• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Američki Vakula (ne ovaj MUHIN) je objavil da bu slijedeća zima vjerojatno oštra, ali da bu to potvrdil ili demantiral kroz mjesec dana. Prođe mjesec, on potvrdi svoju prognozu i još napomene da je jako siguran jer Indijanci već mjesec dana svaki dan pripremaju drva za zimu. Znatiželjan novinar ode kod poglavice doznati kak oni znaju da bu zima oštra. Pa najavil je bijeli vrač..
Ove su godine dosta rano lastavice otišle, bar kod mene....
Stari ljudi su znali reći kad lastavice rano otiđu da bu jaka zima. Pa ćemo vidjeti

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Ja polako penzionerski. Danas popodne sam dopelal jednu malu prikolicu. Ima na njoj složeno oko 2 metra drv (1,83*1,03*1,1). Sutra slaganje na mjesto za sušenje. Još je ostalo malo takvih te malo napiljenih tanjih okruglih (procjenjujem na malo više od pol metra) i tanko granje do 5, 6 cm debljine. Ukupno bu još za jemput dopelati. Kad sve zbrojim hrast je dal dobrih 7,5 metri.

Prilozi

• IMG_20201113_151739.jpg
    IMG_20201113_151739.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 19

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Lijepo, lijepo. :) Treba počistiti sve kaj more zgoreti. 😉
Bilo bi dobro na nadogradnju ugraditi neku vezu na gornjim vuglima ili zgurtati okolo.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ja juče malo čistio po šumi i nakljeckao preko 6m drva.
Ima za još jednu akciju.

Prilozi

• 20201120_141636.jpg
    20201120_141636.jpg
    80.4 KB · Pregleda: 39
  • 20201120_141502.jpg
    20201120_141502.jpg
    82 KB · Pregleda: 39

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Savo, čestitam. :ppozdrav: Ako si to sam napravil u jednom danu, onda su i čestitke premalo. Moral te bum dobiti u svoju šumu. :ROFLMAO:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ja i supruga . Otišli oko 10 a završili oko 15h. Polako , nismo žurili a šuma je bože sačuvaj. Nemože se u svaku poziciju prići pa je bilo dosta ručnog pribacivanja i prinošenja.
Znaš kako je kad se čisti , drvo tam - drvo vam.

A nismo ni skupi ako ima dobrog kulena i ostalih "materijala". 😆

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Bravo. Jako ste oboje vrijedni. (y)
Kod mene nema kulena, ipak je to slavonski specijalitet. No, nađe se nekih drugih domaćih "materijala" koji se slično režu i koje je najbolje zalijati domaćim .... :ppozdrav:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Kad moja ide sa mnom u šumu, onda ispadne kao da je ona sve napravila sama...Savo, jesi i ti takvu izabrao? :oops:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Ima pogon ova košara . Tak je mi zovemo.
Savo od čega je osovina s difom i koliko smiješ bez problema na nju natovariti? Ponekad mi misli odlete na to da pokušam za svoju koja je predviđena do 4 t tereta (normalno 3,5 t), nabaviti osovinu s difom i zamijeniti postojeću osovinu. Kaj da tražim po oglasnicima i koliko se kreću cijene?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Tamić ili Zastava...samo bu trebalo pripasati prijenosni omjer i smjer.
Ima li traktor "Ground PTO"?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Diferencijal je od mercedesa kombija . Neki manji što nisu dupli točkovi , valjda 207 / 307 .
Ima i mjenjač naprijed .
Vladimirac je veoma uspješno koristi čak iako nema G-pto ali se samo uklapa u prvoj za naprijed i u prvom rikvercu. Ali za ovakvu vrstu upotrebe poželjno je jednostepeno kvačilo.
Malo je to komplikovano za upotrebu ali radi kao singerica.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Savo, bi li od tavog kombija bila dovoljne nosivosti za opterećenje koje je @iwanho napisal?

Najnoviji postovi

Na vrh