• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
savo ak buš slikal, pazi da mobitel ne završi u tom blatu!!

e, a jel bi ti bilo isplativo da odvučeš balvane sa krošnjom do nekog mjesta di nije tako opasno za vucarat se sa natovarenom prikolicom?

mi nismo zbog kamenja i općenito usranog terena mogli doć sa prikolicom do parcele di sam rušao, traktor sam nekako prođe, pa sam onda vukao svako srušeno drvo do mjesta di mogu sa prikolicom...

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
evo konacno sam uslikal svoj gumenjak na kojem smo do sad vozili drva iz sume, al od kad imamo dvije prikolice lakse je pilit na furke i tovariti, jer smo na gumenjak dizali balvane i do 6-7m dugacke!

Uploaded with ImageShack.us

evo i nesto drva od ljetos

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
e danas nesreće , 'oću reći sexa
odem u šumu da sa bagerčićom onim mojim i prevrnem ga a motor radi , prevrnuo sam ga tako što sam ga vukao za traktorom kada se sklope stabilizatori i tada je prilično nestabilan , pošto sam treba da premaknem ga nekih 100tinjak metara samo sam ga zakačio a nisam ni gasio motora na njemu
naletim u živici na neki kamen i mašina se prevrne , što je najgore , skočim sa traktora da je ugasim ali nemože , uzalud prekidam dovod nafte jer motor i dalje radi na ulje iz zračnog filtera i upada u turažu , sreća brzo se snadjem i rukama onemogućim dovod vazduha i motor se uguši i ugasi
ajoj koji incident za sekundu
slike nisam imao kada da napravim pošto sam ga morao brzo da vratim na točkove da mi ne istekne nafta i ulja iz njega , posle toga ga ponovo upalim i nastavim raditi , nije bilo nikakvih posledica osim što je se smanjio nivo ulja u motoru jer ga izbacio na iberlauf , sutra će svejedno da zamijenim novo ulje

posle toga i dalje prokopavao put i svlačio drva do lagera

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
kad se već pizdarija morala dogodit, glavno da ljudi nisu stradali, a sva sreća nije ni stroj ako i dalje radi ko prije!!

luda sreća, taman za jedan gemišt popit!!
:partyman:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
danas su se stvari već vratile u normalu , put je prosječen do kraja i u funkciji je , čak sam izvlačio sa ova traktora
pošto je jako veliki uspon i vladimirac se nemože sam popeti ja ga uzvučem sa rusom , a pošto je kada se silazi pod teretom velika nizbrdica onda ga pustim ispred sebe i zakačim da ga spuštam , ja vozim 4m i a on 2 i idemo bez problema

neka priča ko šta 'oće rus je SILA za šumu :prayer: kuda se on popne i još uzvuče vlatka za sobom , jedva se popnemo pješke

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
moj sumski alat:

10082011377kopiraj.jpg

nije neka velika kolicina drva u pitanju, cca 30m i neki trupci ako se uspije neka gradja izvuci iz njih.

danas se malo vozilo, i bome ova kombinacija nije najsretnije rjesenje za u sumu. prevelik traktor, dosta neokretan prilikom manevriranja medju drvecem..

12082011381kopiraj.jpg

i jedno zanimljivo drvce kojega vise nema:

02082011374kopiraj.jpg

02082011375kopiraj.jpg

zagorec

Član
Tu od
16 Svi 2011
Poruka
99
rus je zakon
istina,ide gde god hoče,osim ko moj pa stane prije šume,opet me zeznuo VALJDA dovod goriva,samo bez razloga stane i nebi ga više upalil...:madmana:
dobro je savo dok nemaš nikakvih ozbiljnijih posljedica,tebi ništ,mašini ništ:prayer:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
danas su se stvari već vratile u normalu , put je prosječen do kraja i u funkciji je , čak sam izvlačio sa ova traktora
pošto je jako veliki uspon i vladimirac se nemože sam popeti ja ga uzvučem sa rusom , a pošto je kada se silazi pod teretom velika nizbrdica onda ga pustim ispred sebe i zakačim da ga spuštam , ja vozim 4m i a on 2 i idemo bez problema

neka priča ko šta 'oće rus je SILA za šumu :prayer: kuda se on popne i još uzvuče vlatka za sobom , jedva se popnemo pješke

Koliko sam te razumio nemas kocnice na prikolici,

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
dobro si razumio , kočnice još nisu uradjene :toimonster:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ja sam se spustao sa traktorom koji ima 3500 kg, ukljucen prednji pogon, na prikolici imam kocnice koje koce preko sajle (navojnom vreteno, nije mi se dalo praviti sa hidraulicnim cilindrom, ;posto ne radim u sumi puno), i poslije kise kad vozim 5 metara drva me uvijek otkliza, sreca sto je nagib kratak pa se zaustavim na vrijeme, ali hocu reci sta bi tek bilo da nema kocnica na prikolici.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
dovezli danas cca 5 kubika klada i to bi trebalo biti to sa sumom za ovu godinu. valjda..

16082011385kopiraj.jpg

16082011386kopiraj.jpg

sve je malac utovario. iako smo se bojali da nece moci ali islo je pomalo..

PUNISHER

Član
Tu od
28 Svi 2011
Poruka
84
pozdrav tibor,nije ti losa ta suma, pa tu se da počivati, inace dosta poznam kutinu i okolicu a i decke po trgovinama vozil sam dole 11god vindijine proizvode, iz kojeg si ti dijela!:partyman:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
@PUNISHER
želje čestitke i pozdrave ostavite za neko drugo mjesto ili o tome na PP , takve rasprave više ne odobravam

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
uh , povelik je , mada po meni nikad nemože biti prevelik :vragek:

mada ni on nije svemobuć , kada prikolica nasjedne šasijom staje i on

neki dan ja rusom na nizbrdici zapao kada je nasjela kareta cijeom dužinom :blackeye

zagorec

Član
Tu od
16 Svi 2011
Poruka
99
čuj,na ovoj drugoj slici imam dojam da mu još prikopčaš i četverobrazni plug da bi i još uz ta drva i oral,pa baš da i nasedne:finga::prayer::finga:

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
prevelika kanta za tak malu prikolicu :finga:

zakvači ti veću prikolicu za ovaj traktor pa da vidim kako ćeš manevrirati po šumi prikolica je dužine 4m

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
opet se brka šumska i transportna prikolica:roll:
na ovoj on vozi po 6m bez pardona a mislim da je to sasvim dovoljno po šumi:partyman:

Na vrh