• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,865
Takvu sam i ja platio mislim 115 kn u autopoljostroju za ursusa. Eto ti ga na, mogel sam kupiti 3 :mur:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,334
Cjena je drastično pala u zadnjih 6 mjeseci. Ne treba se zaletavati.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,865
Kupio sam u 9. mjesecu. Kod mene baš ne padaju cijene. Moreš kupiti skupo ili skuplje. Nevezano sad ali samo radi primjera čekiče za malčer su mi htjeli uvaliti po 117 kn/kom. Nazovem u jakopic tamo su 85 kn a da sam pričekal još pol sata mogel sam kupiti za 75 kn neznam sad točno u kojem dučanu.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Ako su po 9 dioda ja bih prije rekao da su 27W a ne 48W.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
9 dioda je 27W, a 16 dioda je 48W.

Ja sam narucio na e-bay-u paket od 20 komada tih po 48W i ispalo mi je 70-ak kuna po komadu.

Ostalo preprodao, jos sam poslije dva puta narucivao i sve preprodao.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,433
A ima li takvih lampi s 2700...4000K bojom svjetla? Jel ih NETKO negdje našel?
Ove s 6500K su katastrofalne po pitanje uzvrata boja (daju puno lošeg svjetla).

kruno1601

Član
Tu od
8 Sij 2015
Poruka
91
e dečki jel moze pitanje, znaci spojil sam te lampe na zicu od pozicije i ubacil sam prekidač između, ali nisam bas zadovoljan s tim pa bi potegnul novu zicu gore u krov posto jos 2 idu napred i rotirke cekaju montiranje,a imam i ventilaciju koju je stari odpojil jer(netreba to njemu) ja bi sad to sve nazad spojil al on normalno nezna di su zice bile e sad od kud sa anlasera mogu struju uzet i zicu potegnut gore u krov? Hvala

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,433
Postaviš stopicu fi 10 na žicu od 4...6mm2 i spojiš pod vanjski šaraf na anlaser, na kojega dolazi debeli kabel od akumulatora. Ak je šaraf dovoljno dug spoji ga izvana i dodaj jednu maticu.
Naravno, čim bliže tom spoju treba postaviti glavni osigurač od nekih 20-tak ampera. Žicu kroz stup kabine vodi u bužiru ili u tankoj rebrastoj cijevi.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,427
Žicu povučeš sa šarafa gdje ti idu debele žice, odnosno plus. Razvučeš do krova, i onda možeš uzeti onu kutijicu za račvanje (sa jednim šarafom) na nju natakneš taj plus i dalje s nje spajaš sve ostale potrošače, a masu naravno hvataš po kabini gdje hoćeš i to je to.

kruno1601

Član
Tu od
8 Sij 2015
Poruka
91
Tak sam i mislil da ide samo sam htel provjeriti, jos jedno pitanje kad dovedem zicu gore i spojim je na osigurač 20A(osigurač br.1) jel mogu sa osigurača br.1 serijski spojit osigurač br.2 pa sa 2 na 3 sa 3 na 4??

E da i da nezaboravim jesu mi dosta od prekidača do led lampi 1mm2 zice?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,433
Prvi osigurač mora biti čim bliže anlaser. One gore možeš povezati paralelno, svakog za svoj odvod. Gore ti prvi glavni nema smisla.
Za svu instalaciju kabine ti je dovoljan 1mm2 i pojedini odvod možeš štititi s 10...13A.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ove s 6500K su katastrofalne po pitanje uzvrata boja (daju puno lošeg svjetla).

Bez uvrede, ali ovo si ponovil već 1000 puta...
Čovječe, pa nebudeš prenosil na slikarsko platno ono kaj vidiš iz kabine.
Ako trebaš lampe da ti osvijetle put ili polje na kojem radiš, i da moreš pod njima tražiti djetelinu s tri lista na 100 metara, onda je ovo sasvim dobro.

kruno1601

Član
Tu od
8 Sij 2015
Poruka
91
Zj imas pp poruku da neidem u off topic previse

gogo upravu si

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,433
Gogo, nije i nikad nebu dobro. Ponovil sam i opet budem.

Vjeruj, znam o čemu govorim, iako ti možda toga nisi svjestan.

Vozil sam i par auta sa ksenonskim svjetlima i kad budem kupovao slijedeći auto, on bu svakak sa halogenim žaruljama, a nikak s ksenonskim ili LED plavim svjetlima.

kruno1601

Član
Tu od
8 Sij 2015
Poruka
91
ako ti se da montirat na traktor ja ti poklonim lampe od stupne rasvjete svjetlo najprirodnije a svjetle ko betlehem malo ce bit ruzno za vidit al ce svjetlit pravo dobro

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,433
Možeš mi to pokloniti za dvorište :)

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Gogo, nije i nikad nebu dobro. Ponovil sam i opet budem.

Vjeruj, znam o čemu govorim, iako ti možda toga nisi svjestan.

Vozil sam i par auta sa ksenonskim svjetlima i kad budem kupovao slijedeći auto, on bu svakak sa halogenim žaruljama, a nikak s ksenonskim ili LED plavim svjetlima.

Ma kaj ne bi bilo dobro, to su lampe za traktore, i tu spadaju, i funkcioniraju savršeno. Ne moreš biti prevelika picajzla.
Halogeno? Jučer smo baš namontirali tri halogena reflektora po 500w za po dvorištu, i malo sam razočaran snagom...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,433
Lampe svijetle, to im je namjena.
Velim još jednom: daju one puno lumena, ali lošeg svjetla, bez konntrasta (loš uzvrat boja), koje jako zamara oči. Bude ti jasnije o čemu govorim kad ostariš malo.

Meni je važnija kvaliteta od količine.

Najnoviji postovi

Na vrh