Tommy
Iskusan lik
- Tu od
- 24 Sij 2021
- Poruka
- 3,614
Da rezimiramo, krenuli smo s pričom da li je dosta 1000 kn za dan u šumi. Onda je @ZJ rekel da je to ok i da kirurg ima manje od toga a ima puno odgovorniji i zahtjevniji posel. I ja se slažem s tim. Recimo ja znam nešt malo o poljoprivredi, nešt malo znam popraviti na strojevima, završil sam fakultet, mogu/znam sa motorkom od 50 cm3 srušiti bukvu koja je 1m na panju (sigurno ne tak brzo i precizno kao @Ghost ), znam se koristiti raznim poljoprivrednim strojevima. Ali kad zbrojim sva svoja znanja i vještine i dalje ne mislim da mogu to uspoređivati sa znanjem, vještinom ili odgovornošću nerokirurga ili bilo kojeg kirurga (npr. onog koji bude operiral oca od @MUHA). Moja susjeda radi u jednoj tekstilnoj firmi za 4000 kn cijeli mjesec uz stalna psihicka matretiranja jer nema izbora. To ovaj sa 1000 kn/dan zaradi za 4 dana. Možda ja neznam cjeniti dovoljno svoja znanja i vještine.
Slažem se da fakultet nije garancija inteligencije ali s druge strane ljudi pogrešno shvaćaju ulogu fakulteta. Fakultet te ne uci direktno za određeni posel nego te uci razmišljati. Ako ne želiš razmišljati ne pomaže ti nikakav fakultet…
Slažem se da fakultet nije garancija inteligencije ali s druge strane ljudi pogrešno shvaćaju ulogu fakulteta. Fakultet te ne uci direktno za određeni posel nego te uci razmišljati. Ako ne želiš razmišljati ne pomaže ti nikakav fakultet…