• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Nije tocno....ono sta uplatis u sumariji uvijek dobijes maloprodajni fiskalizirani racun.
Ukoliko netko radi nesto na crno prijavite ga - iskorjenimo kukolj!!!
Ma ja tebe razumijem ti braniš svoju instituciju i smatraš da je sve po zakonu. Kažeš iskorijenit kukolj pa kak ako je taj koji je uzeo visoki aktivista HDZ stranački doveden, rodjak mu ministar, ujak sudija, komšija komandir policije,.... a ti nemaš nikakvih veza već su stručnjak svog zanata i radiš pošteno. Neće te baš neko slušat. Ako ne uzimaš lovu nisi kolegijalan, bit ćeš sa strane bitnih poslova.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Ali tako nemozemo naprijed, niti kao narod niti kao drzava...to su sitne duse...(trenutno im dobro), ali treba stalno prokazivati takve...ne moze to dovijeka...

Posljednje uređivanje od moderatora:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ja bih bi i više voleo da se to iskorijeni, nažalost samo ljepše to upakuju. Svi smo mi okruženja i manje više slično po svemu. Ma o tome bih mogao mnoga al recicu ti ovo upravo zbog svog stava da netreba tuđe niša, da se treba živeti od svog rada i posteno, u državnoj instituciji u kojoj radim sam to i primenjivao, na to se smiju moje kolege, oni su velika gospođa, vrlo visoki nivo, kakva motorka, kakva šuma, kakav aparat varenje i strug, oni svoje izveštaje koriguju tržištu i za to su nagrađeni, i bas ih briga sto su nekog zavili u crno. Zbog ukazivanje na takva ponašanja, kažu šta taj zna (neka stranka) staje zakon nek se žali ako smatra da je prevaren, a onda svi su mi potpetljavali noge, na kraju su uspeli da im ne smetam u njihovim rabotama.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam jučer bil u šumi i malo gledal kaj bi rušil, i došel do zaključka jednoga jako važnog i interesantog, a to je da imam neke debele u planu rušit a imam neku dozu straha. Moram priznat nije mi baš svejedno. Ovo do sad kaj sam rušil išlo je kod od šale do jedno 40cm i malo deblje, ali sad vidim obo bu "rokenrol" ovi od 80cm na više, neznam kak se postavit na to sve kad su baš u bregu i kosini velikoj.
Za sve postoji prvi put kak se veli, ali ali strah je tu i nemrem ga se rešit nekak baš.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Strah je malo zajeban suigrač, drveta se ne smiješ bojati ali ga moraš poštivati. Princip obaranja je jednak i kod tanjih i kod debljih stabala (osim ako obaraš na sreću). Najebat možeš uvijek i toga moraš biti svjestan uvijek ali ako radiš po PS-u onda tu mogućnost svodiš na minimum. Od samog straha još je gore previše samopouzdanja jer u oba slučaja možeš zajebat...znači opušteno

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Radije plati nekom iskusno, pa nek on zruši, nego nastradati ili upropastiti trupac (ak nije za drva, pa da je svejedno).
Usput budeš i nekaj navčil gledajući.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Da, ako je previše straha bolje je naći nekoga tko zna, ali ako zna oboriti onoga od 40cm onda zna i ovoga od 80. Malo jest veći adrenalin i to je normalno ali strah kao takav te zajebe da nešto zaboraviš ili previdiš i onda se mogu dogoditi problemi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sve ja to kužim, velim samo kak me malo stah ipak, jer su baš nepristupačnom mjestu, moram probat da bi znal nekaj delat, mislim da od gledanja nebum niš dobil. Bojim se najviše kad drvo počme padad da mi se ne poskliznem pa opadnem, e onda nema pomoći.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Vele iskusniji od mene da je tanje drvo veča opasnost od ozljeda.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kak velim, nije mene strah rušit nego kad treba brisat da ne opadnem, jer je baš pod bregom i treba u breg brisat. A kak je u šumi malo malo ti se posklizne.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Jeste skužili kak mi na forumu imamo puno ljudi koji sve znaju kak i kaj se dela, a kad to treba u praksi upotrijebiti onda neznaju od kud krenut, neznaju jer traže i čitaju na ostalim mjestima odgovore onda tu napišu kaj su negdje pročitali, a na svim poljima sve znaju. Meni takvi nisu jasni iskreno.
Mene nije sram pitat kad nekaj neznam, a većina sve zna jer su to pročitali i videli kak se dela, a nisu upotrijebiti u praksi.

Najnoviji postovi

Na vrh