Ma kužim, al velim kak se nesme kod nas bilo kad u šumu.Na kaj te asocira ime prvog mjeseca(Siječanj) u godini?
Ma oni tu nešto jebu. Ako je tvoja šuma treba da možeš kad hoćeš, a d te oni pouče kad je najbolje. Kad neko sije kukuruz jel mu neko može zabraniti da ih po zmi ne sije. Ili da ti naredi kad ćeš ih brati. Oni se drže nekih napisanih pravila, to stoji za šumu čiji je vlasnik država odnosno javna preduzeća. Za šume koje su vlasnistvo privatnici i sijeku ih fizička lica u BIH, nema ni jednog člana o tome. A verovatno je i kod vas tako. E sad ako čovjek ide sa njima u duel oni se brane nekim drugim institucijama, pa napišu da si napravio krađu, a ti od sebe nemožeš ukrasti.Ma problem je kaj su naše šume u parku prirode Medvednica.
Malo ste pomjesali loncice pisete djelomicno tocno ali o razlicitim stvarima, ipak su takve stvari propisane u uredjenim drzavams...Ma oni tu nešto jebu. Ako je tvoja šuma treba da možeš kad hoćeš, a d te oni pouče kad je najbolje. Kad neko sije kukuruz jel mu neko može zabraniti da ih po zmi ne sije. Ili da ti naredi kad ćeš ih brati. Oni se drže nekih napisanih pravila, to stoji za šumu čiji je vlasnik država odnosno javna preduzeća. Za šume koje su vlasnistvo privatnici i sijeku ih fizička lica u BIH, nema ni jednog člana o tome. A verovatno je i kod vas tako. E sad ako čovjek ide sa njima u duel oni se brane nekim drugim institucijama, pa napišu da si napravio krađu, a ti od sebe nemožeš ukrasti.
Tak je svugdi, to kaj je šuma u tvojem vlasništvu ne znači da se može rušiti kak se kome sprdne. Kak je napisal @sttipa, rušiš samo kaj je lugar doznačil.Eto baš je tak kod mene kak si rekel, nemreš u šumu dok lugar ne zacrta kaj smiješ rušit u šumi, a ne ko ja rušim kaj mi paše, toga nema više. Ja sam rušil di je meni pasalo do kud mogu bez problema u šumu, i napravil čistinu, i došel lugar i nije mogel vjerovat, 🙂onda mi je sve ljepo objasnil i ja se držim toga, šuma je moja a ne državna.
Pa to ja stalno govorim.
Je!!!Pa to ja stalno govorim.
Nemreš kad očeš u šumu prema Ženevskoj konvenciji.