Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Možda gazda neće sa granjem kurit🤭
Ovisi naravno i o tlu, ali radi se o tome da zna povuči zrnca pijeska u pore koja se zadržavaju na razini perca. Pa kad se pili s banzekom lijepo zaiskri pila. Kod mene iz jednog dijela šume koji plavi svake godine, i samo su jaseni na tom dijelu, smo znali naletiti na takve primjerkeOvo sa pijeskom ne razumijem, kako povuče pijesak?
Evo, ja sam prije tri tjedna kupil lanac Stihl RD3 (vidia). Do sad je napravio jedno 20 m drva bez brušenja. Sva drva se vuku barem 300-400m po putu a zemlja je puna pijeska i kamenja i pili isto ko kad sam ga namontiral. Ne pili jednako brzo ko novi ili dobro nabrušeni klasični lanac ali mi je lakše tak nego svakih par rezova sa turpijom u šumi brusiti…A to, pa ima jedan dio pored Save, tamo kad se digne voda bude pijeska i metar visoko po kori, zna potupiti lanac dok jedno stablo oboriš. I isto je tamo nalazi samo jsen i topola
Ima jedan blizu mene stovarište za drvo i vidim da već više od mjesec dana vozi i odvozi hrastove trupce.za tehniku se slobodno ruši već od 7. mjeseca nadalje...
Fala.za tehniku se slobodno ruši već od 7. mjeseca nadalje...
po zimi jer onda ima u sebi najmanje vlage i drvo se najprije osuši. Zato je i siječanj dobio ime jer bi najbolje bilo onda izvršiti rušenje. Poželjno je porušiti do početka kretanja vegetacije jer onda biljka maksimalno vuče vodu u sebe.iSad se gleda kad je dobra cjena.
Obični grab , kad ga bi bilo najbolje rušit za ogrev ?