• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kolegi je na vučnoj jedan treperili, neki dan smo ugradili nova oba jer su izbljedeli i stakla požutjela.
Za divno čudo više ne trepere. A bili su gore niti dve godine

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zna li neko možda zašto LED reflektori trepre dok se uključe?
Upozoravaju da je vrijeme za zamjenu 🤭 🤣

Loš proizvod, kratkog vijeka trajanja.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Tak je meni objasnil jedan električar, to je nekakva tvar(kemikalija, kak god ju nazvali) kroz koju kad prolazi napon daje svijetlost. I ko i kod wolframove žice, ovisno o količini te tvari kolko je ima , tolko traje i led reflektor

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
LED ti znači light emiting diode, i ona ti laički rečeno radi kao svjećica na autu, samo što je iskra svjetlo, nema tu nikakve kemije

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Tak je meni objasnil jedan električar, to je nekakva tvar(kemikalija, kak god ju nazvali) kroz koju kad prolazi napon daje svijetlost. I ko i kod wolframove žice, ovisno o količini te tvari kolko je ima , tolko traje i led reflektor
Na običnim, kućnim LED sijalicama u pravilu se prije pokvare driveri, rjeđe diode same.
Kod ovakvih reflektora, diode rade na granici snage, da bi se dobilo čim više svjetla. Poluvodič se pregrije te dođe do razaranja onog vodljivog spoja. Treptanje je prvi znak da je dioda (bila) pregrijana te u toplom stanju na prije gubi kontakt a onda prestane svijetliti.

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Bok, zanima me gdje je najbolje postaviti led radne lampe naprijed, radi se o zetoru, dali ih staviti na kabinu sa svake strane na poziciju ili negdje naprijed kod farova, potrebne su mi za "širinu" osvjetljenja jer mi je sa ovim originalnim teško pogoditi prohod sjetvospremačem ili dok radim tako nešto po noći, svjetla su kao na slici

Prilozi

• thumbs.jpg
    thumbs.jpg
    38 KB · Pregleda: 6

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Bok, zanima me gdje je najbolje postaviti led radne lampe naprijed, radi se o zetoru, dali ih staviti na kabinu sa svake strane na poziciju ili negdje naprijed kod farova, potrebne su mi za "širinu" osvjetljenja jer mi je sa ovim originalnim teško pogoditi prohod sjetvospremačem ili dok radim tako nešto po noći, svjetla su kao na slici
Poštovani, to ti moraš sam odlučiti i nači mjesto gdje tebi najbolje odgovara i s kojeg dobivaš tebi osobno potrebnu osvjetljenost radnog prostora.
Po mraku uzmi lampu, uključi ju s kablom i eksperimentiraj, nađi mjesto montaže na traktoru i način kako najbolje osvjetljava. Uzdaj se use, mi smo ti na daljinu za to jako loši savjetnici, a univerzalnog mjesta nema, kao ni naočala za ljude.
Bez ljutnje molim :ppozdrav:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Imam takva na 549 kod pozicije i žmigavaca, prskam s njim po noći i po meni odlično mjesto za njih, prednja od traktora svjetle napred ova u širinu malo i odlično mi je tako.

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Tako će i biti sad sam probavao i tamo je najbolje sad se samo čeka majstor jer nisam baš vješt oko struje

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Kod mene su u originalu na kabini radna svijetla. Bile halogene, zamijenio ih hella flood radnim. Široko što bacaju. I super sam zadovoljan IMG_20220412_202725.jpg

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Meni je bolje kad su na kabini, imam kombinaciju na jednom traktoru na blatobranima a na drugom na kabini gore i gore mi se puno bolje pokazalo jer mi malo svijetli i po kotaču i vidim kud idem i da li gazim što.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ali kad su gore na kabini bude problem jer refleksijom šajba bude previše osvijetljena pa zna biti nezgodno.
Strateški jeste gore najbolje ali meni smeta ta refleksija , pogotovo ako je auspuh ispred.

Najnoviji postovi

Na vrh