CetojevicM
Aktivni član
- Tu od
- 7 Pro 2015
- Poruka
- 123
Na osnovu čega ti zaključuješ da ja nemogu gurat trupce. Loša ti je to procjena. Pa ko slaže trupce i kako ako sidro nesluži da ih poguram, pogledaj sluku pa ćeš vidjeti da su poslagana jedan do drugog.Ali vitla se koriste i za guranje trupaca na hrpu na stovarištu pa je takva izvedba nepraktična za takve stvari. Zato vitla imaju daske, profi vitla i hidraulična.
Vjerovatno ti bi siašo dole sa traktorom, da izvučeš.Smilane svaka čast tebi i tvojem kamionu, skidam ti kapu na tome, al ti ne kužiš šta mi pričamo. Ti ne radiš šumu i to je velika razlika.
Ti samo pričaš kako ti vitlaš i to je to, dalje nema.
Vitlaš sve ono kaj se da povući sa traktorom.
A mi pričamo o šumi i radu u šumi a ne do šume i ravne površine.
@CetojevicM ma zna @smilan al nas malo zajebava sa svojim kamionom a mi ljubomorni🤭
Da se sve može traktorom prići nebi je pravio ovakvo snažno vitlo, sa 140-150 metara sajle14 mm a zano sam radit i sa 180 metara sajle 12 mm. Pogledaj u Home made vitla stranica 38 komentar 756, šta misliš kako je ovdje došlo ovo drvo.Smilane sve stoji, al iskreno ko zna kako bi se to tvoje ponašalo u šumi di treba pošteno raditi, na nepristupačnim terenima, di jedva traktor stoji a radi. Ovo sve koje ti radiš nema nekog otpora nimalo, to praktički sve se može sa traktorom izvući i lancem. Sve uz rub šume ili uz rijeke, pa to nije mjerilo.
Pokaži ti rad u šumi, baš u šumi di nemožeš stajati koliko je strmo.
Na visinu nemogu podižći ali gurat mogu i nemože ništa biti sidru, pa gad ga ne može pomotat vitlo.Na koju visinu se mogu gurati a da se ne ošteti vozilo? Ja mogu i sa polugom na traktoru gurati trupce ali pitanje je što radim traktoru, koliko ga mogu oštetiti i koliko visoko ih mogu nagurati ako treba složiti 30 ili 40 m3 na malom prostoru.
Ma ne, uopšte negledam tako, neka svega na forumu. Kad se hvale oni što ništa nerade, pa mogu i ja , hvale tuđe strojeve, pa mogu i ja svoj.Smilane šta se sekiraš šta piše neki tam lik...svaka tebi čast ko je radio u šumi zna kakva je to patnja