Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Misliš? Zakaj? Pa ide dobro kolko sam videl😊možda da se neki navoj bolji napravi? Al kad zagrabi ide dobro.
Iz iskustva. Imam ga... Kad se zaglavi u debelom drvu Zetor 7245 krepa... A i ljudi ti ne vole kad su drva “rasčehana” od špice. On ne kala lepo ko hidraulički osim ak su drva ravna, bez kvrga, onda puca ko staklo...Misliš? Zakaj? Pa ide dobro kolko sam videl😊možda da se neki navoj bolji napravi? Al kad zagrabi ide dobro.
Je moraš računat da ja nemam zetora 🤭Iz iskustva. Imam ga... Kad se zaglavi u debelom drvu Zetor 7245 krepa... A i ljudi ti ne vole kad su drva “rasčehana” od špice. On ne kala lepo ko hidraulički osim ak su drva ravna, bez kvrga, onda puca ko staklo...
Najvjerojatnije se ne bude nikom od vas sviđalo to što ću reći, ali slažem se sa ovim zelenim odredom i nadam se da budu uspjeli smanjiti sječu u šumama, jer ono kako izgledaju Petrova gora, Bilogora, Kalnik... je katastofa, hektari i hektari ogoljele šume. Zbog velikih lobija i masovne sjeće postoji šansa da budu potpuno zabranili sječu u Hrvatskoj, a mi mali koji smo pripremali godišnje 10-20m drva se budemo mogli fučkati.Thomas Waitz objavio izvješće o devastaciji hrvatskih šuma
Slijedi li Hrvatskoj još jedna blamaža radi navoda o korupciji u „Hrvatskim šumama“?www.ekovjesnik.hr‘Kako smo prikupili svu dokumetaciju i u Bruxellesu prijavili Hrvatske šume zbog jezive devastacije’
Intervju: Vesna Grgić, umirovljenica Ministarstva obrane sa 1066 dana staža u borbenom sektoru, po školovanju inženjerka strojarstvawww.telegram.hr
To nisu mali ljudi posekli. to država izvozi van. Laka zarada. Lopovi neradnički. oni bi prodali i zrak .Najvjerojatnije se ne bude nikom od vas sviđalo to što ću reći, ali slažem se sa ovim zelenim odredom i nadam se da budu uspjeli smanjiti sječu u šumama, jer ono kako izgledaju Petrova gora, Bilogora, Kalnik... je katastofa, hektari i hektari ogoljele šume. Zbog velikih lobija i masovne sjeće postoji šansa da budu potpuno zabranili sječu u Hrvatskoj, a mi mali koji smo pripremali godišnje 10-20m drva se budemo mogli fučkati.
Ma nije valjda lošiji od ovog kojeg sam nedavno kupio od Husqvarna, koristio ga 3 - 4 još je neoštećen.😁Malo sam se počastil sa još zaštitne opreme, ali sam odmah ostao i malo razočaran. Jako je nježno to napravljeno i već prilikom sastava se dio koji drži vizir prema kacigi slomio tako da budu morali doći vijci da to drži.
Na žalost da, država je ta koja potiče takve poslove i privatnici koju se se uvukli u politiku pa im niko ništa ne može. Zanimljiva je priča s termoelektranama koje su se otvorile samo kao paravan za dobijanje drva po povlaštenoj cijeni, da bi se isto drvo preprodavalo po 3x većoj cijeni u Italiji, Austriji, Sloveniji... A same elektrane fizički ne postoje, samo su na papiru, a ima ih u Dragoj našoj hrvatskoj oko 20 fiktivnih. Ili primjer u mojoj okolici, Pilana Ratković koja dobija ogromne koncesije nad šumama i drvnom masom, a preradi samo 10-20% istih, a ostalo u trupcima prevozi u već spomenute zemlje.To nisu mali ljudi posekli. to država izvozi van. Laka zarada. Lopovi neradnički. oni bi prodali i zrak .
Još ne. Imam jednu bukvu od 60-70 cm srušenu pa kad ju budem kalal stavim snimku