• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Eh a kolko misliš drva delati na leto? Ja delam 10metri max, plus minus gore dole. Sad bi možda malo pojačal dozu 😊
A kaj moreš tak sa autom do šume? Si nemreš nikoga nabavit da ti doma dopelja?
Jesi gledal možda kakve motokultivatore za prevoz? Puno bi ti pomoglo za transport.
A cijena opet varira od mjesta do mjesta čini se.

Markec1982

Član
Tu od
10 Stu 2020
Poruka
54
Tak i meni treba maksimalno,plus starcima sitno,mogu s autom i prikolicom bez problema jer je sve dobar put,a traktor bi uzimal samo ako uspijem mijenjat kljuc za kljuc,uzel drugi auto,pa mi insignia sad visak.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
a zakaj diže trupac na hidraulik traktora, pa to se vuče onak normalno... 🤭

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Nažalost još uvjek se početnički. Morao bi znat koliko može vitlo povuć na kojem terenu a ne da kaći dvije , pa jednu. Uredno je da kačanja za lence prave manje propinjanje ali kako se sa sajle prekačuje na kačanje za odvoz, maksimalno skrećen lanac , čak ponekad da se sajlom podignu trupci, podbaci ispod drvo i zakači na najkraće moguće laanca, ako se vitlo spusti da samo ono dodiruje zemlju a ne trupac. Kad već ima špage može ih vući iz kabine bez hodanja, ima toga.

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Ja sam prošle godine jedan vikend riješio 30 metara, u subotu smo u šumi izvlačili vitlom, pilili i kalali na metrice, a u nedjelju smo tovarili i vozili doma ( 4 fure).
U subotu nas je bilo 5, a u nedjelju 4.
Da se puno napravit, samo treba dobra ekipa i niš previše ljudi, jer onda se samo popiknu jedan prek drugog

Draško

Dobro znana faca
Tu od
20 Sij 2012
Poruka
996
Lipovec je u pitanju ak ti je poznato, ide se šumu iznad pjeskare od Kahline.
A pristup terenu i nije bas i neki, dosta je strmo i sajla od 60m za par trupaca nije bila dosta dugačka.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Šuma stvarno ima svoje čari, evo ja neznam jel se meni čini ili dečki rušiju sa tupim lancom, malo malo zapinje motorka.
Al imam neki osjećaj da ruše iz zajebancije 😂🤭

A sa druge strane sve delaju kak treba, ovak bi trebalo u šumi delat, pomalo šlajsat i nema straha nikakvoga.
Tu se opet vidi moć rakete u šumi, kak ona ide i koju snagu ima kod šlajsanja.

Branči mašinista 👌🚜

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Ako imaš 4-5 dobrih ljudi na raspolaganju. Al to je teško naći...
Bogme se nadelaš dobro onda 😉

50tak metara se u dva vikenda doveze doma, +iskalat i ispilit.

idemo stari brat i ja i u šusu riješimo 9-10m. krenemo u 8- pol 9 i u 13 smo s drvima doma, s time da je 1h jahanja do šume i malo više nazad.

nedaleko kuće mi je lager di ih onda " na vure" riješimo do kraja...

Najnoviji postovi

Na vrh