• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Svi mi to gledamo iz svojeg ugla,, ja bi da kažem ovo,, teško mi pada kad mi neko radi štetu,, jer stvarno znam kako je živjeti bez plate,, bez ikakvih primanja, osim onoga što proizvedeš pa prodaš il uslužno uradiš,,
Moja djeca nisu u svoje vrijeme vozila motore, ni druge strojeve,, već su učili školu i radili gotov zajedno sa mnom,, i danas su uspjeli,, jedno je magistar farmacije,, drugo inžinjer elektrotehnike,,nadam se uskoro i magistar,,,, rade tu i imaju za naše uslove dosta dobra primanja,,
Znači moji nisu mogli voziti te makine i raditi nekome štetu,, al te makine vozikaju djeca od tipova koji su u kriminalu il politici imaju novce i nemaju ni zemlju ni šumu,,
A kad mu je tatko kupio motor,, štu mu nije kupio i koji hektar šume,, pa da svoju ma,,u sexsa u svojoj a ne po tuđoj šumi,,,
Muha kažeš tamo da imaš svoju šumu ti bi im dao da je gaze,, gle ako nemaš ima tu rješenje,,
skini malo novaca s kamare pa im kupi nek divljaju po šumi,, a i mogu u hladu zelenila mirno da brste narkotike,,
Ja svoje nedam a tuđe nediram,,nisam ni ja za sajlu,, već idem razgovorom,, bez straha,,
ako saviješ uši eto ti ga sad u kuću,, zna da ga se bojiš,,

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Ja sam definitivno PROTIV postavljanja sajla, ali dali je u redu da jedna ovakva horda prođe vašom šumom i vašim putevima kao što su meni napravili prije koju godinu, jedan dio moje šume vidi se i na videu

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
ja da naletim na sajlu, onaj tko ju je postavio nek se nada da se ne dignem ak naletim na nju.
Nećemo u detalje al poželjet će da se nikad nije rodil.

Ajmo ovako: čiji je šumski put, tko sve ima pravo služnosti? Tko i na koji način meni može nametati čime ču ja u šumu ?

Da se razumijemo, imam 30 hektara šume, i nek se vozi tko kako hoće i s čime hoće po cijeloj šumi a ne samo po putovima. Veći su mi problem lopovi....
I ja bi se da imam vremena i s čime...
Vozi se po svojem

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Muha kažeš tamo da imaš svoju šumu ti bi im dao da je gaze,, gle ako nemaš ima tu rješenje,,
skini malo novaca s kamare pa im kupi nek divljaju po šumi,, a i mogu u hladu zelenila mirno da brste narkotike,,
E jebi ga sad, ti si sad otišel u neke druge vode koje su vezane za hašišare..... s takvima se ja ne družim.

Drago mi je kaj su tvoja deca uspela u životu visoke škole izučiti. Ako tebe i njih to čini sretnijim i vrednijim uživajte u tome.
Ja (vele svi oko mene da imam dječju pamet) bum užival sa svojom dječicom u vožnjama prirodom, po šumama i gorama.
Možda je to meni lepo zato kaj ni ja nisam imal pa nisam onda mogel uživati u tome....
Uvijek gledamo da štetu ne radimo kolko god je to moguče.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Izvini,, kako sam tamo negdje pročito,, odnosilo se na one divlje koji urlaju po tuđem imanju,,,
al nesumnjam da tvoja djeca,, bi bila blizu nekih onih loših momaka,,
Izvinjavam se ako sam pogrešno šta napiso,,

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki, a kakvi smo mi bili? Isto smo radili kaj se nesme, i kaj se smije, jednostavno moramo proći neki period te faze toga svega, neko na ovaj neko na onaj način. Nikome nije za zamjeriti. Nek mladi uživaju dok se još može, ali bilo bi fer kad već nekome šumu zrondaju da i pomognu u šumi nekome i drva delat.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Svi kritizirate mlade, ali odvojite 2-3 minute svoga vremena i pogledajte video koji sam objavil na prošloj stranici i procijenite neku srednju dob ovih vrsnih "sportaša" iznenadit ćete se.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Svi kritizirate mlade, ali odvojite 2-3 minute svoga vremena i pogledajte video koji sam objavil na prošloj stranici i procijenite neku srednju dob ovih vrsnih "sportaša" iznenadit ćete se.
Piše "restricted mode", pa nemrem vidjeti...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
@smilan kolko radiš drva godišnje? Jesi razmišljao o nekoj kabini ili zaštitnom luku na kamionu?
Radim oko 200 metara uslužno za ogrev, e sad naleti ponekad da je potrebno trupaca izvuć ali to ide brzo pa skor da i ne računam, ali i toga se nakupi desetak radnih dana.
Kada sam postavio na forum ćereslo mnogi su to prokomentarisal, i oke je. U planu izrede je ovako i to ostaje tako, Znam svi kažu za stranice, jesu jadne , ali drvo je elastično a pogotovo nelupaju, zamisli kad idem makadamom prazan 50 km, koliko prikolice traktorske luipaju, ovo se uopšte nečuje.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
voze kvadove koji su pojedinačno vredniji od svih mojih traktora skupa...
i voze to zato da bi ostali mladi, jer ih jebe kriza srednjih godina... 🤭
ono iživljavanje u kanalu, ono namjerno zapeljivanje u blato, e to bi trebalo sankcionirati...
taj kanal ima svoju svrhu, i to sigurno nije kaljanje prasaca u njemu, već sasvim nešto drugo...što je kaljanjem prasaca narušeno, i ima za posljedicu slabiju odvodnju...dakle nekom se opet radi šteta...🤪

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Opet komenetar na sve - mi smo neuredjena drzava... Zakonom o sumama je zabranjeno nekontrolirano prometovanje van postojecih puteva. Dakle moze biti sankcionirano...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619
ZJ,
nekakav problem je na tvojem uređaju s kojeg pokušavaš otvoriti video. Probaj onaj univerzalni lijek za elektroniku - izađi i uđi (gasi i upali). Meni na kompu uredno dela, a mob ne koristim za takve stvari.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nisam u Dubaiju (nažalost) već u Njemačkoj (proxy).
Riješeno...sad kad znam u čemu je problem.

A sad kad sam videl ovaj video, odlučil sam kupiti šumu i ograditi ju bodljikavom ili, još bolje, žilet žicom :(

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
voze kvadove koji su pojedinačno vredniji od svih mojih traktora skupa...
i voze to zato da bi ostali mladi, jer ih jebe kriza srednjih godina... 🤭
ono iživljavanje u kanalu, ono namjerno zapeljivanje u blato, e to bi trebalo sankcionirati...
taj kanal ima svoju svrhu, i to sigurno nije kaljanje prasaca u njemu, već sasvim nešto drugo...što je kaljanjem prasaca narušeno, i ima za posljedicu slabiju odvodnju...dakle nekom se opet radi šteta...🤪
Bolje sa sade Afričku šljivu, jer bi mogao netko saditi u njihovom dvorištu dok se oni" kupaju";)

Najnoviji postovi

Na vrh