• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
ja imam stihl 038 av i tomos husqvarna ff61

ja imam 051 al baš onda se pokvarila pa smo s029

daj mi reci kak si ti zbavil, jel te izmasirala

Posljednje uređivanje od moderatora:
P

piško007

Guest
joj pilil sam skoro pola sata nikak nije htjela opasti

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
samo da nadodam da je u mojoj okolici prije cca 2mj čovijek rušio drvo i poginuo radi krivog nasijeka- također mu se raskolila pri padu te se nije maknuo od panja u trenutku padanja stabla i doslovno mu je otkinulo glavu s ramena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
http://imageshack.us/clip/my-videos/228/c35k.mp4/
http://imageshack.us/clip/my-videos/843/ioj.mp4/
http://imageshack.us/clip/my-videos/52/lhg.mp4/

evo jos malo posla oko ove bukvice, mislim da smo to solidno od delali, za sad smo od nje odpelali oko 15metri drva i jos imamo konacni rezultat bum javil kad bu gotovo a posto je sad pala kisa nebu skoro, nebi trebalo padati barem 3 tjedna da bi mogli do nje pa bumo vidli kak bude, pozdrav!

samo da nadodam da je u mojoj okolici prije cca 2mj čovijek rušio drvo i poginuo radi krivog nasijeka- također mu se raskolila pri padu te se nije maknuo od panja u trenutku padanja stabla i doslovno mu je otkinulo glavu s ramena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zato ja bježim ko lud, kaj se ne vidi hahaha
EDIT SAVORIS

poslednji put kažem da ne pišeš post iza posta , napiši sve u jednom

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Dobar video. U ovom prvom i drugom, kolko sam gledal, tomosici se baš i ne sviđa bukva?... U zadnjem videu, 038 dela ko velika.

P

piško007

Guest
dečki plastični klin i nema ovoga da ti uhvati pilu.
Piško tvoja je pukla do pola jer nije pravilno srušena odnosno nije bio zasjek pravilan
pa tak sam i štel kaj bu lakše piliti, a bi tebe videl da ju ideš piliti z malu štilovku. :madmana:

M

Miško 007

Guest
Lijepe bukvice ovakvu ja kontrašicu imam....
Strojčina al ubija...

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
sluzi samo kak sam napisal, nikad nije orano s njim ni frezano ili bilo kaj takvoga samo transport za vl. potrebe a i trebalo bi sad nakon 27god. trebalo malo uloziti u njega, neke sitnice, preopteretil sam malo hidrauliku pa trba pogledati kaj se dogodilo i tak ali do sad nikakva ulaganja osim osnovnog!

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
evo malo akcije od neki dan

evo da nastavim ima toga jos, al da vas ne zamaram

EDIT SAVORIS
dali ti razumiješ kada ja kažem da postavljaš slike pravilno ?
linkove ti više neću ispravljati , jednom moraš naučiti da pravilno postaviš sliku

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
ovo je moj TD sa prikolicom od bratica

Uploaded with ImageShack.us

savo , nemoj se srditi evo da sam znal da te to tolko srdi bil bi odma to prouci kak bog zapoveda a ne kaj sam te srdil, jos jemput nemoj me:axe::lol: !
evo i nova pila je isprobana!

Posljednje uređivanje:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Hehe, kažu da je dolmarica dobra, ali makita nevalja...:mrgreen:

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
E Punisher kakva je Dolmarica, kažu neki da nevalja to ništa?

pa gledaj sad je tek isprobana, pila je zmaj mislim 79ccm i 6,3ks, tak da joj snage ne fali a i k tome je profesionalka tak da mislim nebi trebalo biti problema, vrijeme bu pokazalo,za ve sve super izrezala je nekih 25m drva usput to je pila od mog bratica, tak je on meni rekel posto sam mu ja rekel da zeme stihl ms 440 ili husqvarnu 372xp za tu cijenu ali on je zel ovu pa bumo vidli, mene isto zanima kaj bu cim nekaj od je** bum vam javil, pozdrav:supz::gitarist:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
ajoj :mad: večeras otjeram traktor,vitlo i dvije karete da počnemo sijeći što nam je šumar doznačio , put je i više nego očajan , velike nizbrdice u kombinaciji sa mnogo nestabilnog kamena i bočnim nagibima :mad:

biće dosta teško za uraditi ovaj sektor , neće moći da se ovzi više od 3 metra drva :x a još moram sutra potjerati i onaj moj bagerčić da poravnjam put na nekoliko bočnih nagiba koji su dosta rizični :mad:

zagorec

Član
Tu od
16 Svi 2011
Poruka
99
to je grdo ak nejde više od 3 metra
savo, s kojim traktorom voziš,znam da si imal mtz, pa ono si sređival t40?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
MTZ i de u ovakve poslove jer se radi o velikim nizbrdicama i prednja vuča mora da radi na silazku
nemože više od 3 metra jer točak kada naidje na kamen i spadne sa njega može da ocvika rukavac za sekundu
veoma teški uslovi , sreća pa u ovome sektoru i nema mnogo drva , oko 40-50 metara , valjda sledeće bude nešto bolje

zagorec

Član
Tu od
16 Svi 2011
Poruka
99
znači imaš oba dva i dalje
ja sa svojim t40(pošto još nemam riješenu veliku prikolicu) sa malom nisam naišao na situaciju nizbrdice i kopčanja prednje vuče,hvala Bogu,al ipak bi htel videt kak bi se ponašala-ili nebi ponašala ta prednja vuča.
ovu malu ni ne osjeti.
daj ako ti se da nabaci koju slikicu da vidim te vaše terene,i upregnutog mtz-a.

Na vrh