Tako je @ZJ.......o ovome rijetki pričaju,koliko je opasno kada ti na cesti u susret dolazi vozilo sa takvim svjetlima da si nemoćan osim da pokriješ rukom dio vidnog polja,a inače je na STP praksa da češ biti vraćen sa pregleda ( mislim na led svjetla gdje prolaze samo poziciona svjetla kao takva na vozilu) jer takva svjetla ugrožavaju ostale sudionike u prometu,no tu priči nije kraj,kada stignu doma ili kasnije likovi mijenjaju žarulje i nastave po svome......do susreta sa organima reda,pa onda neki ili svi nagrabuse.Radnih nema u izvedbi 2700...3000K, vrlo rijetko se nađu one od 4000K, već su uglavnom 6500K.
Meni je muka kad mi na cesti netko ide u susret sa ksenon ili LED (plavim) svjetlima, jer jako zasljepljuju.
To ja pričam več godinama.Za traktore i radne strojeve je dobro da ih imaju u vidu pomoćnog osvjetljenja kada su u radu noću na terenu ili prikapčaju,otkapčaju pomoćne uređaje,ali na cesti svijest drastično opada kod pojedinaca pa ih pale sve u šesnaest da se vidi sva raskoš stroja I klasično glumatanje istih
Komentiraću zakon BiH, Što se tiće policije nije njihova nadležnost da na licu mjesta utvrđuju kakve su sijelice u svjetlima., ako to rade to nije po zakonu. Mogu da utvrde tehničku neispravnost i pošalju na vanredni pregled. Stanice koje vrše VTP nemaju nadležnost u pogledu postojanosti led svjetala , već samo o ispravnosti svjetla ili neispravnosti. Sva nova vozila sada fabrički izlaze sa led svjetlima. U zakonu postoji prekršajna sankcija za tehničku neispravnost svjetla ali samo kad ono neradi, a to se nemože odnosit na led svjetlo jer bi moralo biti decidno napisano.( mislim na led svjetla gdje prolaze samo poziciona svjetla kao takva na vozilu) jer takva svjetla ugrožavaju ostale sudionike u prometu,no tu priči nije kraj,kada stignu doma ili kasnije likovi mijenjaju žarulje i nastave po svome......do susreta sa organima reda,pa onda neki ili svi nagrabuse.