Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
I kaj kupiti?
To je jedan od razloga zašto uvijek kajla, svako stablo, apsolutno svako vuče na neku stranu koliko toliko, kajla nije samo za usmjeravanje/prebacivanje na kontra stranu, kajla nije svemoguća i čovjek protiv stabla je nula, sa kajlama si štitiš samog sebe, ako je stablo malo nagnuto ili ne možeš ocjeniti gdje je nagnuto, staviš kajlu pa ak ne ide samo od sebe kajlom mu pomogneš, u slučaju da ocjeniš i rušiš tamo gdje stablo želi ić dovoljno je malo vjetrića gore da ga vrati nazad, u tom slučaju dovoljno je da ti uhvati vodilicu i da ostaneš nemoćan a onak, kajla će ga zadržai da barem pilu možeš izvaditiKoliko je opasan vjetar sam se uvjeril kod rušenja ravnog visokog bora na čistini. Nije bil nagnut nikam.
ja uvijek koristim plastičneI kaj kupiti?
Zbog čega plastične? Kaj su bolje ili?
@Kupljenec zatoI ja koristim plastične, ak potegneš lancom po njoj nebu mu niš. Imam i par od drena drvenih.
puknut će svaki ako ga udariš sa strane, a gdje nabavljaš, može li se gdje na web shopu naručiti ugoplast?Nist od husqvarne. Pucaju. Samo ugoplastika
@Kupljenec zato
puknut će svaki ako ga udariš sa strane, a gdje nabavljaš, može li se gdje na web shopu naručiti ugoplast?
Vjerojatno moze, ja ih kupujem kod papca. Dabar obrt,pozega. Nekih 47-50 kn komad. Men se najbolje pokazali@Kupljenec zato
puknut će svaki ako ga udariš sa strane, a gdje nabavljaš, može li se gdje na web shopu naručiti ugoplast?
U potpunosti si u pravu, ali u konkretnom slučaju neprovedivo. Stablo tanko (za roženicu 10x12 cm) i vetar je na vrhu bora potpuhnul u trenutku kad se vodilica taman skrila u rezi: Da sam zarezal još 2 cm, mogel sam z rukom pogurnuti da padne na oravu stran.To je jedan od razloga zašto uvijek kajla, svako stablo, ...
kužim, tu dolazimo do onoga što je, ako se ne varam MUHA rekao, da se lakše nastrada od tankog već od debelog stabla.ali u konkretnom slučaju neprovedivo. Stablo tanko (za roženicu 10x12 cm) i vetar je na vrhu bora potpuhnul u trenutku kad se vodilica taman skrila u rezi: