• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Po meni najbolja

• Like
Reactions: ZJ

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Svaki je bolji od sekire kad se namerimo na kvrgava ili zaverižena drva. :)

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
To ti samo misliš, a kaj bu druga polovica rekla, odlučila...
Pa za nju nema problema, ona bi ga vec imala.. 😉
ili si ga ipak u 5 dana napravil u miru Božjem?
Pravio sam ga bogme mjesec dana, skupljau material, i hidrauliku. I obradivao celik... Pa je islo... 😋

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Pih...ja nikad više na sjekiru, ko jednom proba kalac ne ide na ruke vise, moj cjepac u dve godine nije pocijepo 10m drva al ga ne mislim prodavat, u ono vrijeme kad sam ga kupio su bili skupi barem danas nije problem nac solidan kalac za 1000€, naravno ne za cijepidlake ali za normalne ljude odradi sasvim solidan posao, jos jednom sve je bolje nego sjekira pa makar i najbolja bila bez mahanja ne radi...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma ja baš imam probleme sa tim drvima, planirali drugu godinu povećati kapacitet drva, da bi rekla punica da joj se više ne kuri na drva, da nema volju neku baš. Kao nebuju joj više trebala drva. Meni šteta ne delat šumu. Sad ju moram uvjeriti da još ne izbaci drva iz upotrbe jer imamo baš ljepe komade za rušiti.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Ma cijepac je prikopcan za max 5 minuta i radim ko covijek, za 3 panja ga prikopcam i nije mi zao😂

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
To je istina, ali je i preporod od kad smo ga napravili. Olakšali smo si posao puno.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Mislim da se u Sloveniji više ne smiju prodavati takvi novi. Ne bez razloga. Susjed je imal takvog i zamijenil ga je za hidrauličnog.
Bas tak ne bez razloga...prije nekih 12 godina ja bio u KBC dubrava na plasticnoj kirurgiji,radli mi rekonstrukciju sake. Samnom u sobi lezo momak nekih 27 gos. Iso je na operaciji vald vec 10-ti put noge. Prica mi on i punac na svrdlo cjepali drva.,kontra sipka ispala a imo neki kvrgavi hrast. Olrene cjepac hrast,njega zakvaci za nogu i okrene ga i iscupa doslovno nogu iz koljena... Nogus nekak prisili reda radi nakon tih 10-ak operacija napravli da moze et hodat i da je za ukras. Momak negdje iz zagorja bio. To je zlo ziv ko nezna stim radt i ko nema dobree prakse

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Ovak je to delal čovjek skoro 91 leto star:
20151008_144001.jpg
... a ovak dva, samo kaj ovaj koji maše mu je "balavec" od 83...
20151008_144017.jpg

...a ovak su se divlja deca igrala sa svedrom:
20151012_132016.jpg
Japa maže sveder starim uljem. Inače, kožni fertun je opasan komad zaštitne opreme, koji se ne bi trebal koristiti blizu ovakvog kalača.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Osim kaj slikam i plaćam...pa ne morem onda baš sve ja... ;)
Nitko od njih (tada) nije pil...za najmlađega na slici , danas ne znam jel pije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Sve su slike iz 2015.
Kalanje iz usluge.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Sve su slike iz 2015.
Kalanje iz usluge.
Najmlađi na poglavarstvu a da ne pije :hahah: :hahah:
Masni je isti i danas za razliku kaj ima tablu i sva (nemreš verovati) sva stakla. Doduše jedno nije doživjelo dan tehničkog ali komšo nije gledo ;)

Najnoviji postovi

Na vrh