nije znanost i nije za usporedbu pogotovo ne na onaj način, a taj neurokirurg kojeg stalno spominješ poslje TJEDAN dana intenzivnog rada na motorki neće biti za ništa, a ako kojim slučajem izdrži i uspije biti odličan sjekač tada više nikad neće operirati mozak. Ja ne mogu biti kirurg i nisam to niti tvrdio, na kraju krajeva i meni će trebati kirurg u slučaju da zajebem nešto u svom poslu. Na kraju, ako kirurg izgubi pacijenta iz nekog razloga postoji milijun izgovora da se njega "opere" da ne bude kriv, ako drvo sruši nečiju kuću UVIJEK je kriv sjekač.Ja sam taj neki… Dao sam primjer da se nemože od rušenja drva raditi zananost. To je vještina, svaka čast na sposobnost ali nije potrebna jednaka količina znanja i vještine za oboriti stablo i operirati nečiji mozak. Nurokirug može za mjesec dana i intenzivnog treninga vrlo dobro obarati stabla ali ti ne možeš za mjecec dana biti neurokirurg. Ovo sa formatiranjem diska nije dokaz ničega… Reklo bi se izdvojeni incident…
Ja bih ovu zadnju, veću, stavio naprijed, ako može, a ne ovako ili ima neki drugi razlog?Nego ajmo mi dalje u sumu, evo danasnja tura oa mene i kolege, zetor mi se iskazao ko pravi stroj
View attachment 53521
Možda jesu "ugrađene", ali uvijek ima ali...Bez obzira na sarkazam, ali sve te cia-e koje si navel su ugrađene u svu tehniku koju mi danas koristimo i o kojoj ovdje često raspravljamo… Ne vidi se na prvu, al jesu… 😉
Ja nebi dalje htel raspirivati vatru koju je neko drugi potkuril.Da rezimiramo, krenuli smo s pričom da li je dosta 1000 kn za dan u šumi. Onda je @ZJ rekel da je to ok i da kirurg ima manje od toga a ima puno odgovorniji i zahtjevniji posel. I ja se slažem s tim. Recimo ja znam nešt malo o poljoprivredi, nešt malo znam popraviti na strojevima, završil sam fakultet, mogu/znam sa motorkom od 50 cm3 srušiti bukvu koja je 1m na panju (sigurno ne tak brzo i precizno kao @Ghost ), znam se koristiti raznim poljoprivrednim strojevima. Ali kad zbrojim sva svoja znanja i vještine i dalje ne mislim da mogu to uspoređivati sa znanjem, vještinom ili odgovornošću nerokirurga ili bilo kojeg kirurga (npr. onog koji bude operiral oca od @MUHA). Moja susjeda radi u jednoj tekstilnoj firmi za 4000 kn cijeli mjesec uz stalna psihicka matretiranja jer nema izbora. To ovaj sa 1000 kn/dan zaradi za 4 dana. Možda ja neznam cjeniti dovoljno svoja znanja i vještine.
Slažem se da fakultet nije garancija inteligencije ali s druge strane ljudi pogrešno shvaćaju ulogu fakulteta. Fakultet te ne uci direktno za određeni posel nego te uci razmišljati. Ako ne želiš razmišljati ne pomaže ti nikakav fakultet…
Ima razlog, slaba mi je poteznica/kuka na ovoj zadnjoj i uvucena je dosta unutra pa ako negdje okrecem sa njih dvije malo je problematicno. Nije nerjesiv problem nego sam ja malo lijen za rjesavanje 😅Ja bih ovu zadnju, veću, stavio naprijed, ako može, a ne ovako ili ima neki drugi razlog?
Učinak zavisi od dosta stavki. Vitlo jest snažno i brzo se mijenja mjesto. Da sam samo sajlao bilo bi mnogo više jer sam rušio i presjecao za sajlanje. Tri sam stabla navlačio vitlom, i ovu sa slike bukvu, tako da se tu dosta vremena gubi. Ali sve je više nego dobro. Na ovom terenu nema mjesta da izvlačim svu krošnju, brzo bi se zatrpao. Ali tu je bio icb I jedan radnik sa pilom da seče i brzo sklanjaju meni čiste teren. Ja nisam gubio vreme, samo otkačim i novi trupac dovlačim, a oni tovare ili ga pomjre u stranu. U toku sajlanja tri puta mijenjam poziciju gdje stojim da bi trupac dovukao na lager. Da je obično vitli na traktoru da se ubiješ, siđi idi do vitla pa se popni i tako cijeli dan. Ovo samo treaš. Od juče ostalo 10 metra da se odveze.Dobar ucinak ima cereslo.