus druge lampe, a minus druge spajas na sasiju, tj minus. tzv serijsko uparivanje i viola, imas radne lampe zasebno.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
dobro sad 2.5 kvadrata , može i 1.5

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ma znaš , ljudi onda nađu staru žicu otvrdnule izolacije to je toliko kruto da otkine fastonku skupa s osiguračima

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,432
Serijska veza lampi???
Pa kaj imaš 12 V lampe, a 24V instalaciju???

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325

Sa i bez radnih svjetala. Lošije se vidi zbog loše kamere ali i vibracija u traktoru :icon_toilet:. To su 2x27w led kineske lampe, vidi se po plavkastoj boji. Ne vidi se baš na slikama ali razlika je velika.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Spojeno, i radi. Vidjet ćemo kako dugo...

Prilozi

• IMG_20171023_143003.jpg
    IMG_20171023_143003.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 65

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
48W, 130kn komad, tobože Poljske, ali proizvedene u PRC. Svijetle prebrutalno, a trajnost ćemo vidjeti... Ovako su dosta masivne i teške, kučište je metalno...

Kratka svjetla-

Duga svjetla-

Samo LED-

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Stavio sam je te LED-ice na 565, auuu kaj to svijetli, baš fino.
Gore pod krov 2x48W
Dole na blatobrane 2x27W

Osvjetljenje izvanredno dobro iza traktora i malo u širinu, u odnosu na H3, ovo je potpuno drugačiji pojam svijetlosti, jedini je problem da boli glava kad se mora gledati u to, zato samo nek sviejtle iza mene :D:D

xsunv7q.jpg

F7WuCwM.jpg

FNvKrKT.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Ti ga baš pretjera , 2X27 za nazad je sasvim dovoljno. Zato te i boli glava.

Najnoviji postovi

Na vrh