• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Ne mora bit sve crno,tamo di se netko vozi šeta ili bere gljive tamo nece lopov da ga ne vide.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nekak se slabo delaju drva ovu godinu, kaj niko niš ne sprema? Kaje rano još ili.? Primeni po selu pričaju da je sad najbolje dok nije u mezgu još. Do 4mj kaj se zrušil to je to. Kasnije se nebi smjelo više.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nisam u Dubaiju (nažalost) već u Njemačkoj (proxy).

A sad kad sam videl ovaj video, odlučil sam kupiti šumu i ograditi ju bodljikavom ili, još bolje, žilet žicom :(
Tam i ostani pa sadi i ogradi 🙏 ;););)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Samo sam na njemačkom proxy-ju (delam od doma), nemaš sreće ;)
Zbilja znaš da nemam nikaj protiv tebe. No ti, koliko te poznam, ne spadaš u neodgovorne ;)

Bez brige, tim istima to ne bi u Njemačkoj palo na pamet. Najprije bi toga hrpu platili, pa bi im onda možda prešla volja...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Zbilja znaš da nemam nikaj protiv tebe. No ti, koliko te poznam, ne spadaš u neodgovorne
A znam, nismo svi isti kaj se vozimo po šumama i gorama. Stvarno ima luđaka ali ima nas i koji se vozikamo iz gušta i onda ti budala navuče na put gume, grane, razbije staklene flaše..... sad i žicu navlače..... hoču reči, luđaka mi nije baš jako žal, ali najebu i normalniji ;)

Opa @MUHA pa ti si neki maher za rime😊
Kak se to rimuje kaj si napisal 😉🙂
Imam inspiraciju danas, možda zato kaj idem u ZG po času 🥳 napokon

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo jedan zanimljiv i poučni video, onak praf po domaći. Zbilja se ispati pogledat od početka do kraja.
Sve je objašnjeno kak i kaj.

Dela se o Husqvarni 545 mk2
Zbilja kad neko zna zna.
Isto kupljena iz zajebancije.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Nekak se slabo delaju drva ovu godinu, kaj niko niš ne sprema? Kaje rano još ili.? Primeni po selu pričaju da je sad najbolje dok nije u mezgu još. Do 4mj kaj se zrušil to je to. Kasnije se nebi smjelo više.
ja već skoro završio ovu sezonu s drvima ( priprema drva za zimu 2022/2023). većina je doma. Možda riješimo još voz-dva za nek se nađe...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Tu ne znaš jel bi se prije plakal, smijal ili kaj treće.
Kakva to mora biti sila da bi po takvom putu išel voziti drva? Jaaaako žalosno. :((n)
Raketi ne trebaju kotači na prikolici. Samo ju bremzaju. Lakše vleče bez njih. :hahah:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Hmmmmmm sad si me del u nedoumicu, jer ovo već ne spada u rang rakete, sad ni sam neznam, al mislim da nije 🤔
Al opet čemu tak puno vozit kaj se nemre na par put? Čemu forsirati? Kak ja polako i sigurno.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Raketi ne trebaju kotači na prikolici. Samo ju bremzaju.
U ovakvim uvjetima stvarno. Kad padne prikolica do poda u blato. Pa vjerojatno prikolica nije bila u najboljem stanju...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ali zakaj po blatu ići u šumu? Ljudi forsiraju malo previše.
Ja imam svaki dan sve veću želju da se uključim aktivno u šumske poslove, uslužno rušenje, šlajsanje, piljenje, kad već manje više sve imam. A ono kaje najbitnije imam veliku volju. Jedino kaj bi zavrnicu, tj lanc moral bolji nabavit, imam 2 sekire, 2 pile, raketu, prikolicu, još jednu delam, imam kola, mislim za početak čisto dost, jer kak vidim kakvi sve ima kaj delaju u šumama, kaj divljaju, nagli su, žuri im se da su čim prije gotovi, voze po blatu, po snijegu. Nekak si mislim da sam ja inžinjer šumarstva, ja sve polako i sigurno delam, nebi niš forsiral, prvu godinu 10 metri napravim, dugu 11,pa 12,pa13 i tak, polako dok se posel polako ne uhoda, ja ne pucam na velike zalogaje, da odma dnevno delam 50 do 100metri, kak se neki faliju da delaju, bilo bi posla i to dost mislim. Da najbitnije nebi rušil debelo drveće, max do 50cm,možda 60,sad centimetar sim tam.
Zakaj to pišem? Pišem jer sam ja sebi napravil 5do 6 metri drva ove dane, i velim punici da još moram koji put u šumu, a veli mi ona da netreba da kaj bumo sa tak puno drva, eto zato pišem jer imam volju a nemam kaj rušit i delat u šumi.

Najnoviji postovi

Na vrh