• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ovako to Zetor radi....
Je to je već ozbiljan traktor, imaš neki svoj video ti?
idemo stari brat i ja i u šusu riješimo 9-10m. krenemo u 8- pol 9 i u 13 smo s drvima doma, s time da je 1h jahanja do šume i malo više nazad.

nedaleko kuće mi je lager di ih onda " na vure" riješimo do kraja...
Veliš već ste uhodana ekipa? 😊

@ZGseljak kaj nejdeš više u šumu?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kak to misliš? Čekaj nemreš prejti u Šumariju i dobar dan, ja bi kupil 20 metri drva? Kak to ide?
Moreš.
Ja sam tak naručil 20m3 trupaca i čekam da pozovu na uplatu.
Moram jedino naručiti kamion s prikolicom za prijevoz, jer ne daju da vozim sam.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Tak smo i mi prošle godine, prešli smo "ko na piru" - vozio nam tatin poznanik, nakrkao je pošteno.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Već sam negdje postavio ove videe ali evo i ovdje....
Ti si stvarno profi majstor 👌svaka ti čast.
Jesi jedini u mjestu da radiš uslužno ili?
Moreš.
Ja sam tak naručil 20m3 trupaca i čekam da pozovu na uplatu.
Moram jedino naručiti kamion s prikolicom za prijevoz, jer ne daju da vozim sam.
I kolko košta metar drv u šumariji? Je to kaj jeftinije nek ovak na oglas? I zakaj nedaju da sam rušiš i voziš? Kaj nije tak nekad bilo?

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Eventualno ako se još nađe kakva dugometrica da ti kamion dopelja, ali linije su sve zauzete

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Od linija traume imam, pozna se stari z lugarom a ovaj umjesto da mu onda neku bolju da kaže mu "ti imaš jakog traktora" i najnakaradniju dobijemo.
A ovaj pak uživa dok se na dva kotača vozi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ne, u našem kraju je baš zastupljeno šumarstvo i ima dosta ljudi koji se bave sječom i preradom drveta.
A jel bar ima za sve posla?
Ako je velika konkurencija?

Dečki meni nije jasno to kupnja od šumarije.
Mi može neko objasnit postupak kak to ide?

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Odeš, upišeš se na red čekanja, dok te zovu platiš, nađeš si prijevoz i skipaju ti doma u dvor. Tak je kod nas bilo.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Odeš, upišeš se na red čekanja, dok te zovu platiš, nađeš si prijevoz i skipaju ti doma u dvor. Tak je kod nas bilo.
Niš mi nisi rekel kaj nisam znal, pitam kolko koštaju drva u šumariji? I kaj nema da sam rušiš i voziš? Jer mene zanima šuma koja je u mojem kraju, a ne daleko od mene. Mislim ne kupujem od njih pa neznam kak to kaj ide.
To Lugar mora zacrtat, kaje linija.? I onda sve od njih dobiš za vožnju doma?
Ima posla,samo kad dodje zima onda niko ne radi u šumi.
Ne rade zbog zime ili nema potebe?

O

ObrisanŽ28

Guest
Kod nas nema više linija samo obrti.
Politika eu.
Možeš samo na privatnoj raditi.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kup se danas malo povečal. Još se bu ovo granje spililo na kratko, a kalanje bu sekirom. Mlade snage se hoćeju malo rekreirati kad dojde doma. (y) Zato sam ostavil i 5 debljih odrezanih komada.

IMG_20210317_151832.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh