A gle. Stavio sam svijetla gdje su bila svijetla. Bio sam relativno zadovoljan i sa starima, ali su mi bacala previše u daljinu, falilo mi je svijetla gdje mi zapravo najviše i treba. I kad mi se orunilo onaj deflektor iznutra na 2 komada odlučio sam staviti led.
A sad pozicija, to ovisi i o tome jesi ratar, voćar, kombiniran, radiš bašče. Nije sve tako jednostavno. Ali ne postoji univerzalno dobra pozicija.
Što se mene tiče, a to sam baš pričao s kolegom neki dan. A vidim da na novijim traktorima tako i rade...
Bolje 5 od 1000 lumena naprijed i 5 natrag. Svakako montiranih. I gore i dolje i lijevo i desno...
nego 2 od 2500 lumena naprijed i 2 natrag. Uvijek ćeš negdje imati sjenu, negdje viška svijetla, negdje manjka.
Po meni za moje potrebe bi bilo najbolje 4 spot što bacaju daleko gore u krov (2 naprijed, 2 natrag) na posebnom prekidaču. One bi mi bile super kod obrade zemlje u voćnjaku gdje se ide većim brzinama i gdje mi je to bitnije i one ne bi stvarale odbljesak.
2 naprijed kod haube i 2 iza na blatobran flood kada se radi nešto preciznije, međuredna obrada i tako.
I 2 male 500 lumena bočno kod kotača da mi bacaju u red da točno vidim gdje je red...
Svaki par naravno na svojem prekidaču...
Jer ovisno o poslu neke smetaju.
A sad da to uzmem raditi. Po ovim cijenama led rasvjete (kvalitetnije malo) i još šta bi sve morao raditi na traktoru... To već košta novaca...
Ovo je rješenje koje nije ni dobro, a nije ni loše. Ali je bolje nego što je bilo i bolje nego nikakvo.