• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Jao Kupljenec... 🙈 Nabavi si kalač na hidrauliku... Ili ga posudi... Ide puno lakše... ;)

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Pa dobro kupljenec, nemam ga ali sam jednoga izradio za kolega. I još ču sebi izraditi, sad, kad imam traktor..

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Hvala. Pa nisam ništa kopirao. Malo sam vidio druge i nešto smislio. I sebu ču sad napraviti, ali za sad nemam vremena... Radim malčere i traktor srediti i drva još u šumi čekajo da jih dopelam sa novim traktorom kuči...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Drva budu hitro kraj kuče... Ovaj kalač je realnih 16 tona. Cilindar ima 1050 mm hod.
dopada mi se tvoj kalač. :) Ima dosta dugačke vodilice. (y) Jel unutrašnji promjer cilindra 110-120 mm?

Za ručno kalanje preferiram korištenje dviju sjekira, jedne 3 kg za kalanje debljih glatkih komada i jedne obične za sječenje za dovršiti kvrgave i za sitne koji idu jednom rukom.
Težu sjekiru je malo teže podići, ali je potrebna puno manja muka za istu jačinu udarca.
Možda je 2 kg dosta, nisam probal tu težinu sjekire za kalanje.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh