• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
a moral sam mu ga metnut... :hahah:
ta žagica radi bez kvara od 2013. godine, samo mijenjam zvijezde, vodilice, lance, svećke i dvaput amortizer (pukal feder) na ručki...(konjina kaj dela s njom je jako jak)
godišnje bar 30 litara benzina skurim u njoj, a rezervar joj je dva i pol deci...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Ona prva slika je top lokacija, kak se to meni sviđa😉🍻znači bori potiraju brzo i dobro?
bori nisu niš sporiji od jakše (johe) i topola...skupa su krenuli, i svi skupa se bore...
dole uz jarak sam sad popikal 30 komada topola klon 214...računam da mi bu sinko sve po spisku skidal kad je bu moral rušat...a naguzil sam ga da ih je sadil...🤭

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nema lepšeg kad dojdeš u šumu na zrušena drva a dočeka te korica leda na kori....
Meni je po zimi u šumi najlepše drva raditi, ali ako je snjeg onda ja mislim da nije vrijeme za šumu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neznam, nisam znal to da se po zimi i snegu drva rušiju, mislim nisam nikog videl. Kod mene je uvek običaj na proljeće i jesen kad nema vegetacije i dobro je vreme.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ko ima dobar put do sume moze ici kad hoce. Kod nas generalno svi putevi sa prvom kisom su kaljuga živa i moras imati nekog sa vitlom ispred da te vuče + mokre nizbrdice nesto najjebenije ...

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Haha u nas niko ne siječe sa dozvolom, šumari hodaju i uhvate ponekog ko sijece sebi i oderu ga ili se dogovore ,dok ovi sto rade svaki dan kad kupe šumu znaju koja je njegova cijena da ih ne dira i tako to ide.
Plati pa se klati ;) 🙂

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ta drva su za sljedeću sezonu, tak se to i dela
Tak je, to je za sljedeću zimu

Neznam, nisam znal to da se po zimi i snegu drva rušiju, mislim nisam nikog videl. Kod mene je uvek običaj na proljeće i jesen kad nema vegetacije i dobro je vreme.
Na kaj te asocira ime prvog mjeseca(Siječanj) u godini?

Najnoviji postovi

Na vrh