• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Da sam mlađi i da imam pomoć već bih ja sklepal pokretnu pilanu na motor. Vidim da ima tih pokretnih pilana, ali mi se čini da je to za sitniju robu. Razmišljam kak je šteta prodavati topolu u trupcu jer nema nikakvu cijenu. Bilo bi bolje da se to ispili na fosne/daske i da se tako prodaje, ali za to treba oprema i težaki.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Evo moje pokretne pilane.
Jesi ovo kupio negdje ili sam radio, ako nije problem da li bi htio staviti više slika kako izgleda, mislio sam si nešto napraviti ali nisam nikada vidio u živo kako izgleda a malo mi je puno 1000+ kuna platiti nešto što ću koristiti jednom godišnje

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Napravio sam sam. Nije ništa komplicirano. Ideja sa JouTube-a (alaskan sawmill). Imaš tih filmića koliko ti srce želi, a i za izradu istih. Original je od aluminija pa su lakše za manevriranje. Mogu ti poslikati kad ju skinem sa pile da vidiš moju varijantu. Za takvo postolje bi trebao i duži mač, po mojem mišljenju barem 90 cm.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,926
Davno sa vidio banzek koji radi kao svi takvi-okomita pila, ali kada se pila spusti da je vodoravna onda je to mala pilana

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,766
evo par slika moje domaće izrade...ja sam složio vodilicu na ljestve jer nemam jaku pilu da bi mogao takav list gore staviti...pa sam onda složio malo drugačiji nosač da gubim čim manje na dužini lista...
IMG_20210105_160446.jpg IMG_20210105_154059.jpg IMG_20210105_154052.jpg

ovo je bil kratki trupac samo za probu...pilio sam 3-4m...i isto tako sam trošio tank po rezu...

milanf

Aktivni član
Tu od
22 Sij 2022
Poruka
95
Pitam jer je nekad jako davno susjed imao kupljenu mini pilanu (alu konstrukcija na koju se montirala motorka, u biti slicna stvar kao i vasa), i on je rezao sa skip tooth lancem. To je islo relativno brzo, mislim da ni priblizno nije tocio tank goriva po rezu...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja bi rekel da je potpiljak i otpiljak loše odrađen 🤭

Lepi komad, nema kaj. Mislim da su več jako rijetki takvi primjerci u našim šumama

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Zameril mu se neko od članova pa neće sudjelovati
Slobodno ti napiši da mu se Muha zameril, ja sam operiran od toga ;)

Kod mene nema iza leđa, ja velim ono kaj mislim, a tak sam i taj put napisal.
To kaj je njega speklo kaj sam mu baš ja to napisal ja nemrem promeniti.

Da se javil kad sam ga zval možda bi mu sjelo kao i mnogo puta prije dok smo telefonom razjašnjavali nesporazume...... šteta, ali ja još uvijek stojim iza obečanog.
Možda se javi.

Najnoviji postovi

Na vrh