• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

F100666

Iskusan lik
Tu od
10 Pro 2014
Poruka
428
Malo ste off topic... Da nebu moderator špotal... ☺️☺️☺️
Pratim forum od 2009 godine, dosta ljudi je otišlo, dosta ljudi je novih došlo. Bilo je i tad filozofa kak je i sad. Isto kak i sad ima ljudi koji stvarno znaju i pomažu. I svaka im čast na tome.
Treba biti realan i reći da su u ona (zlatna) vremena ljudi bili aktivniji na forumu jer je to tad bilo nešto novo i zanimljivo i veća razmjena mišljenja je bila upravo zbog toga jer nisi imal gdje drugdje pitati. Sad su sve teme manje više iste, prožvakane dosta puta. Al opet se nađe nekaj zanimljivog pročitati i naučiti.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Neki suhi hrast. Žgnj klase.
Ove godine do sad nisam tovario trupce sa pomoćnim vitlom. Ovi su sitni trupci, ali kad bude neki oko 2kubika stavim video kako to ide glatko.

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
E a kaj radis s johom? Kod mene toga ima dosta, mi to ne smatramo nekim drvom, za lozenje nije, za gradju nije, rogovi, letve.

Namucim se s tim i na kraju ostavim da strune...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
za loženje je izvrsna, ali ne sama...letve od nje su vječne, ali zabijaju se sirove...
ja imam okvire za krevete od nje, prekrasna boja kad se polakira...
planiram stol od petice sad napravit...
delaju se obične palete od nje, one jednokratne...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Sve ovo što je Darijus nabrojao i plus tome što je kod nas traže i otkupljivači u tehniku

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Vidio kućicu sklepanu od Johe, ali je obrađena od strane stolara, fino ušlicana i sve po PS-u, samo polakirana i izgleda prelijepo, pa onda valjda je dobra za daske 🤷🏻‍♂️ Ne bi čovjek valjda uložio 8k€ u kućicu i obradu Johe da mu propadne.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Puli nas je to tapol ili topol.
Ima ja nekoliko greda u štali od njega a i susjed isto tako. Za grede je odličan, ne hita se i nikako brš ne gre u njega.
Mi smo ga pilili na daske koje su služile za pod na štali za sijeno.
I kasun za šenicu smo napravili od topolovih dasaka.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ove trupce sam uslužno odradio vkasnik hoće prorez i u sušaru readi neke manje elemente za ukrase itd. Prelijepo je to drvo.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Topola je nešto drugo. Nema veze s johom
Spadaju u isti rod.

Mi smo ju u stolariji koristili za okvire saćastih vrata, puno je bolja od jelovine koja se čeha. I kipari jako vole johu

Najnoviji postovi

Na vrh