• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
opet se brka šumska i transportna prikolica:roll:
na ovoj on vozi po 6m bez pardona a mislim da je to sasvim dovoljno po šumi:partyman:

ja imam jednu prikolicu i s njom vozim iz šume s mjesta 6 m i nikad ne pretovaram na drugu prikolicu ako vozim dalje posudim od kolege prikolicu okvačim jednu pred šumom kad napunim drugu zakvačim jednu za drugu i vozim 12 m

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Radovi u šumi,izrada drva i t.d.

normalno da je dosta ,ponekad i previše kada dođete u gadne jame da dupljak od 70 ks ima punu mjeru vuči i 3,4 metra zbog lošeg terena a takvih bar tu na bilogori ne manjka ja osobno više volim kaljužu pa nek se on zaprlja kao šumsko svinjče:partyman:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
zakvači ti veću prikolicu za ovaj traktor pa da vidim kako ćeš manevrirati po šumi prikolica je dužine 4m

hej, hej, hej, i'm joking :rolleyess:

:partyman:

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
[QUOTEnakon kratke reklame ima zanimljiv snimak[/QUOTE]
ideja mi se ni ne čini tiliko loša ali ovo je samo za hobi šumarenje

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
[QUOTEnakon kratke reklame ima zanimljiv snimak
ideja mi se ni ne čini tiliko loša ali ovo je samo za hobi šumarenje[/QUOTE]

naravno za hobi šumarenje ali bi kod nas to moglo postati atraktivno jer nakon sječe ostane toliko "kupljačine" da je za nepovjerovati. ja tražim neko vitlo za pinca jer imaju klade na nepristupačnim mjestima koje je slomio snijeg pa to treba izvući.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192

dali netko zna dobro zakon o šumi,koliko se smije obrezati drvo koje visi na vašu zemlju i dali treba ako nema dogovora sa šumarijom zvati kakvu šumarsku inspekciju na ovoj mojoj zemlji na dužini od 80 metara ima desetak debelih hrastova sa ogrmnim krošnjama koje rade ogromnu štetu

Uploaded with ImageShack.us:madmana::axe:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
dali netko zna dobro zakon o šumi,koliko se smije obrezati drvo koje visi na vašu zemlju i dali treba ako nema dogovora sa šumarijom zvati kakvu šumarsku inspekciju na ovoj mojoj zemlji na dužini od 80 metara ima desetak debelih hrastova sa ogrmnim krošnjama koje rade ogromnu štetu

Uploaded with ImageShack.us:madmana::axe:

Negdje sam o tom problemu pisao pred nekih 5-6 mj da skratim priču ovak sve šta je preko međe i sjeni kulturi ispod imaš zakonom pravo orezati grane u ravnini međe pa uvisinu, ali nesmiješ rušiti stablo pa makar bilo na međi.
Isti problem sam imao i tak mi je rečeno u šumariji a lugar za privatne šume mi je i pkazao kak napravit , pa sad sam miran nekih 5 godina dok se opet ne razraste jer sad ima zraka pa će brže i rast granje.:partyman:

B

BAGERISTA

Guest
Moreš malo odsiječ grane,,,,koje vise na tvoje,,,,ali rušit jedino ako ugrožavaju obijekt,(i to moraju oni utvrdit),,,ako ne ništa,,platit češ ko i ja,,,:madmana:
Mada nije svugdje isto,,,,sve zavisi koji mozak je usađen lugaru u glavu,,,,,ima onih koji razumiju problem,,,pa se da s njima makar popričat,,,savijet da ti daju..:evil:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192

ja sam k.....e sreče baš kod ove šume dotični lugar je teška budaletina taj da sušce samo bližoj rodbini a more drva propada po zemlji a oni kao da su bogovi,dobio sam volju da najvjerojatnije budem zvao inspekciju direkt iz Zagreba jer ovi iz Bjelovarske šumarije ti nemaju osječaja a ni volje za razgovor ,jer prije 2 godine kada smo ucrtavali Arkod obrisali su mi pola rali zemlje zbog sjene drveča dužina je bila negdje oko 400 metara puta 5 i evo meni problema a put uz šumu nisu pokosili več 10 godina sa malčerima:madmana:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja sam k.....e sreče baš kod ove šume dotični lugar je teška budaletina taj da sušce samo bližoj rodbini a more drva propada po zemlji a oni kao da su bogovi,dobio sam volju da najvjerojatnije budem zvao inspekciju direkt iz Zagreba jer ovi iz Bjelovarske šumarije ti nemaju osječaja a ni volje za razgovor ,jer prije 2 godine kada smo ucrtavali Arkod obrisali su mi pola rali zemlje zbog sjene drveča dužina je bila negdje oko 400 metara puta 5 i evo meni problema a put uz šumu nisu pokosili več 10 godina sa malčerima:madmana:
Samo reci gdje je to i uplati neku siču na račun..za 3 sata bude zraka da bude trava pjevala jaltu jaltu a ti s lugarom možeš kartati belu pred dučanom:mrgreen:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
kao što Pele piše možeš osjeći sve što je prešlo na tvoje imanje.rušiti nesmiješ.

