Eto kud i mali mujo tu i svi....tak tvoj savjet glasi.
Ja uvijek malo drugacije razmisljam od drugih i moji postupci su neshvatljivi vecini i svi se cude ko pura dreku mojim uspjehima. Kak je on to uspio napraviti a rekli smo mu da to nebu dobro...tako nekako glase komentari moji dusebriznika a 30 g nisu se pomakli iz svog dvorista ... Mene buka, grab ne kostaju nista osim mog vremena i goriva itd. Kad sam imao vremena jos sam 100,150m godisnje izvukao i napravio i prodao.
Oklasci, mi ih zovemo klasunci, eto njih dobivam od drugih jako puno i cijelo ljeto kurim ih u centralnom za toplu vodu i po zimi zapocnijem vatru njima jer gore ko benzin i 100x bolji su od johe. Iskoristivost 90%. Pepela od njih gotovo nista. Da sam doma po cijele dane, izdrzao bi cijelu zima s njima. Kao i rodjem iz trsja.
E sad ono sta nisi znao ili se nisi potrudio promisliti. Johu imam u mocvaru. Raste ko blesava. Svakih 3m neki potok i lokve vode od cca 20 do 50 m2.
U veci slucajeva ljude to zapuste. I ja bi ali mi vrag neda mira pa sve rubne posjecem, sve koje se sruse izvucem i radim red. Sve koje blokiraju potok srusim...itd. uvjeti u kojim radim nisu normalni. Ribarske cizme s tregerima. U vodi do koljena, vadjenje pjeska iz vode, vodeni pjesak, pa navazenje pjeska na put da mogu do parcele.
Vitlo i traktor za johu, drugi traktor i vitlo za prvi jer uvijek prvi grezne i ne mozes se izvuci.
Kad izvucem 10,20 komada opet sranje jer se prolazi kroz mocvaru pa nemres puno voziti. Mozda metar, dva. Super prodjem kad se nesto ne potrga.
Onda to lijepo skalam i lozim. Nikad pec ne dostigne radnu temp, uvijek je u kuci hladnjikavo po zimi a pepela dnevno za tacku.
Eto, puno muke za tacku pepela. Cijena kostanja je daleko veca nego buka, gdje je to puno pristojnije za raditi nego za ovo.
Eto nije da srusis johu i ona padne na dvoriste.
Slazem se da je goriva masa, kao i parket, vrata, stokovi, mrezica od bala spage od bale..laminat..i neznam kaj jos ne strpavam u pec ili pod kotao...
Ali cijena kostanja nije ista...
Zato ne budi panj, promisli kada pises 😉..... svatko zna svoje, da li ides kud i mali mujo ili stanes pa promislis, mozda postoji i drugi nacin...di se manje mucis a vise zaradis...
Ocito je kud ti ides 😜 ....