• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
@ZJ nisam ja nikakav dečec.Nikog ja ne proizivam, nego sam te samo pital, a pital sam te ja iz toga razloga jer imam pun inbox pitanja o tebi i tvojem znanju, pojedinci me to pitaju jer znaju da se poznamo,pa te ja to mogu pitat, ali očito je kak su i prepostavili, imaš internet znanje.Tam najdeš kaj koga zanima onda to svoje"znanje"tu napišeš. Iskustva nemaš. Popravljaš pile koje u životu nisi videl, znaš koje su prigušene, znaš rad motora svih pila, popravljaš traktore isto tak,svih mogućih vrsta,koje nikad u životu nisi videl, u svakoj temi imaš doticaj o svemu i sve znaš, mada u životu to nisi videl, kad si već spomenul starog forumaša koji ima iskustva ohoho on je to prvi već prije par godina napisal. Za tebe i internet. A iskustvo nula. On je pisal kaje on delal svojim rukama i kak je steknul iskustvo, a ne internet iskustvo.

Hvala na odgovoru.
LP.

I jedan zanimljiv video kak se nekad kalalo🙂

ZJ je doktor za puno stvari. Mislim da smo na forumu tu negdje od pocetka mislim 2007/2008. Dok je tu bila jos strasna ekipa. ZJ je milijun puta ljudima pomagao savjetom i uvjek je bio u pravu. Meni osobno nekoliko desetaka puta. Za AC mi je jedanput dao rjesenje sto u pavinu nisu znali dat. Jedanput smo se slucajno sreli u krizevcima i zao mi je sto smo se samo jednom vidjeli. Ako netko ima tu od starijih clanova jos,zna da je tako. Ovo stvarno nije u redu,to rec i propitkivat necije iskustvo i znanje. Kolko sam skuzio da si i ti neki top majstor al za neke stvari. A ovdje vecinu vremena lupetas gluposti i spamas sa idiotarijama tipa cija je boja ljepsa.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nemoj me krivo shvatiti ja nemam niš protiv njega, dapače pomogel je i meni.
Pomogel je i drugima, ali ja sam postavil samo pitanje o njegovom znanju.
Jer on sve zna, zna o svemu sve, ali zna sa interneta, a ne kaje svojim iskustvom stekel, svojim rukama. On nema kaj nezna i u kaj se ne kuži, od kuda tolko znanja? Sa interneta. Ali to nije sa rukama steknul.
Po meni nije iskustvo kad nekaj pronađeš na internetu i onda ga pišeš okolo ko da ti znaš sve i o svemu.

Laku noć i dobri mi svi bili,jer neću da nastane svađa radi tog jednog pitanja.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Pa gle i ako je naso znanje na internetu,vjerojatno je dobro pokopco lonce i moze savjetom pretvoriti u praksu. Dakle svaka cast. Sjecam se doba dok su tu jos bili hebeni igraci,koji su radili more zemlje,stoke,imali visemilijunske strojeve,ogromno iskustvo zivotno i prakticno da je ZJ od sviju bio postovan,uvazavan i dobro doso savjetom. A to ima svoju tezinu i to nije bilo bez razloga. Koje bio onda,zna o cemu pricam.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ha čuj, i moj veliki dio znanja je pokupljen sa interneta , pa ako to iskombinuješ sa čak i malim praktičnim eksperimentiranjem možeš da se pohvališ da znaš nešto.

A znanje , pa dolazi od svuda , ako ćemo baš da natjerujemo mak na konac šta bi mogli reći o znanju koje je iskovano na svojim greškama , hoćemo li i za njega reći da je nerealno jer je stečeno radeći stvari pogrešno ?

Niko ne zna sve , za neke stvari za koje sam bio ubijeđen da radim pravilno sam vidio da drugi ljudi rade jednostavnije ili bolje a neznam dali su to naučili na internetu ili krvavim radom. A ni ne zanima me , nego to ukomponujem sa mojim prethodnim iskustvima i budem zadovoljan .

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Hu,hu, hu, ve ste mi dali za misliti. Nebum lagal, i meni je moja suseda par puta pomogla. Ve si baš i ja postavljam pitanje i mislim si je li ona to znanje stekla iskustvom ili prek interneta? :unsure: :unsure: :unsure:
A kak bi bilo da mi pomogneš?
Upoznaj me sa susjetkom! 🤭 Ali ne prek interneta!

Spaceman

Dobro znana faca
Tu od
24 Ožu 2020
Poruka
184
steči znanje na internetu ili u praksi definitiivno nije isto...ali po meni je i nebitno...ja upijam znanje gdje god stignem, dal to bio internet ili gledam i slušam nekog kako radi i objašnjava uživo...da bi naučio moram i ja to probat i naučit...radim drva za ogrjev zadnjih 7-8 god. za sebe i užu rodbinu, prije toga kak se veli samo pomočni radnik. Neke stvari sam naučio od starijih neke na internetu, al to mora uči u praksu da bi znao...i još imam puno za naučit ;)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Dobro je učiti iz raznih izvora i taj način je ponajbolji. Samo još malo poraditi osnovama pisanja. 🤩

Inače sve same petice.🖐

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
U potpunosti se slažem sa razmišljanjem da je nebitno odakle je znanje došlo.

Ja osobno sam više sklon razvijanju vlastitih vijuga razmisljanjem o problemu nego traženjem rješenja po internetu, a posebno ne volim rješenje ili savjet koji sam pročital ili čul od drugog, a da ga nisam osobno isprobal u praksi podjeliti sa bilo kim.

Zato više volim čuti i pročitati savjet od forumaša koji je znanje stekel svojim rukama i svojim mukama nego od nekog gugl majstora.
Ili da je on i rješenje naučil negdje drugdje, jer svi mi bedasti na ovaj svjet dolazimo i još bedastiji odlazimo, ali nek je to o ćemu priča barem u rukama držal i probal s tim raditi, to proizvesti....

Ali pitam se samo od koga da više pokupim savjet na ovom forumu?
Tam neko je napisal da je na forumu bila strašna ekipa, i istinu je napisal. Samo jel se ko zapital gde je večina te strašne ekipe nestala sa foruma i zbog čega je potražila sreču i veselje negde drugdje?
Edo, Puknuti, Lisnik, Šanana, Zbalija, Motohod, Bobo, Kikič, Zjockoo, jeffy, TorpedoTD45, Philby, Mario, Johabica...... i svi ostali koje sam zaboravil spomenuti i svi ostali forumaši iz ostalih tema koje baš i nisam pratil.... gde su ti ljudi i zašto su nas napustili?
A i mnogi koji su još uvijek tu a znaju znanje uglavnom šute.

Evo jučer je kolega Oboliti postavil pitanje vezano za problem struju na svojem traktoru.
Gde su gugl majstori da potraže riješenje na internetu i pomognu čovjeku?
Na moju veliku žalost kolega koji bi mu rado pomogel, kolega @plus je ako sam ja dobro shvatil post (a nadam se da nisam) je napisal svoj oproštajni post.

Pitam se od koga internet majstori još malo budu učili :unsure:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Ja znam zašto su neki od članova ovog Poljoprivrednog foruma napustili forum .
I to forumaši koji imaju što za reći iz iskustva i znanja u svojim profesijama .
Poglavito oni koji nešto rade svojim rukama, sa svojim znanjem i ne traže da im neki fušer ( google majstor ) pokaže ili napravi što - kako. Ili pak suhoparno nabrajanje određenih google podataka , koji se ne uklapaju u njihove postove......

A rano mi je idem popiti kavu. :coffee:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
A jesi probal kojeg nagovoriti da se vrati?
Ja jesam i uspel sam sa par njih ;)

Sječam se i onog Bertolinija, dečko je objasnil ne književno ali čitko o tim malim strojčekima dok je pisal....
Nije pisal u šiframa

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765

# MUHA​

Od kad sam ja aktivan na ovom forumu a to je od 06. 10. 2013. godine, forumaš Bertolini (kojeg spominješ) nije aktivan, možda i je ali ja nisam vidio niti jedan njegov post.

Pet tema u kojim a sam ja najaktivniji ( i autor nekih) u to vrijeme nije ni postojalo, tako da .....

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Za mene je znanje kad neko nekaj sa svojim rukama napravi i veli ja sam to delal, to je moje iskustvo, mogu ti pomoći, kaj te zanima?Možda nisam u pravu, neznam jel je ispravno, al ja sam to tak napravil. Mogu ti tak reći pa napravi i ti tak.Ako nebu dobro opet pitaj, budemo našli neko riješenje.
A tu nažalost kad imaš iskustvo, onda te internet majstori pokopaju i naprave ludim.
Oni kaj pišu o stvarima kaj su čuli kak se kaj dela ili pročitali negde, a sa rukama niš nisu napravili a sve znaju.
Daju neke tehničke informacije kaj su skroz nebite nekome, al to se napiše da se vidi "iskustvo" kakvi smo to postali?
Ja trabunjam o pili i aspenu, ali to je moje iskustvo, ja to tak vidim, dal sam u pravu ili nisam neznam, al ima oni kaj su pročitali o tome sve i o tome sve znaju i misle da su u pravu. A nemaju doticaj o tome nikakav.
Npr tema o prikolicama, tam ko se imalo kuži u neke stvari skužil bu ko najviše piše i kakve informacije su tam dostupne od nekih korisnika. A od istih tih nema jedne slike kak su kaj švasali i nekaj pokazali tu,nisu skurili jednu elektrodu, a o elektrodama sve znaju, ali sve, kak se vari s kojom, koje je svojstvo elektrode, na kolko se griju, na kolko topi, savjeta da ti slabo dojde, a ljudi koji su nekaj delali kad nekaj napišu i postave slike radova ovi ih pokopaju i prigovaraju kak kaj treba napravit.A oni nisu niš pokazali kaj su oni delali. Pa to je strašno.
Meni je stvaro žal da su neki otišli a imali su dobre postove, pogotovo puknuti.
Šanana je imal dobre slike isto iz šume, a i ostali koje baš nisam pratil, evo sad je plus prešel, a čovjek je tu znanje kapom i šakom pisal, jer je on to delal i o tome je imal iskustva. Nije se miješal u teme kaj nije znal o njima niš. Nažalost sve manje je takvih forumaša.Na koji način vratit staru ekipu?
Ja priznam da ja nekad malo husqvarnu hvalim, ali nažalost to je tak kad ju imam, nebum pisal o drugim markama kad ih nemam, ali mogu sve naći na internetu i tu pisat. Al to nije znaje.
Vegeta je mila majka za neke.

Najnoviji postovi

Na vrh