• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Željac, ne sekiram se za žice, ja ispod 1,5mm2 ne radim, a ima i jačih :)
Zanimljivo je ta da više uopče nema grijanja instalacije, to i ja glavni razlog zakaj sam ih stavio.
Npr, berem kukuruz od 9 navečer do 2 u noći, popipam lampe ona hladne do blago tople, žice hladne, e to mi se sviđa. :)

Ti ga baš pretjera , 2X27 za nazad je sasvim dovoljno. Zato te i boli glava.

Ma kaj bi pretjeral...to je sad po mom ukusu da se vidi, a ne da se patim po noći kao do sad.
Nije problem glava, samo netreba gledati u njih i sve 5.
Da napomenem, svaki par je spojen na svoj prekidač, znači po potrebi se pale ili gornje ili donje. Večinom rade samo gornje, samo kad berem kukuruz palim i donje da mi osvjetljuju kompletan berač sa svih strana.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pravo svjetlo zlata vrijedi, ja sam sad većinu oranja obavio po noći s užitkom, prije sam to izbjegavao. Sad sam uzeo još dvije lampe za otraga, pa da vas priupitam- ova crna žica s lampe bi trebala biti minus, i ide na ovaj šarafić, to je kao masa, a ova crvena ide na plastičnu stopicu? Tako je spojena stara radna lampa...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,754
Crna je uvijek masa , a crvena je oznaka za nekaj vatreno, vruče, plus....

Edit, a masa je uvijek minus...... osim na imt-u i još nekima, ali to se pojavom 7 pinske utičnice promjenilo. Znači 70 i neke.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A kad sam ja tudum za struju, i ništa ne znam,ali ovo sam slučajno negdje čul,pa reko da priupitam, da ne bih spalil nove luči... :(whew):
Međutim, lampe sam spojil,i sijaju da je to milina, zato hvala!

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
zanima me dali se mogu staviti koje druge žarulje umjesto R2 žarulje...
dali bi odgovaralo nešto tipa h4 ili h7

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
mogu, imaš adapter s r2 na h4, đek paše orginal, i voziš dalje.
r2 na h7 nepaše jel ti nepaše ni đek, a mislim da ni sijalica

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Umjesto R2 kupiš H5 i to ti je to. H5 je kao H4 samo ima prihvat kao R2.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Da, sam kaj ovak možeš staviti i bojanu žaljuru, kak sam i ja :p ili h4 led za ladne rampe u krovu.. to budem probao uskoro

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Istina. Ajd kad probaš led javi dojmove i sliku da se vidi, još bolje u jednu lampu običnu u drugu led da se vidi razlika.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,865
Ja sam stavljao H5 umjesto R2 pa nisam vidio neki pomak na bolje. Sjenila su u redu da nebi krivo mislili.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,136
Kako bi ovo funkcioniralo na traktoru, u uvjetima prašine i vlage?
Inače preko grla žarulje ide gumena zaštita, ali mislim da ovdje ne bi pasala radi ovog ventilatora...

https://www.silux.hr/motorsport-vijesti/168/novo-v-ponudi-led-h7-h4-zarulje

I ja se nešto premišljam da naručim ovo kod ćajneza pa da probam , kod njih je 8 dolara.
Uzeo sam one led žarulje od 10W i drajvere za njih pa ću to probati da stavim na berač i kombajn kao radna svjetla jer imaju jako širok snop.
Ova kombinacija je u pitanju samo bez ventilatora.
https://www.youtube.com/watch?v=WsGKk24h6Wo

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,751
Kako bi ovo funkcioniralo na traktoru, u uvjetima prašine i vlage?
Inače preko grla žarulje ide gumena zaštita, ali mislim da ovdje ne bi pasala radi ovog ventilatora...

https://www.silux.hr/motorsport-vijesti/168/novo-v-ponudi-led-h7-h4-zarulje

Ima verzija h4 bez ventilatora (70kn), znači kao obična sijalica, samo nekužim, kaj če taj ventilator onda iza?
Sumnjam da i ta bez ventilatora može postići toliku temperatru da bi se zapalila ili nešta, kad one same po sebi troše i manje struje i manje se griju od ovih klasničnih

kruno1601

Član
Tu od
8 Sij 2015
Poruka
91
Danas namontirano na UTB 640 DTC

picture.php

picture.php

9 dioda 48w ja mislim 1800lm

100kn komad poljske neke veli trgovac kvalitetnije od turskih i kineskih

Najnoviji postovi