isto je i sa voćkama koje izrastu do susjeda recimo i onda smije plodove brati koji su na njegovoj strani.u najgorem slučaju ako mu smetaju onda ih može propisno i osjeći.

tako je i sa šumom.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ja imam takav slučaj na svojoj zemlji između državne šume i mog polja je odvodni kanal širine jedno metar i dubok pola metra pošto je hrastova šuma sve grane do kojih sam mogao doči sam porušio uz dozvolu lugara da to mogu slobodno maknut šta mi smeta i to tako da je taj kanal na kraju čist

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ja imam takav slučaj na svojoj zemlji između državne šume i mog polja je odvodni kanal širine jedno metar i dubok pola metra pošto je hrastova šuma sve grane do kojih sam mogao doči sam porušio uz dozvolu lugara da to mogu slobodno maknut šta mi smeta i to tako da je taj kanal na kraju čist

i za takve radove čišćenja takvih površina bi se trebala dobiti naknada.znam neke u mojoj bližoj okolini koji su dobili poticaj na održavanje površina.i to dobar poticaj

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
i za takve radove čišćenja takvih površina bi se trebala dobiti naknada.znam neke u mojoj bližoj okolini koji su dobili poticaj na održavanje površina.i to dobar poticaj

ja imam šume u sloveniji,(jebena EU) tamo ti lugar doma pošalje nalog da moraš doć počisti, prorijedit, itd i ako ne održavaš šumu i puteve kako se spada i kako te traže, sve oni riješe i umjesto tebe naprave sve što treba i uredno ti za to dostave račun. Kroz jednu šumu tamo mi ide željeznička pruga, tu idem minimum minimuma 2x godišnje samo radi kontrole da kakvo drvo nebi slučajno pomislilo se nagnut prema pruzi. uz prugu je 20m pojas čisto prazan radi pruge...
Kad tamo dođeš u ured lugara i veliš mu da ti treba neznam drva za građu, drva za ogrijev il nešto treće on u roku 2 dana izlazi na teren, označi drva, radi si popis i u sve je upućen. Sve papire ti rješava u roku odmah..

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ja imam šume u sloveniji,(jebena EU) tamo ti lugar doma pošalje nalog da moraš doć počisti, prorijedit, itd i ako ne održavaš šumu i puteve kako se spada i kako te traže, sve oni riješe i umjesto tebe naprave sve što treba i uredno ti za to dostave račun. Kroz jednu šumu tamo mi ide željeznička pruga, tu idem minimum minimuma 2x godišnje samo radi kontrole da kakvo drvo nebi slučajno pomislilo se nagnut prema pruzi. uz prugu je 20m pojas čisto prazan radi pruge...
Kad tamo dođeš u ured lugara i veliš mu da ti treba neznam drva za građu, drva za ogrijev il nešto treće on u roku 2 dana izlazi na teren, označi drva, radi si popis i u sve je upućen. Sve papire ti rješava u roku odmah..

tek sad vidjeh ispod tvog avatara karlovac pa prema sloveniji,tuda sam prošao prije par dana....

kako je kod prelaza granice kad ideš u svoju šumu? možeš li preko zelene granice ili moraš na GP.

čuj i ja bih volio da je u Bosni zakon takav da se sve zelene površine u vlasništvu moraju održavati.Sad navodno hoće to kroz poreze riješiti ali mislim da tu nema napredka.

jel željeznica mora pojas od 20 metara čistiti? smiješ li drva tada ti zadržati ako je na tvojoj parceli?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
@seljacic
ako možeš dati neki drugi link onoga videa jer ga ja ne vidim iz nekog razloga :( ili bar opisati o čemu se radi

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh