• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
ZLATA - Mlada poljoprivrednica iz okolice Gospića ne boji se zime. Ona se godinama brinula o svojoj šumi, pa će imati dovoljno drva za hladne zime. No ipak bi voljela hladne noći provesti s pravim muškarcem ispod debelih deka, ali do tada će se zadovoljiti drvima iz svoje guste šume. Iako svi žele kupiti od nje drva, ona ih ne prodaje.
Rekel bi naš kolega @mrga: Muž z pilom traži ženu sa šumom.
Ovdje žena sa šumom traži muškarca z pilom o_O:ROFLMAO:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ja se smijal ovo proljeće kad se jedan seoski lopina (ustvari tehnički nije lopina, nego siječe drva di god se netko od njegove familije vodi u papirima barem 1/2584, to je čisto njegovo) da su mu ukrali drva...
pa kud baš njemu.... 🤭

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Koja priča, imam i ja u svom komunu jednog takvog (malo žešćeg). Siječe on svoju šumu, ali prijeđe u susjedino (starija žena i to udovica), koja zna svaki pedalj svoje šume. I kad je on posjekao njezino (nije baš puno jer je njezina parcela) nastavlja u livadu. Lijepo ona kod njege i ti mi lijepo dovezi prikolicu drva , ono što si posjekao na mojem. I tako dvaput!:hahah: Sreća moja da ne graniči sa mojom šumom.:D
To i nije bilo tako strašno.

Priča druga ide ovako:
Opet on siječe jednu svoju parcelu šume. Pošto su kod nas uglavnom šumske parcele u brdu, parcele su uske i uglavnom idu od podnožja pa do vrha brda. Tako da su te parcele cca širine na dnu recimo 25 - 30 metra, a na vrhu završavaju sa 7 - 12 metara, zavisi koliko je parcela duga (po visini brda).
Tako da je on počeo sjeći na svojoj parceli, i kako je na susjednim parcelama bilo lijep drvo, on je nastavio sjeći lijevo i desno od svoje parcele. Ali šegaco nije sjekao tuđe parcelu do njihovih granica, nego jedan dio u sredini šume (kao neće se vidjeti!!!)
Uglavnom šume koje je posjekao bile su od više različitih vlasnika i državne šume.
Da ne dužim sve je završilo na sudu, i nadrobili su mu ukupnu kaznu od 400 tisuća kn. 🤪

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
imal sam i sam takvog mejaša, sreća kaj sam ga zaustavil na četvrtoj mojoj bukvi...
lijepo se dogovorili da mi moja drva dopelja na moje dvorište, rekao je nema problema...čekam tjedan dana, on i drva se ne pojavljuju, zovem, pitam kaj se dogodilo, a on meni "nemreš ti meni niš"...
e baš takvih "nemreš ti meni niš" sam već hrpu školovao...obzirom da je obrstio svoju šumu do čista, došao mu šumarski inspektor i odrezao 50 000 kuna za početak, plus obaveza pošumljavanja, a kak se to nije dogodilo u zadanom vremenu, bojim se da je popušio još koju desesticu tisuća kuna...nisam ga htel sam tužiti, maznuo sam ja njemu osam bukvi da se namirim...🤭
uglavnom, to je bilo pred dvadesetak godina, više se nikad nije pojavio u šumi... :devilish:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
...nisam ga htel sam tužiti, maznuo sam ja njemu osam bukvi da se namirim...🤭
Ne bi te štel za susjeda...ali mi pošalji svoj broj telefona na PP ;)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Odmah poslije Oluje išao tip obići svoje imanje. Kuća donekle u redu, ali iz šume odvoze trupce.
Zapisao registraciju i pitao vozača kak to da kradu drva jer on zna čija je šuma.
Ovaj mu rekao da je to od nekog Srbina koji je pobjegao!
On je bio taj Srbin, ali u HV uniformi! :eek:
Za svaki posječeni hrast platila mu neka babuskara iz ZG 1000 kuna, 103.000 kuna

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma je, to je ostalo od 5 mj kaj nisam skalal još🙂ali kaj vele kakva bu zima? Možda još kaj moram i zrušit metar do 2,dva i pol metri najviše🙂ovo sad kalam kaj nisam mogel skalat, pa sad sa motorom pilim🙂sa 555 najboljom pilom, guta sve pred sobom, zdignule sam se u 4,narezal špeka, kobase, jajca skuhal, sira i vrhnja si napravil. Kavu skuhal, reko sad kad krenem nema stajanja, ali evo još nisam ni metar skalal, ne stignem😳
Onda susedi čuli da ja nekaj pilim pa se svi navrnul da čuju kakva to sinfonija prede, ono melem za poslušat🙂H555❤️
A oni svi imaju neke štil pile, tak nekak se zoveju mislim 🙂onda im pokazal kaj ova dela pa ostali u čudu, nisu mogli verovat kakva to mašinerija, kakva to tehnika, evo i ode pol dana ja još imam seminar i predavanja o Husqvarni, jer nećeju čuti više za taj hobi alat štil, vele da kad pališ te pile kaj imaju moraju se dobro oznojiti da zapali, kad su videli kak ova pali na pol zuba u šoku su ostali, ali ajde ljudi su razumni i znaju kaj je štil a kaj husqvarna, vele da je to ko Aston Martin i stojadin🙂💪👌😉
Nećeju više čuti za štil.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Ma je, to je ostalo od 5 mj kaj nisam skalal još🙂ali kaj vele kakva bu zima? Možda još kaj moram i zrušit metar do 2,dva i pol metri najviše🙂ovo sad kalam kaj nisam mogel skalat, pa sad sa motorom pilim🙂sa 555 najboljom pilom, guta sve pred sobom, zdignule sam se u 4,narezal špeka, kobase, jajca skuhal, sira i vrhnja si napravil. Kavu skuhal, reko sad kad krenem nema stajanja, ali evo još nisam ni metar skalal, ne stignem😳
Onda susedi čuli da ja nekaj pilim pa se svi navrnul da čuju kakva to sinfonija prede, ono melem za poslušat🙂H555❤️
A oni svi imaju neke štil pile, tak nekak se zoveju mislim 🙂onda im pokazal kaj ova dela pa ostali u čudu, nisu mogli verovat kakva to mašinerija, kakva to tehnika, evo i ode pol dana ja još imam seminar i predavanja o Husqvarni, jer nećeju čuti više za taj hobi alat štil, vele da kad pališ te pile kaj imaju moraju se dobro oznojiti da zapali, kad su videli kak ova pali na pol zuba u šoku su ostali, ali ajde ljudi su razumni i znaju kaj je štil a kaj husqvarna, vele da je to ko Aston Martin i stojadin🙂💪👌😉
Nećeju više čuti za štil.

Ti kolko si nabrojil za gablec, drva ne vrediju. Punici je jeftinije kupiti zvrečana drva v bauhausu neg tebe hraniti🪓☕🍷

Najnoviji postovi

Na vrh