• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Nisam i ne želim biti ničiji sudac. Slažem se s tobom da treba otvoreno izraziti mišljenje. Isto tak nek i on sam veli Muha me vužgal. Ja sam se ovom forumu priključil da na neki način upoznam nove ljude,čujem nečija iskustva,savjete,razmijenim mišljenja. Znam da većinu neću nikad osobno upoznati,ali mi je čast i zadovoljstvo komunicirati s dragim ljudima s ovog foruma. Nakon izvjesnog vremena stekneš dojam da nekog znaš cijeli život,a nisi ga nikad videl.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
To i ja kažem i zbog toga sam i došao na forum da upoznam nove ljude i da međusobno razmijenimo znanja i iskustva. Ja smatram da bi svaka zrela osoba trebala kontrolirati svoje emocije, ljutnja i neprestano osvećivanje prema nekome ne vodi ka dobrome. Sama riječ zrelost znači da ćemo biti manje preplavljeni svojim osjećajima i da nećemo lako reagirati na buran i često destruktivan način. Uvijek ima mjesta za poboljšanje. Život je učenje te uvijek treba težiti novim znanjima i iskustvima. Tako da po meni treba i misliti na druge ljude, a ne samo na svoje interese, staviti svoj ponos sa strane i prihvatiti savjete iskusnijih i starijih i biti voljni učiti. Svaka greška u životu nam treba biti lekcija, a ne problem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja sam se ovom forumu priključil da na neki način upoznam nove ljude,čujem nečija iskustva,savjete,razmijenim mišljenja. Znam da većinu neću nikad osobno upoznati,ali mi je čast i zadovoljstvo komunicirati s dragim ljudima s ovog foruma. Nakon izvjesnog vremena stekneš dojam da nekog znaš cijeli život,a nisi ga nikad videl.
U potpunosti podržavam ovaj tvoj post (y)

Kolega kojeg smo se dotaknuli je u duši ljudina koja je uvijek spremna pomoči ako može, ako treba i u svom trošku, a takvih je nažalost danas malo.
Ne samo na ovome forumu več i svuda oko nas.
To je vrlina koju najviše cijenim kod njega uz sve ostale koje su nas uveseljavale.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Iz istih sam razloga i sam ovdje,puno ljudi mi je savjetima pomoglo i to cijenim,ima i onih sa kojima se ne slažem,pokušam im objasniti ,ali ako ne ide puštam ih da žive u zabludi da su u pravu i uopće se ne želim sa njima nadmudrivati i prečem preko šutke preko svega
Volim kad mi ljudi savjetom pomognu oko onog što neznam i isto tako trudim se pomoći sa onim što znam

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ja mislim da je vecina forumasa tu iz istih razloga, ja sam po raznim forumima 13-14 godina, bio sam moderator, bio sam admin pa mi je poznato doata toga i razumijem da uvijek i.a nezadovoljnih forumasa, neki se zale jer moderator radi svoj posao, drugi se zale ako ne radi, admin ima svoju pricu...i tak dalje. Volim dati savjet ako nesto znam, volim primiti savjet ako nesto ne znam, nije mi problem podnijeti konstruktivnu kritiku..jedino ne volim ad hominem rasprave i natpisavanja tipa "moj tata je jaci od tvoga" Nije mi se problem ispricati ako sam nekoga uvrijedio jer jednostavno nisam takav covjek da bih provocirao bez veze...ovaj forum mi se sviđa, ekipa mi je odlicna i zao mi je ako je kolega kupljenec stvarno otisao jer ostale kolege su malo prevrtljivi oko Hq vs stihl 😁 Toliko od mene za sada, hvala na pažnji, živjeli 🍻

lovro98

Aktivni član
Tu od
2 Sij 2021
Poruka
124
Pozdrav, pitanje za vas malo iskusnije koji se bavite s sumom. Kolko cjenite bagremove stupove po komadu? Na koju visinu rezete i koji promjer?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ja mislim da je vecina forumasa tu iz istih razloga, ja sam po raznim forumima 13-14 godina, bio sam moderator, bio sam admin pa mi je poznato doata toga i razumijem da uvijek i.a nezadovoljnih forumasa, neki se zale jer moderator radi svoj posao, drugi se zale ako ne radi, admin ima svoju pricu...i tak dalje. Volim dati savjet ako nesto znam, volim primiti savjet ako nesto ne znam, nije mi problem podnijeti konstruktivnu kritiku..jedino ne volim ad hominem rasprave i natpisavanja tipa "moj tata je jaci od tvoga" Nije mi se problem ispricati ako sam nekoga uvrijedio jer jednostavno nisam takav covjek da bih provocirao bez veze...ovaj forum mi se sviđa, ekipa mi je odlicna i zao mi je ako je kolega kupljenec stvarno otisao jer ostale kolege su malo prevrtljivi oko Hq vs stihl 😁 Toliko od mene za sada, hvala na pažnji, živjeli 🍻
Meni fale njegove slike,mogao si crtić od njih složiti ;)

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Pozdrav, pitanje za vas malo iskusnije koji se bavite s sumom. Kolko cjenite bagremove stupove po komadu? Na koju visinu rezete i koji promjer?
2 metra duzine, 10-15 cm debljine 20 kuna komad

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,766

lovro98​

Obično se stupovi od drače pripremaju (što se tiče debljine) min. 10 cm pa na deblje.
Što se tiče dužine , to zavisi za koju su namjenu. Ako su za neku ogradu onda cca 1,8 m, ako su (samo kao podporanj) z a neke voćke dok su mlade, onda mogu biti i tanji od 10 cm, ali su onda podložni savijanju.
Ja sam za vinograd radio na dužinu od 2,7 m, cijena od 15 - 20 kn.

Najnoviji postovi

Na vrh