dajc1
Dobro znana faca
- Tu od
- 26 Lip 2011
- Poruka
- 522
Ma ja ti nisam fan ni stihla ni husqvarne, kupujem ono za što mi se čini da mi je best buy, a stihl danas nije išla s nama, nije bilo posla za nju. Samo velim o prednosti i manama istih, imam oboje i vidim razliku.Čekaj, kaj nisi ti fan Stihla?
Pa zapravo za rad i nije preteško, ili sam se ja s godinama privikao. Veći je problem paljenje nakon što se ohladi, i s dekompresorom je i dalje dosta teška kod potezanja užeta i dugo ju treba verglati, zeza malo i 365, ali ne toliko.Zetor je bomba ,malo ih je ovako odrzavanih i cuvanih. Jel zajebano sa H 390-kom raditi duze vijeme ?
Sjeca izrada i vuca do ceste 110-120 kn ako je prosjecno 200 -300 metaraPozdrav svima, da li mi netko može dati informacije koliko trenutno koštaju usluge vitlanja, klanja i vožnja drva? Hvala svima 😉
Ja od stabla do kuće radim pola od prodajne cijene. Stim što ne radim u metricu već režem u ćutke sve deblje od 15 cm. Znači na nekih 4mtra drva, 3,5 m je u ćutima i oko 0,5 u metrici. Cijenu pratim koja je prodajna u gradu, a ne cijenu koja je da kažem divlja od nelegalne robe.Sjeca izrada i vuca do ceste 110-120 kn ako je prosjecno 200 -300 metara
Prijevoz ovisi o naravno udaljenosti ali cca 70 kn
Rezanje u meterice cijepanje i slaganje cca 75 kn po prm!
Zavisno od terena, ali priprema rušenje stabala za vitlanje traži nekad dobru procjenu putanje vuče i time pravce pa se može desiti da su stabla porušene i nepovoljna za izvlačenje u tanjim i gustim šumama. Meni je problem ako se sasjeku na sitno komadi . Zato radije džabe rušim da ih povoljnije izvlačim. Ako je krosnja okrenuta u pravcu vuče onda je sranje. Pravim komade za maksimalnu iskorustivost vitla.Hvala svima na odgovoru.A koliko košta pojedinačna usluga znači samo vitlanje ili kalanje drva s tim da ja porušim i oklaštrim tj. očistim od manjih grana?