• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja sam nasao nekog prodavaca iz Njemacke. Isto prodaje te kineske, ali salje iz Njemacke putem DHL-a. Za 4-5 dana budu kod mene, bez carine i ikakvih gluposti. Narudzba je bila 1400 i nesto kuna.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja sam nasao nekog prodavaca iz Njemacke. Isto prodaje te kineske, ali salje iz Njemacke putem DHL-a. Za 4-5 dana budu kod mene, bez carine i ikakvih gluposti. Narudzba je bila 1400 i nesto kuna.
to ne ovisi o prodavatelju , zemlji porijekla , zemlje iz koje se šalje , niti o dostavnoj službi ...to ovisi o našoj carini i tvojoj sreči :icon_mrgreen:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
to ne ovisi o prodavatelju , zemlji porijekla , zemlje iz koje se šalje , niti o dostavnoj službi ...to ovisi o našoj carini i tvojoj sreči :icon_mrgreen:

Koliko sam ja upoznat sa internet trgovinom - nisi u pravu.

Primjer je kupovina mobitela. Ako ga narucujem primjerice sa GearBest-a koji ima skladiste u EU, na veze kolika je narudzba, ja nemam nikakvih carina i gluposti, dok recimo da narucim mobitel iz Kine, kontaktirala bi me carina, morao bi slati kopiju racuna i ako je preko odredenog iznosa morao bi platiti porez.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
skladišta po evropi nemaju veze kaj je EU jer se pita za zemlju porjekla
roba koja je npr u tom gearbestu nije ocarinjena ulaskom u Eu , to je samo free zona i roba koja iz tih zona ulazi u državu može biti carinjena .

primjer , meni dlšla roba iz kine , normalno bez koplikacija , poštar donio doma ..drugi dan naručim tu istu robu , od istog trgovca i za nju me pitaju račun sa carine ?

sa dhl-om sam imao posebno gorka isjustva jer su oni forsirali carinjenje , tu su naplatili ležarinu , telegram , špeditera , na kraju se i carina omastila ...navodno su tu praksu smanjili ..

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Tri puta sam narucivao isti artikl od kupca koji salje iz Njemacke i islo preko DHL-a i nikakvih problema niti daljnjih upita.
Nedavno sam sa GearBesta narucio TV Box, iznos je bio 400 kuna i isto bez ikakvih problema.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
I kako to svijetli? Gdje uzimaš ledice?

Na autoprikolici u slicnim lampama odlicno, ove idu gore u proljece nakon farbanja.
Imam covjeka koji se tim bavi, dosts sam uzimao vec la dobijem po dobroj cijeni..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Odlično [emoji41]

5c245de44afe5378600bf7d1c187c659.jpg

3110ec69e1b4b539620261afb7fd1cfb.jpg

6b08520c17ede5e4d064f2c30def7ae6.jpg

38a356eb0adbf4d3953b1427311b5cfb.jpg

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Šima, odlično svjetle. :icon_fU: Ne čini mi se plavo svjetlo, više kao kod 4000 K.
Može li:
- trgovina?
- model?
- cijena?

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
MrSima14 kako si zadovoljan sa onom prikolicom za
Samoutovar bala i kako je raditi sa njom?Inace lampe su odlicne.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
E-bay

Jučer mi je s e-bay-a stigla pošiljka vrijedna 3$ ... i nikaj nije trebalo platiti.
Na paketiću-omotnici je bila žuta naljepnica sa slijedećim tekstom:
Goods not fulfilling the conditions laid down in Articles 28 and 29 of the Treaty on the functioning of the European Union
(Roba koja ne ispunjava uvjete iz članaka 28. i 29. Ugovora o funkcioniranju Europske unije.)

Toga do sad nikad nije bilo. Kaj to znači???

Na vrh