• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radna svjetla

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Prije svega boli me briga da bilo koji traktorist na svoj traktor postavi i sto komada dopunskih radnih svjetala.
Ugasi ih u prometu, koristi propisana i homologirana svjetla za označavanje, te signalizaciju u vožnji i sve pet.
Ali imao bi itekakav problem da ih koristi u vožnji, po cesti, pa da me zasljepljuju, a da ometen tim svjetlima pritom napravim i nekakvo "sranje" nekog ozlijedim, udarim...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@jocc, samo (te) zafrkavam...
Nemaš se zakaj opravdavati. Kaj misliš da većina i nas drugih tak ne dela?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Znam da je zez, samo kažem. :ppozdrav: Znam da je i tako kod drugih, da vrijeme malo posluži dalo bi se komotno raditi bez žurbe i sile.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
A šta da ja radim s tim kotačima? Da ih ližem ili šta?
Za snijeg koji sam od sebe pada s neba možemo imat dežurne službe koje ga čiste, zašto nebi imali i službe koje bi redovito čistile cestu, da se pokaže malo poštovanja prema onima koji ovu državu hrane, umjesto da nas se konstantno sere i pljuje.
Kak ne, najbolje da vam i to još plate iz proračuna i da vam zaposle čistače ceste, pa da vam onda daju podupore jer se traktor pokvaril pa vam kupe dijelove, a i uniforme vam treba dati....
Jer mi bi bili gladni da poljoprivrede nema, a ne isplati vam se i uvjek poslujete s minusom. Barem vi veliki, sirotinja koja ima bicikline se ne plače tolko....

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Niti se ja gdje žalim da loše poslujem, a niti sam tako velik kako zamišljaš. Možda je bio malo loš izbor riječi, ali bit je da za svakakve gluposti love ima, pa bi moglo bit i za takvo nešta. Nikoga ne tražim da mi išta ne poklanja niti da mi popravlja stroj.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
A tak je ispalo da bi trebalo za vama cestu čistiti....

Gle, ja ne velim da su svi takvi kaj se svjetla tiče, ali tu pri nama je to strašno kaj delaju s tim velikim traktorima, kak se voze, ponašanje u prometu, svjetla sva moguča popale....
Ja isto tak ne velim da ne treba delati kad je sezona posla, ali nemre se na dva stolca sedeti u isto vreme i uzimati si zalogaje koje ne možeš probaviti.
Nekad su ljudi manje imali i sve su stigli, danas veliki imaju previše i ne stignu pa zato večina njih radi noču

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kad se nedavno bila povela burna rasprava o količini radnih svjetala, evo ja se spremam napraviti mali apgrejd.
Dio iz čistog preseravanja, a dio iz potrebe jer mi je sa strane slabo osvjetljeno i imam problem sa ulaženjem u prohod prilikom posla (npr. drljanje i tanjuranje), tako da ću pokušat ovako odraditi.
20210218_174547.jpg

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Mogli bi te na STP tražiti atest! :mad: Nije zajebancija!
Ja sam promijenio lampe stražnje rasvjete i pitali me jesu li i prije bile tu lampe?
Objasnio sam da sam mijenjao žice i lampe! Inaće .....

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Kod mene već nekoliko godina prilikom svakog tehničkog pregleda fotkaju traktor sa zadnje strane. Dovoljno je da pogleda fotku iz prethodne godine i vidi kakva je razlika.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
4 puta sam bio na tehnickom sa njima i nikad nitko nije pitao ništa za radna svijetla.

Pregledaju signalizaciju, prednji trap, broj šasije, malo zakočiš, slikanje i to je to.

Sve je to od stanice do stanice i od čovjeka do čovjeka, ali u mom kraju nisam nikad čuo da je bilo problema s tim.
I da bude, ključ 13 i dolje su za minutu. Svejedno su pospajane stopicama, nisu lemljene.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616

Marko355,​

ti gotovo sigurno ne buš imal problema. Ako se slučajno pojavi neki novi nadobudni kotrolor, samo mu veliš da su otprije i da si može pogledati stare slike. ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ja nisam protivnik rasvjete, brate mili nameči ih kolko god ti stane na traktor i zahvali Bogu (ili Kinezu) na led svjetlima jer da njih nema agregat bi trebalo na kardan ugraditi da to sve pokrene.

Mene samo smeta korištenje na prometnicama tih svjetala.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Kod nas zezaju zbog led svjetla , ja imam kombinacije led i halogenih , prekjučer sam bio na tehničkom i tak su ga pregledali ko da sam s kamionom došao. Da su to gluposti i što će mi to Vjerojatno budem opet vratio na halogeno jer mi se neda s njima natezati.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
MUHA, nisam ja tu mislio samo na tebe, nego općenito o cijeloj raspravi, neka se još malo zakuha :D

A što se tiče ceste, također sam veliki protivnik paljenja tih svjetala po cesti.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pa ne ideš svaki dan na teh pregled, pola sata prije skines i nakon sta prodes sve vratis nazad🙄

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Jel stavljao netko led radne lampe neke srednje klase i koje su preporuke? Mislim na cijenu od 200-300 kuna po komadu. Ima netko Sparex ili Kramp?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Montirao sam sebi i drugima i skupe i jeftinije, imam ih na jednom traktoru i čini mi se da ću se opet vratiti na halogena svjetla. U nekim uvjetima ne sviđa mi se baš potpuno to njihovo svjetlo. A o kojim se ovdje radi, može link kakav?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
S takvim nisam radio pa nemam iskustva, možda koji od forumaša je probao. Ovak na prvu dobro izgledaju, ali to nije mjerilo kvalitete.

Najnoviji postovi

Na vrh