• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Jedan kolega mi nudi dva nova radna svijetla ispod cijene, imaju H3 žarulje od 55W..

Mene zanima jel bi to bilo previše za akumulatore i alternator kada bi radila duga svijetla, dva radna i iza jedno LED koje manje struje vuče?
Naravno, to bi spojio po PS-u, ne bi spajao na pozicije i slično..

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
A kak da znamo koje snage alternator imaš,akumulator je tu manje bitan..

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Eh, ne znam. Nekakav od auta... Traktor je kod strica, ne mogu sad provjeriti

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako imaš nekakav alternator na nekakvom traktoru onda možeš i spojiti nekakve lampe

dva + 2 jednako 4 puta 55 wata = 100dvadeset wata
120 wata / na 14 volti jednako manje od deset ampera
par pozicija i ledica nadodaj još par A

zaključak = možeš bez straha osim ako nemaš alternator od apena

strsljen

Član
Tu od
27 Ruj 2014
Poruka
100
120W, kod nas u Bosni je malo vise

Послато са HTC Wildfire S A510e користећи Тапаток 2

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ako mi bude usput, pogledat ću alternator.. Tj. usput mi je svaki dan, ali pitanje je hoću li se sjetiti.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Na traktoru mi je ovaj alternator. Nisam našao ništa da piše više.

Što vi mislite, jel bi bio dovoljan alternator sa VW Pola 1.4 dizel? Ovaj mi dosta zuji, a danas sam ga probao proklimati, ima malo lufta, a i ne gasi mi lampicu, uvijek malo tinja.

Imam dva-tri alternatora od starog Pola, pa odnet majstoru da napravi od tih jedan kako treba i njega staviti? Ili možda ovog skinuti i reparirati?

QBoPmaP.jpg

2vQBh8D.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
bit če dosta od pola , ne skiraj se ..samo po gasu
ja sam imao jednog ovakvog , aluminij je doslovno istrunuo i raspao se ..

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Vidio sam na forumu da za malog Ursusa ima vrlo jeftino kompletna instalacija struje? Ima li to za velikog? Moja je ispravna, ali nije baš u bajnom stanju, malo-malo treba klimat osiguraće i takve stvari, pa ako bude novaca, ne bi bilo loše to srediti.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Ima kod mene u Sekri. Mislim da je bila oko 350 kn komplet sa kutijama osigurača, bravicama i prekidačima.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Radil sem sa org instalacijom na jednom 355 i sa kablovima ona org je več otišla k vra,, a sa kablovima se još drži ja bih ipak rađe odradil sa kablovima .

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,945
Instalaciju je uvijek bolje napraviti od žica formiranim u snopove, nego samo od više žilnih kablova. (Nešto ti se dogodi jednom strujnom krugu i izgori žica, zamijeniš samo tu jednu žicu u snopu. Ako ti izgori žica u kablu moraš mijenjati puno skuplji kabel.)

Slažem se da je dobro kablove potegnuti na "najugroženijim" mjestima traktora, gdje se bore i sudaraju sa kukuruzovinom, kojekakvim raslinjem žbunjem itd., ali nisam za to da sve budu kablovi.

Kutije osigurača, prljavština, oksidacija i labavi spojevi su na žalost samo "danak" teških uvjeta rada u kojima traktori svakodnevno rade. Žice s vremenom otvrdnu od nafte, ulja, pa izolacija puca, dolazi do kratkih spojeva, zapaljenja itd.

Svaki si traktor zavrjeđuje nakon puno godina rada, barem jednu novu instalaciju, ako ništa drugo za miran san njegovog ponosnog vlasnika.

Ovo što navodite cijene od par stotina kuna za komplet instalaciju (ako je komplet, ako nije kao nekada bez žmigavaca ili slično) i prekidače itd., meni se čini da to i nije previše skupo. No, to je samo moje osobno mišljenje.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Jučer sam uzeo one lampe što sam spominjao, mislim da je jedan od braće član foruma.
Probao sam jedno preko ispravljača, vrlo sam zadovoljan kako svijetle.

U nedoumici sam... Postaviti ih gore na kabinu (gdje bi morao jako paziti da ih ne otkinem), ili ne bi bilo loše kada bi ih postavio ispod šofer šajbe na rubove? (Onako kako budu na Zetorima 6340, 7340... žmigavci i pozicije)

http://www.ebay.com/itm/100pcs-Red-...390474?hash=item3ab36d56ca:g:h6UAAOSwpDdVcABV

Kako se ovdje učvrsti žica? Može se stisnuti kliještima ili kako?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,583
Stavi ih na rub ispod sajbe. Manje ce ti svjetlit po njoj i bolju vidljivost ces imat.
A ove stopice stisni kombinirkama ako vec nemas kljesta za njih. Mada su one bez izolacije meni dosta bolje

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Zaboravio sam napisati... Jel bi bolje osvjetljavale kada bi bile gore na kabini, ili bi to bilo isto? Dolje bi mi bilo malo jednostavnije za montažu, ali ako bi bolje ostvjetljavalo, idu gore.

Trebam savjet kako ih spojiti da mogu staviti osigurač? Odakle povuči struju, kako spojiti osigurač, gdje staviti masu? Ako netko ima volje da malo detaljinije objasni, nisam baš ekspert za struju.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,135
Ako su ispod tvojih očiju (dole negdje na kabili ili slično) onda sve sijenke koje far pravi ti (ne)vidiš . potpuniji je osjećaj kada su one u visini (ili iznad) tvojih očiju jer tada nema sijenki ali može da se pojavi neka refleksija na šofer šajbnu koja je isto tako jako neprijatna jer staklo djelimično pretvara u ogledalo.
Ovo su neka moja skromna iskustva.

Najnoviji postovi

Na vrh