• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,082
Ac ima punjenje ko i tv i obican akomulator je i meni je bitna mala potrošnja a između ostalog ove jace svjetle od običnih farova koji su 45/55 ako se ne varam, montirat cu ovakve i na drugi traktor s kojim ce se špricat sasvim su zadovoljavajuce

Marijo

Član
Tu od
23 Velj 2009
Poruka
58
gdje spojiti radna svjetla

jel mi moze netko pomoc stavio bih na traktor radne lampe pa mi reci gdje je najbolje spojit da ide preko osiguraca i da se gase kad se oduzme kontakt, a opet da se pale neovisno o ostalim svijetlima

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Re: gdje spojiti radna svjetla

Ako ti lampa ima na sebi prekidač, možeš povući + iz lampe otraga. Tak sam ja sebi napravil.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Re: gdje spojiti radna svjetla

Radne lampe preko releja spojiš pobudu od kontakta i kad ga nebude budu ugašene .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Imam iza na traktoru radnu lampu u koju ide žarulja H3 od 55W. Ove jeseni sam prvi puta radio puno po mraku, zadovoljan sam kako svijetli, ali dosta struje vuče. Uz to, spojen je na pozicije, ali ima prekidač.

Gledam sam na e-Bay-u, moglo bi se naći povoljno LED žarulje H3. Kako bi to onda bilo? Trebala bi se smanjiti potrošnja struje, a kako bi svijetlilo?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Probaj pa javi. Nemoj samo da je cool white (plavo). Ak već hoćeš, nek bude "warm white" (2700K).
U kući sam (za probu) ugradil nekoliko LED sijalica (11 i 15W), ali nisam zadovoljan. Svjetlo je nekak "prazno".

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolegi sem ugradil poljska radna svjetla H-3 55w kad je jedna sijalica izgorela del sem tu plavu ali je svjetlila kak da je magla (rasplihnuto) tak da je opet vračena H-3 ipak svjetli prirodnije .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Da Marko tak nekaj ali se ne sječam kaj je na njoj pisalo no svjetlilo je kak je rekel kolega "to svjetli ko cigansko poštenje":icon_lol:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Cijena nije velika, mislim da ću riskirati tih 15-ak kuna i probati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Da, cijena s PDV-om je 25% veća.

Te su jeftinije ali i dalje im nevalja svjetlo, jer je uzvrat boja nikakav.

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Te led lampe ako nisu poznatijih proizvođača jednostavno se ne isplate jer svjetle koma u 9/10 slučajeva.

Ili neki light bar led ili poštene sijalice u normalne radne lampe.

Ja sam mislio led uzimat,pogledao par i odustao i kupio standardne sa dobrim 55 wata sijalicama kod habuzina.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Zar ove u trgo agenciji nisu iste kao i ove sa ebaya i isto tako slabo svijetle ?

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=L-W4nn1rUDI[/YT]
prebacite na 5:40 na videu i tamo se vidi po mraku kako svijetle ako se ne varam to su isto kao što je puknuti stavio.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
27 wati je 27 wati i nikako ne može biti 55 ( (osim kaj večina energije ide u toplinu a ne svjetlo ) ..ali ovo uopče ne svjeli loše osim kaj je kut mali (vjerojatno ovih 30 stupnjeva ) .za radno .

Radna lampa ne treba svjetliti 100 metri u dalj ..razmisli kaj trebaš pa onda kupuj

Najnoviji postovi

Na vrh