• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Misliš? Zakaj? Pa ide dobro kolko sam videl😊možda da se neki navoj bolji napravi? Al kad zagrabi ide dobro.
Iz iskustva. Imam ga... Kad se zaglavi u debelom drvu Zetor 7245 krepa... A i ljudi ti ne vole kad su drva “rasčehana” od špice. On ne kala lepo ko hidraulički osim ak su drva ravna, bez kvrga, onda puca ko staklo...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Mislim da se u Sloveniji više ne smiju prodavati takvi novi. Ne bez razloga. Susjed je imal takvog i zamijenil ga je za hidrauličnog.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Iz iskustva. Imam ga... Kad se zaglavi u debelom drvu Zetor 7245 krepa... A i ljudi ti ne vole kad su drva “rasčehana” od špice. On ne kala lepo ko hidraulički osim ak su drva ravna, bez kvrga, onda puca ko staklo...
Je moraš računat da ja nemam zetora 🤭
Mislim si da bi mi ipak pomoglo, jer ovaj hidraulični nemrem tak dugo posuditi baš. Ovoga mi da ak oću da si ga zemem do kad mi treba.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Oćem reći taj kalač si morem posuditi na duže, a ovaj hidraulični na par dana kad mu treba, a ja za par dana nemrem niš puno napraviti. 👍Bum videl🙂da imam kak ti to bi bila pjesma, al bi uniforest pjeval👍🍺

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Najvjerojatnije se ne bude nikom od vas sviđalo to što ću reći, ali slažem se sa ovim zelenim odredom i nadam se da budu uspjeli smanjiti sječu u šumama, jer ono kako izgledaju Petrova gora, Bilogora, Kalnik... je katastofa, hektari i hektari ogoljele šume. Zbog velikih lobija i masovne sjeće postoji šansa da budu potpuno zabranili sječu u Hrvatskoj, a mi mali koji smo pripremali godišnje 10-20m drva se budemo mogli fučkati.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Malo sam se počastil sa još zaštitne opreme, ali sam odmah ostao i malo razočaran. Jako je nježno to napravljeno i već prilikom sastava se dio koji drži vizir prema kacigi slomio tako da budu morali doći vijci da to drži.

Prilozi

• IMG_20210403_170300.jpg
    IMG_20210403_170300.jpg
    16.2 KB · Pregleda: 26
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Mislim da je to sve tak napravljeno samo za snimanje, to ovi koriste kaj se snimaju po šumama i kad nekaj prestavljaju, pa kao da se vide da koriste opremu. Zato je tak nježno, a jutuberima je odlično. Mislim da je bolji vizir od fkaxerice imati. A kacigu od motora. Sigurnija je to zaštita.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
Najvjerojatnije se ne bude nikom od vas sviđalo to što ću reći, ali slažem se sa ovim zelenim odredom i nadam se da budu uspjeli smanjiti sječu u šumama, jer ono kako izgledaju Petrova gora, Bilogora, Kalnik... je katastofa, hektari i hektari ogoljele šume. Zbog velikih lobija i masovne sjeće postoji šansa da budu potpuno zabranili sječu u Hrvatskoj, a mi mali koji smo pripremali godišnje 10-20m drva se budemo mogli fučkati.
To nisu mali ljudi posekli. to država izvozi van. Laka zarada. Lopovi neradnički. oni bi prodali i zrak .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Malo sam se počastil sa još zaštitne opreme, ali sam odmah ostao i malo razočaran. Jako je nježno to napravljeno i već prilikom sastava se dio koji drži vizir prema kacigi slomio tako da budu morali doći vijci da to drži.
Ma nije valjda lošiji od ovog kojeg sam nedavno kupio od Husqvarna, koristio ga 3 - 4 još je neoštećen.😁

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
To nisu mali ljudi posekli. to država izvozi van. Laka zarada. Lopovi neradnički. oni bi prodali i zrak .
Na žalost da, država je ta koja potiče takve poslove i privatnici koju se se uvukli u politiku pa im niko ništa ne može. Zanimljiva je priča s termoelektranama koje su se otvorile samo kao paravan za dobijanje drva po povlaštenoj cijeni, da bi se isto drvo preprodavalo po 3x većoj cijeni u Italiji, Austriji, Sloveniji... A same elektrane fizički ne postoje, samo su na papiru, a ima ih u Dragoj našoj hrvatskoj oko 20 fiktivnih. Ili primjer u mojoj okolici, Pilana Ratković koja dobija ogromne koncesije nad šumama i drvnom masom, a preradi samo 10-20% istih, a ostalo u trupcima prevozi u već spomenute zemlje.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja sam si ovu naručio prije koji tjedan. Imam jedno 4 kalača od 3 kg, jedan je orig stihl. U isto vrijeme sam si naručio i sjekiru od 3 kg koja ima rebra kao i sjekira na slici. Od svega ova sa slike 2kg se pokazala najsposobnija. Sjekira ima odličan grip, i odlično udara po furcima. Ugodno sam iznenađen...

Prilozi

• Screenshot_20210403_205858_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210403_205858_com.android.chrome.jpg
    15.8 KB · Pregleda: 21
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A ja bi neku dobru da si malo olakšam, ide sa ovom mojom al je teška, 3kg ima.
Ove mi se zanimljive čine.

I ova mi se ok čini, ova je made in Canada.

Najnoviji postovi

Na vrh